Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

(αλλαγή τοποθεσίας) Πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση

Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα - Εργαζόμενων Νοσοκομείων

πηγή : https://www.facebook.com/groups/1810702359112…0]=68.ARCG01jo_v2pYkC1t7IqfK-QFB8M1n-iryZB1R5rQUc4gdv01mpcolkQesxnR5V4YrCxKezRQ4G-85C6vP--1w_h2JNqINIqafn9hlWlUj3OAcxEdxKRcDYnbQpeAiqsmiAyGKIR9WKuHGDFx91kWV3XDSu7oeGGghZT5LfoWVJed8gbYWbRjN0dv4mympDM2oUY1jfJotKTM_t3ZDeQXMNYrITRvpsIi-EnBiWA4zlTccpok2z68gu1LUPTMBHO7xONc95JvB2Rv_V4lfyBxk3H9UA4IwbQwWgJgUmqnvWNjVyIkTHKrkDdwvkU7yfo1Ee1ltMlTDfRKyBwN92T1cAjEV4nHbpF7bc2c-W1yr9K5r8hOewIbclH2-xoRzy5rOLN5gdAzcZFEiO0-FpSVi5jFw


1 2 3 4

Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Not-a…


1 2 3 4

ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας.» Κ. Μητσοτάκης,30-11-2021, επιβολή προστίμου σε μη συμμορφωμένους ανεμβολίαστους, άνω των 60

Ικανοποιώντας το αίτημα αριστερών και αντιεξουσιαστών για μαζικό και καθολικό εμβολιασμό, το κράτος προχώρησε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 επί ποινή 100 ευρώ το μήνα! Με τα χρήματα που θα μαζέψουν θα καλύψουν -λέει- έξοδα των νοσοκομείων! Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει αυτό που λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο για φτηνή κρατική διαχείριση της πανδημίας και μετακύλιση του κόστους των αναπαραγωγικών κρατικών δαπανών στις πλάτες του προλεταριάτου και του πληθυσμού γενικότερα.

Ευτυχώς, στην Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, δύο μακρινές, γαλλικές αποικίες, μετά από δυο βδομάδας και μόνο πράξεις οργανωμένης (οι φιλοεμβολιαστές οπαδοί του κράτους θα έλεγαν ναρκισιστικής/ατομικιστικής...) προλεταριακής αντιβίας έφεραν ήδη αποτέλεσμα: οι γαλλικές αρχές πήραν (προσωρινά έστω) πίσω τα μέτρα υποχρεωτικότητας που επέβαλαν στους υγειονομικούς εργαζόμενους.

Εν όψει των αυριανών κινητοποιήσεων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και ταυτόχρονα παραμένουν εγκλωβισμένοι είτε γύρω από διάφορα υπό διαμόρφωση πολιτικά μορφώματα (ακρο)δεξιάς/εθνικιστικής κατεύθυνσης, είτε μέσω προσφυγών στα αστικά δικαστήρια -μια στρατηγική που ήδη αποδείχτηκε καταστροφική για το προλεταριάτο, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου κατάστασης εξαίρεσης (βλ. επιβολή των τριών Μνημονίων)-, η σκέψη μας, εν τη απουσία μιας ουσιαστικής, διεκδικητικής εργατικής κοινότητας που θα συντρίψει τους νέο-επιβληθέντες και τους υφιστάμενους διαχωρισμούς (εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι, έλληνες/ξένοι, γιατροί/νοσηλευτές), αναγκαστικά στρέφεται σε αυτούς τους επιτυχημένους αγώνες των υγειονομικών.

ΑΥΡΙΟ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 8.30π.μ.,

Πάρκο Ελευθερίας, συγκέντρωση οι ανεσταλμένοι υγειονομικοί

Πλ. Μαβίλη, ΠΟΕΔΗΝ και λοιπά σωματεία

Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615701/


1 2 3 4

Πανελλαδική απεργία των υγειονομικών αύριο 1 Δεκέμβρη, ας την ενισχύσυμε με κάποιες από τις όχι τόσο προβεβλημένες ιστορίες της εγκληματικής δράσης της κυβέρνησης στο ΕΣΥ:

📍 Το 2020 αναβλήθηκαν λόγω πανδημίας 135.000 χειρουργεία και 2.055.000 επισκέψεις σε εξωτερικά ιατρεία. Την ίδια χρονιά οι θάνατοι από ασθένειες εκτός κόβιντ αυξήθηκαν κατά 5000 ανθρώπους, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 7500 φέτος. Αλλά το ΕΣΥ τώρα μετατρέπεται ξανά σε σύστημα μιας νόσου, δεσμεύοντας καθημερινά όλο και περισσότερες κλινικές για περιστατικά κόβιντ και πλέον αναβάλλοντας εκ νέου τα τακτικά χειρουργεία κατά 80%. Για να μην γίνει μία πρόσληψη στα νοσοκομεία, για να μη δοθεί ένα ευρώ για ΜΕΘ και νέα τμήματα ώστε να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, κόβιντ και μη.

📍 Τα μαγειρεία του Ευαγγελισμού έχουν δοθεί σε ιδιωτική εταιρεία κέιτερινγκ. Προσωπικό και ασθενείς έχουν αρχίσει να παραπονιούνται για τις μικρές μερίδες φαγητού που τους σερβίρονται. Για να εξοικονομήσει το "αστρονομικό" ποσό των... 15.000 ευρώ το μήνα όπως ισχυρίζεται ότι γλυτώνει, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη ακόμα και να αφήσει τους υγειονομικούς και τους αρρώστους νηστικούς.

📍 Η τεχνική υπηρεσία του ίδιου νοσοκομείου έχει επίσης δοθεί σε ιδιωτική εργολαβική εταιρεία. Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας με 11 ορόφους, τρία κτίρια και 1500 κλίνες, έχει μείνει να εργάζεται ένας ηλεκτρολόγος ανά βάρδια. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρέμεναν απλήρωτοι πριν μερικούς μήνες χωρίς καμιά απολύτως πειστική εξήγηση από την εργοδοσία.

📍 Χιλιάδες συμβασιούχοι (ΣΟΧ, επικουρικοί κ.α.) απειλούνται με απόλυση στις 31/12 αλλά και τους επόμενους μήνες. Το πλήγμα για το ΕΣΥ, μετά και τις 7000 αναστολές εργασίας, είναι δύσκολο να περιγραφεί. Στον αντικαρκινικό Άγιο Σάββα την πόρτα της εξόδου στις 31/12 ετοιμάζονται να δουν 104 εργαζόμενοι. Στο Λαϊκό οι απολύσεις αφορούν περίπου 330 στους 1000 εργαζόμενους. Στον Ευαγγελισμό περίπου 700 στους 3200.

📍 Τη θέση πολλών, κυρίως σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση, θα πάρουν πανάκριβα εργολαβικά συνεργεία. Στο νοσοκομείο Αγρινίου μόνο, το επιπλέον ετήσιο κόστος για την παράδοση της καθαριότητας και της φύλαξης σε εργολάβο θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ. Αν αυτό ισχύει για ένα νοσοκομείο της περιφέρειας, μπορούμε να καταλάβουμε το φαγοπότι που θα γίνει με τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.

Για όλους αυτούς και χίλιους ακόμα λόγους, στο πλευρό των υγειονομικών αύριο μέχρι τη νίκη. Πανελλαδική διαδήλωση στις 8.30πμ στην πλατεία Μαβίλη.

#SupportHEALTHworkers

🔘 Οι πληροφορίες προέρχονται από τη χτεσινή σύσκεψη της ΠΟΕΔΗΝ με τα Σωματεία των νοσοκομείων της Αττικής και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Αγρινίου.
🔘 Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου

πηγή : https://www.facebook.com/supporthealthworkers…