Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στις 14.00

Ρεμπέτικος Μαραθώνιος οικ. ενίσχυσης για απεγκλωβισμό θύματος ενδοοικογενειακής βίας

Ρεμπέτικος Μαραθώνιος οικονομικής ενίσχυσης για τον απεγκλωβισμό θύματος ενδοοικογενειακής βίας.

Η έμφυλη βία και η πατριαρχία δεν είναι απλά αναλύσεις, θεωρήσεις, μεθοδολογίες σκέψης και πρίσματα μέσα από τα οποία πρέπει ή δεν πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο και με τα οποία συμφωνούμε ή διαφωνούμε για να συζητιούνται. Είναι αντικειμενικά υφιστάμενες συνθήκες επιβολής και εκμετάλλευσης. Ένα οργανωμένο σύστημα εξουσίας, με μηχανισμούς, αισθητικές και συμπλέγματα που ενεργοποιούνται καθημερινά, συστηματοποιούνται, βρίσκουν μοτίβο, παραγάγουν θύτες και θύματα, πληγές, κακώσεις, μελανιές, απόπειρες αυτοκτονίας, φόβους, ταμπού, θηράματα και κυνηγούς, ονόματα νεκρών σε μια λίστα που όλο μακραίνει.

Παραγάγουν φυλακές που μοιάζουν με φωλιές και ανθρωποφύλακες που μοιάζουν με οικογένεια. Άλλο τόσο παραγάγουν θύματα που θέλουν να αποδράσουν. Και άλλο τόσο παραγάγουν θύτες που ουδέποτε τους ύψωσαν το χέρι να πιαστούν, μονάχα έμαθαν να υψώνουνε τα δάχτυλα σε φέρετρα υποβάλλοντας φτηνές ερωτήσεις: "Γιατί δεν έφυγε;". "Γιατί δεν είδε τα σημάδια". "Γιατί έμενε αν τα έβλεπε;"

Σε έναν κόσμο γεμάτο αποξένωση και κενό από προοπτικές. Με τον καπιταλισμό και την πατριαρχία να συζεύγνυνται σε εκρηκτικά μείγματα φτώχειας και εξάρτησης που γεννούν αδιέξοδα σε ανθρώπους που ενδεχομενικά να μην είχαν το προνόμιο να κάνουν όσα υποδεικνύουν κάθε φορά, οι ζωντανοί και οι βολεμένοι.

Η μοναδική ερώτηση είναι τι κάναμε, τι κάνουμε και τι θα κάνουμε εμείς.

Έτσι λοιπόν, σε ένα έκτακτο πλαίσιο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την περίπτωση μιας γυναίκας, φυλακισμένης σε τέσσερις τοίχους, που βιώνει επί τριακονταετία την βία του κακοποιητικού συζύγου της και πλέον αποφάσισε να φύγει. Μετά απο την έκκληση της ίδιας για βοήθεια στο ίδιο έκτακτο πλαίσιο, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε έναν ρεμπέτικο μαραθώνιο ώστε να μαζευτεί ένα πρώτο ποσό για τον απεγκλωβισμό της, για μια νέα αρχή, για ένα σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο που θα την εξαφανίσει από κοντά του όπως εκείνη ζήτησε.

Με τη σειρά μας απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια στον κόσμο του αγώνα. Αυτήν την Κυριακή 21/11 σας περιμένουμε στο Κηπάκι της Τσαμαδού απο τις 2:00 του μεσημεριού, όλοι και όλες μαζί.

Για να μην δούμε κανένα άλλο όνομα στη λίστα. Για να μη χρειαστεί να τη φωνάξουμε με το όνομά της.

Γιατί αργήσαμε να κοιτάξουμε στα μάτια, το πρόβλημα. Γιατί ο μόνος που δεν έκανε όσα έπρεπε, που δεν έκανε αρκετά...

Θα είμαστε πάντα εμείς. Ποτέ εκείνες.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86095/