Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Ματαράγκα-Καλαϊτζίδη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ημέρα της απόφασης, στις 9 πμ στο Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4).

Για την κατάρρευση της σκευωρίας.

Για να νικήσουν το δίκιο και η αλληλεγγύη.

Η δίωξη εναντίον των συντρόφων μας, έωλη σε βαθμό γελοιότητας, έχει επί της ουσίας καταρρεύσει από τις πρώτες ώρες της ακροαματικής διαδικασίας με την μοναδική μάρτυρα κατηγορίας που εμφανίστηκε ποτέ στο δικαστήριο να δηλώνει ότι χειραγωγήθηκε από την αστυνομία υπογράφοντας μια κατάθεση που δεν είχε καν διαβάσει.

Πέρα από το φαιδρό της εξέλιξης η όλη υπόθεση είναι σκανδαλώδης, όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε η σκευωρία αλλά και γιατί το δικαστήριο δεν προχώρησε στην άμεση απαλλαγή των δύο αγωνιστών, όπως θα όφειλε σεβόμενο το δίκαιο και τους στοιχειώδεις κανόνες λογικής. Η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης και οι απολογίες ωστόσο αποτέλεσαν διαδικασία που συνέβαλε περαιτέρω στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και την επιβεβαίωση ότι η δίωξη αυτή είναι μια καταφανώς στημένη υπόθεση με στόχο την εξόντωση των αγωνιστών και την ομηρία της πολιτικής τους συλλογικότητας.

Ως επιτροπή αλληλεγγύης που από την αρχή αναδείξαμε τον πολιτικό χαρακτήρα αυτής της δίκης και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί σας καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 25/11, ημέρα της απόφασης, καθώς για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομένουν μόνο οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η πρόταση της εισαγγελέως.

"Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα" είπε δυνατά και καθαρά ο Γ. Καλαϊτζίδης, όταν στάθηκε όρθιος απέναντι στους δικαστές. Και έχει δίκιο.. Ούτε αυτός, ούτε ο Ν. Ματαράγκας οφείλουν να απολογηθούν για κάτι. Υπόλογοι αντιθέτως είναι αυτοί που έστησαν τη σκευωρία, γρανάζια του κρατικού αυταρχισμού που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και μας κλέβει ελευθερίες.

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένουμε την ομόφωνη απαλλαγή των συντρόφων μας. Η οριστική κατάρρευση της σκευωρίας είναι το μόνο τέλος που μπορεί να γίνει αποδεκτό.

κάλεσμα : Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές Γιώργο Καλαϊτζίδη & Νίκο Ματαράγκα

που διώκονται στη βάση ενός στημένου κατηγορητηρίου για ανθρωποκτονία και ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία ενός ναρκεμπόρου στα Εξάρχεια. Η δίωξη αυτή των δύο αγωνιστών στηρίζεται πάνω σε μια κακοστημένη δικογραφία μεθοδευμένη από το υπουργείο προ.πο και τα επιτελεία της αστυνομίας, με έωλα στοιχεία, ασάφειες και μαρτυρίες εμπόρων ναρκωτικών, στοχεύοντας τόσο στη φυσική όσο και αγωνιστική εξουδετέρωσή τους.

Ενάντια στην συνολική κατασταλτική και ιδεολογική επίθεση του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα αλλά και ευρύτερα τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις μέσα από τις συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών, τα στημένα κατηγορητήρια και τις σκευωρίες που μεθοδεύονται από τα κρατικά επιτελεία, τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα, τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων και τους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών/τριών, την αστυνομοκρατία, με σκοπό την επιβολή σιωπής και την τρομοκράτηση της κοινωνίας.

Εναντια στην επιχείρηση του κράτους να επιβληθεί και να ιδιοποιηθεί τους δημόσιους χώρους στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα τα Εξάρχεια, στα, οποία ο κρατικός μηχανισμός αφού προμοδότησε τις ναρκομαφίες, που συνεχίζουν να λυμαίνονται την περιοχή, διαμόρφωσε τους όρους για την γιγάντωση μιας γενικευμένης αντικοινωνικής συνθήκης, που βασίζεται στις κυρίαρχες αξίες της εξουσίας, με σκοπό την συντριπτική εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στη γειτονιά, την εγκατάστασή τους, τις επιθέσεις σε αγωνιστές και δομές αγώνα, την τρομοκράτηση εργαζόμενων και κατοίκων, επιδιώκοντας την πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής και αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας της.

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΡΑΤΟΣ - ΜΑΦΙΕΣ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, 09:00

στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη)

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615555/


1 2 3 4 5

Αλληλεγγύη στον Ν. Ματαράγκα και τον Γ. Καλαϊτζίδη

Τον Ιούνιο του 2016 η οργάνωση "Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων" εκτέλεσε έναν ναρκέμπορο της περιοχής των Εξαρχείων, γνωστό ως "Χαμπίμπι". Ο "Χαμπίμπι" και η συμμορία του, εκτός από το εμπόριο ναρκωτικών, είχαν επιδοθεί σε πλήθος κανιβαλίστικων και παραβιαστικών συμπεριφορών με την ανοχή, συγκάλυψη και κάποιες φορές την συνεργασία των κρατικών μηχανισμών.

Πέντε χρόνια μετά, 2 αγωνιστές, ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, καλούνται σε μια δίκη, με τις κατηγορίες της φυσικής και ηθικής αυτουργίας αντίστοιχα, ένα σαθρό κατηγορητήριο - στημένο εξολοκλήρου σε καταθέσεις ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονταν άμεσα στις συμμορίες που ρήμαζαν την περιοχή με την δράση και την κουλτούρα που παρήγαγαν.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, κράτος και παρακράτος προσπαθούν τόσο μέσω της αστυνομικής στρατιωτικοποίησης της περιοχής, όσο και μέσω του εμπορίου ναρκωτικών στην πλατεία να υποτάξουν το ανατρεπτικό κίνημα και τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση που βρίσκει έκφραση στην περιοχή.

Οι κρατικοί και παρακρατικοί σχεδιασμοί για την γειτονιά των Εξαρχείων βρήκαν εμπόδιο, όπως συμβαίνει διαχρονικά, την ύπαρξη και δράση πολλών αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Οι 2 αγωνιστές βρίσκονται στο ειδώλιο του κατηγορουμένου "πληρώνοντας" τη συνεχή και αδιάλειπτη δράση τους στη γειτονιά των Εξαρχείων, μια γειτονιά που έχει αποτελέσει και συνεχίζει να αποτελεί ένα πεδίο μάχης μεταξύ κράτους και ανατρεπτικού κινήματος. Ως προς την ίδια την δίκη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 25/11, και την μέχρι τώρα εξέλιξή της, είναι εμφανές ότι το έωλο και πρόχειρα στημένο κατηγορητήριο έχει αποδομηθεί πλήρως, με αναιρούμενες κατηγορίες από στημένους μάρτυρες που αδυνατούν να σταθούν έστω και προσχηματικά.

Η αλληλεγγύη μας στους Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη, που διώκονται με ακόμη ένα στημένο και βαρύ κατηγορητήριο είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας.

Καλούμε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 9π.μ. στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4).

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86146/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα εν όψη της απόφασης στην δίκη των αγωνιστών Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα

Μετά από λίγες δικάσιμες που όμως ήταν αρκετές ώστε να ξεγυμνωθεί από την πρώτη στιγμή η σκευωρία των αστυνομικών αρχών σε βάρος των συντρόφων και να καταρριφθεί εξ ολοκλήρου το αφήγημα της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στην υπόθεση της εκτέλεσης του ναρκεμπορου Χαμπιμπι στην πλατεία Εξαρχείων τον Ιούλιο του 2016, την Πέμπτη 25 Νοέμβρη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Θα είμαστε όλοι και όλες στο εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4, το πρωί της Πέμπτης στις 9.00.

Κανένας σύντροφος και καμία συντρόφισσα μόνοι στα χέρια του κράτους

Η αλληλεγγυη είναι το οπλο μας

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615575/


1 2 3 4 5

Να τελειώνουμε με την μεθόδευση κατά των Γ. Καλαϊτζίδη κ Ν. Ματαράγκα. | Όλοι όλες στα δικαστήρια 25/11/2021 9.00 π.μ.

Οι δύο πρώτες μέρες της δίκης των συντρόφων Γ. Καλαϊτζίδη κ Ν. Ματαράγκα έδωσαν μια οριστική απάντηση όχι μόνο στο αν οι δύο αγωνιστές είναι αθώοι ή όχι αλλά και σε όσους αμφισβητούσαν ότι το κράτος στήνει σκευωρίες και παγιδεύει αγωνιστές.

Ναι, οι σύντροφοί μας είναι αθώοι των κατηγοριών που απειλούσαν να τους στείλουν ισόβια στην φυλακή και ναι, το κράτος έστησε μια σκευωρία, που δεν είναι η πρώτη και δεν είναι η τελευταία, απλά αυτή τη φορά η αποκαλύφθηκε και κατέρρευσε με τον πιο ρητό και αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Η αστυνομία εκβίασε μάρτυρα για να υποδείξει κατηγορούμενο.

Είναι πολλά και ακραία τα σημάδια ότι το κράτος και το κεφάλαιο προσπαθούν να ανακτήσουν εξουσίες που η επίφαση της δημοκρατικής νομιμότητας υποτίθεται πως προστατεύει. Οι κρίσεις είναι πολλές και παράλληλες, η κοινωνική βάση τις βιώνει όλο και εντονότερα σε κάθε πτυχή της ζωή της. Κράτος και κεφάλαιο δεν μπορούν πια να κρύψουν την αποτυχία τους στην πανδημία, την φτώχεια, το μεταναστευτικό, τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Είναι αναγκασμένα να καταφύγουν στις παραδοσιακές πρακτικές κυριαρχίας. Νέοι νόμοι, εξοπλισμοί, περισσότερη βία, στοχοποιήσεις αγωνιζόμενων, σκευωρίες.

Στις 25 Νοέμβρη 2021 πιθανότατα κλείνει ο κύκλος αυτής της μεθόδευσης. Πλέον, μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στην ίδια την δικαστική αίθουσα, τυχόν καταδίκη των δύο αγωνιστών θα σήμαινε ότι το δικαστικό σκέλος της εξουσίας έχει ξεπεράσει ακόμα και τα όρια της δικτατορίας.

Πολλές φορές όμως το κράτος μας έχει εκπλήξει με το θράσος του. Δεν έχουμε την πολυτέλεια εφησυχασμών.

Όλοι όλες στα δικαστήρια 25/11/2021 9.00 π.μ.
ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΔΕΓΛΕΡΗ 4

Αναρχική Ομοσπονδία