Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Καρδίτσα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές των Αγράφων

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αγωνιστές που δικάζονται στις 7 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα για την λαϊκή μαχητική κινητοποίηση στο Δημαρχείο της πόλης δύο χρόνια πριν, η οποία και απέτρεψε την παράδοση δασικών τεμαχίων στα αρπακτικά του κεφαλαίου.

Χαιρετίζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό όσων τοπικών κοινωνιών, συλλογικότητων και οργανώσεων μάχονται για να μη γίνει η δημόσια λαϊκή περιουσία νεκροταφείο αιολικών κι ο λαός έρμαιο των πολυεθνικών εταιριών που θα ελέγχουν γη ύδωρ και εργατική δύναμη.

Υψώνουμε ανειρήνευτη γροθιά και παλεύουμε για ένα Οργανωμένο Λαϊκό κίνημα που θα σταματήσει την επίθεση στην Τάξη μας και στο φυσικό κόσμο, που θα ανοίξει το δρόμο για τον παντοτινό όρκο,ν α γίνει ο Λαός Αφέντης στον τόπο του.

Τα Άγραφα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του τιμημένου ΔΣΕ, του Αθάνατου Πρωτοκαπετάνιου Άρη και της Αθάνατης αγωνίστριας Βαγγελίτσας Κουσιάντζας, θα μείνουν απάτητα, φωτεινό σινιάλο ιστορικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

πηγή : https://apotispithastifloga.wordpress.com/202…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 1/12 στις 18:00 στους 4 αγωνιστές που δικάζονται στις 7 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια της Καρδίτσας για την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο τον Άυγουστο του 2019 μπλοκάροντας το ξεπούλημα δημοτικών δασικών τεμαχίων στους επενδυτές.ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ!

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα - Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές

Δίκη: 7 Δεκέμβρη στις 9.00, Καρδίτσα

Αφίσα από Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) | Πέλοτο (Ξάνθη) | Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη) | αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα)

Image

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1465…


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αγωνιστές στα δικαστήρια Καρδίτσας την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου στις 9:00 π.μ.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια δημιουργίας ενός τεράστιου δικτύου παραγωγής ενέργειας από βιομηχανικού τύπου ανανεώσιμες πηγές σε όλη την επικράτεια, με πρόσχημα την "πράσινη" μετάβαση. Παράλληλα με αυτό το καταστροφικό όργιο επενδύσεων, έχει ξεκινήσει ένα κίνημα αντίστασης σε όλη αυτή την καταστροφική για το περιβάλλον συνθήκη. Ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης με τη στήριξη των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών έχει εδραιωθεί στα βουνά των Αγράφων και στην πόλη της Καρδίτσας. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα, το καλοκαίρι του 2019 μετά από διαρκείς κινητοποιήσεις στα χωριά των Αγράφων, ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Φ.Αλεξάκος λίγες ημέρες πριν παραδώσει τη θέση του, επεδίωξε τη δημοπράτηση 38 στρεμμάτων δημοτικής δασικής έκτασης, ώστε να εγκατασταθούν υποδομές μεταφοράς ρεύματος των αιολικών βιομηχανιών. Στις 22 Αυγούστου του 2019 το κίνημα για την υπεράσπιση των Αγράφων κατάφερε να παρεμποδίσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με πλήθος κόσμου να αποκλείει την είσοδο του δημαρχείου Καρδίτσας. Όπως είναι σύνηθες, ο κρατικός μηχανισμός - διωκτικές αρχές στράφηκαν εναντίον τεσσάρων αγωνιστών με σωρεία αβάσιμων κατηγοριών, αποσκοπώντας στον εκφοβισμό όλων όσων αντιστέκονται. Στις 7/12 θα διεξαχθεί η δίκη της υπόθεσης με μοναδικούς μάρτυρες κατηγορίας μπάτσους και τον πρώην δήμαρχο Φ.Αλεξάκο. Η θέση μας είναι στο πλάι των διωκόμενων και απέναντι στο κράτος, τους μηχανισμούς του και τους επενδυτές.
Ολη αυτή η συνθήκη των βιομηχανικού τυπου ΑΠΕ έρχεται σε συνδυασμό με την προσπάθεια της έμμεσης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ σαν παραγωγός δύναμη, που είναι απόρροια των μνημονίων που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει το κράτος εδώ και χρόνια. Παράλληλα, η κλιματική αλλαγή δίνει άλλοθι στην προπαγάνδα σχετικά με τις ΒΑΠΕ, παραβλέποντας τα τεράστια μειονεκτήματα τους, όπως το ενεργειακό κόστος αυτών των κατασκευών σε ορεινές περιοχές, αλλά και τις επιπτώσεις στα τοπικά οικοσυστήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι ανεμογεννήτριες έχουν διάρκεια ζωής 15 με 20 χρόνια χωρίς καμία ουσιαστική - νομική δέσμευση αποκατάστασης του τόπου. Επίσης απαιτούν τεράστια συνοδευτικά έργα, όπως τη διάνοιξη δρόμων στο ορεινό πεδίο, κοπή δέντρων, εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας κ.α. Αναλογιζόμενοι το μέγεθος των ανεμογεννητριών (120 με 200 μέτρα ύψος) μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε και το μέγεθος των συνοδευτικών έργων και το επίπεδο παρέμβασης στο εκάστοτε περιβάλλον. Το κέρδος από τα αιολικά δεν προέρχεται από τη βιωσιμότητα της επένδυσης, αλλά από τη δωρεάν παραχώρηση δημόσιας γης (για λόγους ''εθνικού συμφέροντος''), τις μεγάλες επιδοτήσεις και τη για χρόνια εξασφαλισμένη τιμή πώλησης της παραγόμενης ενεργειας. Όλο το κόστος αυτών των επενδύσεων, επωμίζεται ο καταναλωτής στους λογαριασμούς του ρεύματος. Αυτή η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος, που έκδηλα βαφτίζεται ως «πράσινη» ανάπτυξη, βασίζεται στην προσπάθεια αναστήλωσης των κατασκευαστικών επενδύσεων στη χώρα από το κατασκευαστικο λόμπι των ιδιωτικών κεφαλαίων, που έχει στηθεί εδώ και δεκαετίες στις πλάτες του δημοσίου, με μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, που απαριθμούν δεκάδες θυγατρικές εταιρείες που μοιράζουν την πίτα μεταξύ τους και στην πραγματικότητα αδιαφορούν παντελώς, τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.
Καλόυμε όλες και όλους να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα που διεξάγεται σε πανελλαδικό επίπεδο, τόσο ενάντια στην επέλαση των αιολικών βιομηχανιών οσο και στην ολική υπερεκμετάλλευση της γης σε διάφορα επίπεδα όπως τα υδροηλεκτρικά (π.χ. εκτροπή Αχελώου), την εξόρυξη υδρογονανθράκων, την εξόρυξη χρυσού, τα φωτοβολταϊκά που αντικαθιστούν την αγροτική παραγωγή και όποια άλλη μορφή εκμετάλλευσης και καταστροφής της φύσης.

Ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση των βουνών, των νερών, της γης και της ελευθερίας
Μέχρι τον ξεριζωμό κάθε μορφής εξουσίας

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/


1 2 3 4 5 6

Πανό αλληλεγγύης στα 4 διωκόμενα συντρόφια απ' την Καρδίτσα και κάλεσμα στο δικαστήριο

post image

Το βράδυ της Παρασκευής,3/12,αναρτήθηκε πανό στην πλατεία Ελευθερίας,σε ένδειξη αλληλεγγύης στα 4 διωκόμενα συντρόφια απ' την Καρδίτσα.Η υπόθεση αφορά,τη συγκέντρωση στο δημαρχείο Καρδίτσας το 2019,σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το ξεπούλημα δασικών τεμαχιών σε "επενδυτές" με σκοπό τη δημιουργία αιολικών πάρκων.Τέσσερα άτομα,από τους συγκεντρωμένους,συνελήφθησαν και δικάζονται την Τρίτη,7/12,στην Καρδίτσα.

Κανένας και καμία μόνη απέναντι στο κράτος.Τρίτη,7/12,στις 9:00 π.μ,συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας.ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ,ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ!

Αντιεξουσιαστική συνέλευση Resisto

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1615772/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές των Αγράφων

Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών

πηγή : https://yperaspisitwvnvounwn.wordpress.com/20…