Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία

Σήμερα στις 6μμ συναντάμε την επιστημονική Ένωση καθηγητών αγγλικής Ημαθίας, την ΕΛΜΕ Ημαθίας, τον σύλλογο Μ. Α. μ. Α και το κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Δήμου Βέροιας στη συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία με αφορμή την 25η Νοέμβρη, παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Η έμφυλη βία φέτος σκότωσε ήδη 13 αδερφές μας. Μάθαμε για δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων, βιασμών και κακοποιήσεων, νιώσαμε την οργή εκατοντάδων θηλυκοτήτων που είδαν τις εαυτές τους σε σάιτ εκδικητικής πορνογραφίας, ακούσαμε για υπόθεση trafficking στο κέντρο της Αθήνας με θύτη πρώην αστυνομικό.

Την ίδια στιγμή βγήκαμε στους δρόμους κάνοντας πανό τα ονόματα των δολοφονημένων αδερφών μας, δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια, μιλήσαμε για τη συναίνεση, πλημμυρίσαμε τους δρόμους στα pride, φωνάζαμε σε κάθε αδερφή μας εκεί έξω πως δεν είναι μόνη, πως εμείς την πιστεύουμε.

25 Νοέμβρη, άλλη μια μέρα στην Πατριαρχία, άλλη μια μέρα που απαιτούμε δικαιοσύνη, άλλη μια μέρα που λέμε

📢Βέροια, 6μμ στην συμβολή των οδών Προφήτη Ηλία και Ιπποκράτους

(https://goo.gl/maps/RbsC84vQb2ocL6Tx9)

Περιγραφή εικόνας για εντυποανάπηρα άτομα:

Η αφίσα του καλέσματος που στο κάτω μέρος έχει το κάλεσμα και το λογότυπο της Κιλοτίνας. Πάνω υπάρχει φωτογραφία του προσώπου μιας θηλυκότητας από τις φεμινιστικές διαδηλώσεις στη Χιλή. Στο κάτω μέρος του προσώπου της έχει ζωγραφισμένη την κόκκινη παλάμη, σύμβολο των εξεγερμένων γυναικών της Χιλής.

πηγή : https://www.facebook.com/omadakilotina/photos…