Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Συγκέντρωση

Συγκέντρωση Παρασκευή 26/11 - 18:00 στη πλατεία Αγοράς

Ούτε φόβος, ούτε υποταγή - ενότητα στην βάση, αγώνες ταξικοί.

Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την 6η Δεκέμβρη του 2020, όταν στα Χανιά, οργανώθηκε μεσημεριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της πανδημίας και την μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι δυνάμεις καταστολής, τότε, είχαν επιτεθεί απρόκλητα με αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να ξυλοφορτώνονται και να οδηγούνται στο τμήμα, όπου οι προσαγωγές γίνονται συλλήψεις.

Παρόμοια γεγονότα είχαμε και σε άλλες πόλεις, όπου το κίνημα προσπάθησε να κατέβει στον δρόμο παρά την αστυνομική καταστολή. Στην Αθήνα 62 σύντροφοι και συντρόφισσες, συλλήφθηκαν με ποίκιλες κατηγορίες που τους επιβαρύνουν μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο τους έχει οριστεί στις 29 του Νοέμβρη στην Αθήνα, του οποίου η απόφαση αφορά συνολικότερα το δικαίωμα στην διαδήλωση.

Η πανδημία, εκτός από ένα επικίνδυνο γεγονός, έχει πάρει διαστάσεις συστημικής κρίσης, και μιας νέας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Η ελληνική διαχείριση αυτής της συστημικής κρίσης επενδύει απ' τη μία στον φόβο και την καταστολή, απ' την άλλη στην αποχαύνωση και την εξαγορά των ΜΜΕ, τόσο που πλέον ο παραλληλισμός με τη Χούντα δεν ακούγεται υπερβολικός. Η διάκριση των εξουσιών (νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική), που αφορούσε τη διασφάλιση της αστικής δημοκρατίας, χαλαρώνει ή εκλείπει τελείως. Με νομοθετήματα "της μιας βραδιάς", μπορεί να απαγορεύεται η συνάθροιση, η μετακίνηση, η διαδήλωση. Παράλληλα, με την εντατική λειτουργία της Βουλής περνάνε νομοσχέδια αντεργατικά, αντιπεριβαλλοντικά και αντικοινωνικά, επενδύοντας ακριβώς σε αυτήν τη φίμωση της αντίδρασης.

Τα κράτη επιχειρούν να διαχειριστούν τις πανδημίες προς όφελος του κεφαλαίου, με συνέπεια να γίνονται όλο και πιο αυταρχικά, συνεχίζοντας την αποδημοκρατικοποίηση των θεσμών. Όπως και πριν, τώρα και με κορωνοϊό, στοχοποιούν τον κόσμο που αγωνίζεται για την καλυτέρευση της κοινωνίας, για υγεία και αξιοπρέπεια. Όπως και πριν, τώρα και με κορωνοϊό, τα ζητούμενα παραμένουν ίδια: Ταξικοί αγώνες για την κοινωνική απελευθέρωση. Στήριξη στους αγώνες των εργατών/τριών, και ειδικά στα νοσοκομεία, στην κατεύθυνση μιας αξιοπρεπούς υγειονομικής περίθαλψης για όλους/ες.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, το ενδεχόμενο νέας καραντίνας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την τάξη μας, είναι υπαρκτό. Το κίνημα, με την ενότητα στην βάση, είναι το μοναδικό που μπορεί να αντιστρέψει τις πολιτικές του κράτους και των αφεντικών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση, την ζωή.

Να αθωωθούν οι 62 συλληφθείσες/ντες.

Να διαγράφουν τα πρόστιμα.

Κάλεσμα για τις 6 Δεκέμβρη σε κινητοποίηση.

Συγκέντρωση Παρασκευή 26/11

18:00 στην πλατεία Αγοράς

Κατάληψη Rosa Nera, Λόφος Καστέλι Χανιά

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2021/11/25/συγκέντρ…