Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 17.00

Ανοιχτή συνέλευση για τη συνέχιση του αγώνα

από Ανοιχτή Συνέλευση Κάτω Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 2/12, 5 η ώρα το απόγευμα, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στο κάτω Πολυτεχνείο για να συζητήσουμε την συνέχιση του αγώνα, το πως δηλαδή το Πολυτεχνείο και οι χώροι του θα ανοίξουν ξανά στον κόσμο του αγώνα και την υπόλοιπη κοινωνία.

Το Ανοιχτό Κατειλημμένο Γκίνη οργανώθηκε από μια πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και συντρόφων/-ισσων που ανέλαβαν να το ανοίξουν ξανά πραγματοποιώντας εκδηλώσεις και συζήτήσεις, έχοντας συλλογική ευθύνη για το εγχείρημα και απόφαση ότι σε περίπτωση εισβολής η υπεράσπισή του θα γίνει με όρους μάχης. Μετά το πέρας του τριήμερου εορτασμού αποφασίσαμε να αποχωρήσουν.

Μετά την λήξη του τριημέρου το κράτος σφράγισε και πάλι το κτήριο Γκίνη. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 20/11, έπειτα από ανοιχτή συνέλευση και μικροφωνική συγκέντρωση στην πύλη Στουρνάρη, ο κόσμος του αγώνα άνοιξε ξανά το κτήριο, πραγματοποίησε μέσα σε αυτό καλεσμένη εκδήλωση και ανοιχτή συνέλευση και αποχώρησε χωρίς προβλήματα. Μετά την απόχωρηση του κόσμου, καθέ είδους μπάτσοι περικύκλωσαν το κάτω Πολυτεχνείο. Έτσι το Γκίνη ξανασφραγίστηκε το πρωί του Σαββάτου περικυκλωμένο από κατασταλτικές δυνάμεις.

Το Πολυτεχνείο είναι ένα από τα πιο κεντρικά και ιστορικά εδάφη αγώνα και χωρίς εδάφη αγώνα το κίνημα δεν μπορεί να προχωρήσει. Γι' αυτό, καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες και ομαδοποιήσεις να στηρίξουν τις κινηματικές προσπάθειες ανάκτησης του χώρου, αλλά και να πάρουν δικές τους πρωτοβουλίες για να σπάσουμε την κρατική και καπιταλιστική κυριαρχία επί του Πολυτεχνείου.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86181/