Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00

Kάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση για την δολοφονία της Όλγας

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στις 1/12 στις 19.00 στην ΑΣΣΟΕ για την διοργάνωση δράσεων για την δολοφονία της Όλγας στο εργοστάσιο της Αλλατίνη και της Κ.Σαραντόπουλου Α.Ε στο Κερατσίνι.

Στις 17 Νοεμβρίου η Όλγα ένα παιδί 8 χρονών εγκλωβίζεται στην πόρτα του εργοστασίου της Αλλατίνη και της Κ.Σαραντόπουλου Α.Ε στο Κερατσίνι και αφήνεται να πεθάνει από τα αφεντικά, τον φύλακα και ορισμένους εργαζόμενους.

Όπως και στην δολοφονία του Νίκου Σαμπάνη βασικό ρόλο παίζει πως ήταν Ρομά.

Η διαχρονική και αναλλοίωτη στρατηγική του κράτους απέναντι στους Ρομά είναι αυτή του έλεγχου, αποκλεισμού και εξόντωσης. Με περιθωριοποίηση από την κοινωνική ζωή, με εφόδους στους καταυλισμούς, με ενίσχυση φασιστικών επιθέσεων ενάντιων τους, με εκατοντάδες δολοφονίες από μπάτσους ανά τα χρόνια. Πρόσφατα μέχρι και ο στρατός επιστρατεύτηκε για να καταστείλει περιοχές της δυτικής αττικής με έντονη την παρουσία Ρομά, με το πρόσχημα της μη υπακοής στην καραντίνα.

Τα αφεντικά σε στενή σύμπλευση με το κράτος μας έχουν δείξει πως αδιαφορούν συνολικά για τις ζωές των από τα κάτω. Με την πρόσφατη αθώωση των μπάτσων δολοφόνων του Νίκου Σαμπάνη το κράτος μίλησε. Τα αφεντικά χειροκροτούν και επικροτούν. Οι ζωές τους δεν μετράνε.

Η στάση του φύλακα και κάποιων εργαζόμενων δείχνει πως η τυφλή υπακοή στις εντολές των αφεντικών και η λογική «δεν με αφορά, δεν ασχολούμαι» μπορεί να οδηγήσει σε αποτρόπαιες πράξεις. Όπως επίσης, δείχνει πως ο ρατσισμός είναι ένα δηλητήριο διχασμού των από τα κάτω και πως αν δεν του αντισταθούμε, οδηγεί στον κανιβαλισμό και στην συνενοχή. Δείχνει πόσο σημαντικό είναι να τσακίζουμε τους ρουφιάνους, τους ρατσιστές και τους φασίστες σε κάθε χώρο δουλειάς και παντού. Δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσουμε αγώνες ενάντια σε κράτος και αφεντικά. Δείχνει πόσο σημαντικό είναι να αντιστέκεσαι στο υπάρχον που επιδιώκει με κάθε τρόπο την εξατομίκευση, την συναισθηματική απονέκρωση, την φυσικοποίηση εικόνων πολέμων, νεκρών, εξαθλιωμένων στις μητρόπολεις.

Οι από τα κάτω χρειάζεται να διαλέγουμε πλευρά κάθε μέρα της ζωής μας. Με τον κόσμο του ανταγωνισμού ή της αλληλεγγύης; Με την εξουσία ή απέναντι της; Με την ζωή ή με ότι την καταστρέφει;

Η επιλογή δική μας.

Ας μην προσπεράσουμε την αξιοπρέπεια .

αναρχική συλλογικότητα Acte

acteblackblogs.org/acte@riseup.exnet