Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 στις 8.30 πμ

Συγκέντρωση

ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

«Δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας.» Κ. Μητσοτάκης,30-11-2021, επιβολή προστίμου σε μη συμμορφωμένους ανεμβολίαστους, άνω των 60

Ικανοποιώντας το αίτημα αριστερών και αντιεξουσιαστών για μαζικό και καθολικό εμβολιασμό, το κράτος προχώρησε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 επί ποινή 100 ευρώ το μήνα! Με τα χρήματα που θα μαζέψουν θα καλύψουν -λέει- έξοδα των νοσοκομείων! Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται κανείς για να καταλάβει αυτό που λέμε εδώ και ενάμιση χρόνο για φτηνή κρατική διαχείριση της πανδημίας και μετακύλιση του κόστους των αναπαραγωγικών κρατικών δαπανών στις πλάτες του προλεταριάτου και του πληθυσμού γενικότερα.

Ευτυχώς, στην Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, δύο μακρινές, γαλλικές αποικίες, μετά από δυο βδομάδας και μόνο πράξεις οργανωμένης (οι φιλοεμβολιαστές οπαδοί του κράτους θα έλεγαν ναρκισιστικής/ατομικιστικής...) προλεταριακής αντιβίας έφεραν ήδη αποτέλεσμα: οι γαλλικές αρχές πήραν (προσωρινά έστω) πίσω τα μέτρα υποχρεωτικότητας που επέβαλαν στους υγειονομικούς εργαζόμενους.

Εν όψει των αυριανών κινητοποιήσεων των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή και ταυτόχρονα παραμένουν εγκλωβισμένοι είτε γύρω από διάφορα υπό διαμόρφωση πολιτικά μορφώματα (ακρο)δεξιάς/εθνικιστικής κατεύθυνσης, είτε μέσω προσφυγών στα αστικά δικαστήρια -μια στρατηγική που ήδη αποδείχτηκε καταστροφική για το προλεταριάτο, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου κατάστασης εξαίρεσης (βλ. επιβολή των τριών Μνημονίων)-, η σκέψη μας, εν τη απουσία μιας ουσιαστικής, διεκδικητικής εργατικής κοινότητας που θα συντρίψει τους νέο-επιβληθέντες και τους υφιστάμενους διαχωρισμούς (εμβολιασμένοι/ανεμβολίαστοι, έλληνες/ξένοι, γιατροί/νοσηλευτές), αναγκαστικά στρέφεται σε αυτούς τους επιτυχημένους αγώνες των υγειονομικών.

ΑΥΡΙΟ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 8.30π.μ.,

Πάρκο Ελευθερίας, συγκέντρωση οι ανεσταλμένοι υγειονομικοί

Πλ. Μαβίλη, ΠΟΕΔΗΝ και λοιπά σωματεία

Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615701/