Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση 6/12

Δεκέμβρης 2008 - Δεκέμβρης 2021

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12, 12.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος"

Image

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1466…


1 2 3

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ|ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12 12Μ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008, ο δεκαπεντάχρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, δολοφονείται στα Εξάρχεια, από τα χέρια των ειδικών φρουρών της αστυνομίας, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη. Η συγκεκριμένη δολοφονία, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κρατικών δολοφονιών (Κουμής, Κανελλοπούλου, Καλτεζάς κ.α), αποτέλεσε το εφαλτήριο για το ξέσπασμα της μεγαλειώδους κοινωνικής εξέγερσης εκείνου του Δεκέμβρη. Απο το ίδιο κιόλας βράδυ της δολοφονίας, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και πλήθος αγωνιστών, ξεχύθηκαν στους δρόμους όλων, σχεδόν, των πόλεων της χώρας. Η εξέγερση που εκτυλίχθηκε τις επόμενες ημέρες περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίών και άλλων δημοσίων κτιρίων, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, συνεχόμενες διαδηλώσεις, συνελεύσεις αλλά και την ανάπτυξη πλήθους δομών αυτοοργάνωσης των από τα κάτω.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη, είχε μεν ως αφορμή την δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ωστόσο ήταν το αποτέλεσμα της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής εξαιτίας της χρόνιας καταπίεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας από το κράτος και το κεφάλαιο, της χρόνιας επίθεσης των κυρίαρχων απέναντι στις ελευθερίες και τα κεκτημένα των από τα κάτω. Βασικά στοιχεία της εξέγερσης αυτής αποτελούσαν ο αυθόρμητος, μαζικός και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας της, καθώς δεν κατευθυνόταν από κανέναν κομματικό φορέα, αλλά αντίθετα στηριζόταν στην αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη των καταπιεσμένων. Παράλληλα,ο Δεκέμβρης του '08 αποτέλεσε την βάση για την ενδυνάμωση του κινήματος που έλαβε χώρα τα αμέσως επόμενα χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έσπασε μια και καλή την κρατική και καπιταλιστική κανονικότητα. Έτριξε γερά τα θεμέλια της εξουσιαστικής βαρβαρότητας, διαλύοντας τον μύθο της κοινωνικής ειρήνης και της επίπλαστης ευημερίας. Τέλος, τόσο για εμάς, όσο και για χιλιάδες άλλους ανθρώπους αποτελεί μια ημέρα μνήμης, αντίστασης και αγώνα. Μια ημέρα που ανέδειξε οτι ο μοναδικός τρόπος για να περάσουμε στην αντεπίθεση και να απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε είναι ο ανειρήνευτος και συλλογικός αγώνας, η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση, η αντίσταση, η ρήξη και η σύγκρουση.

Η φετινή 6 Δεκέμβρη έρχεται εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της, διαφαίνεται ότι το κράτος αδιαφορεί πλήρως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αφού δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να υποβαθμίσει και να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, κατά την περίοδο της πανδημίας το κράτος δεν προχώρησε ποτέ σε ουσιαστικά μέτρα αναχαίτησης της, όπως η δημιουργία νοσοκομείων και κλινών ΜΕΘ, η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους κ.ο.κ. Αντίθετα, επέλεξε την επιβολή αλλεπάλληλων lockdown χωρίς πραγματικό υγειονομικό αποτέλεσμα, την σπατάλη εκατομμυρίων για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και οχήματα της ΕΛΑΣ, την καταστολή και την προώθηση του αφηγήματος της «ατομικής ευθύνης», μέσω του οποίου επιδίωξε απο την πρώτη στιγμή να μετακυλήσει τις ευθύνες για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας στην ίδια την κοινωνία. Έτσι, ενώ ήταν ολοφάνερο σε όλους μας ότι το κράτος φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αυτοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι άλλοτε «έφταιγαν» οι διαδηλωτές, άλλοτε οι απεργοί, άλλοτε οι φοιτητές άλλοτε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και άλλοτε οι ανεμβολίαστοι. Η ρητορεία περί «πανδημίας ανεμβολίαστων» αποτελεί άλλο ένα μνημείο υποκρισίας από τη μεριά των κυρίαρχων. Είναι δεδομένο ότι, όσο και αν κόπτεται για το αντίθετο, το κράτος δεν ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την προστασία της ζωής των από τα κάτω. Αφού έθρεψε τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και τον ανορθολογισμό, εργαλειοποιεί εδώ και μήνες το αγαθό του εμβολιασμού. Μέσω αυτού αφενός επιδιώκει να επαναφέρει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να βρει την τέλεια δικαιολογία προκειμένου να μην προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας κι αφετέρου προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό για να μη στραφεί σύσσωμη η κοινωνική οργή των από τα κάτω προς το μέρος των υπεύθυνων για την τραγική διαχείριση της πανδημίας, που δεν είναι άλλοι από το κράτος και το κεφάλαιο.

Μέσα, σε μια τόσο δύσκολη και δυστοπική περίοδο για την κοινωνική πλειοψηφία, το κράτος, συνεχίζει να προσθέτει κρίκους στην αλυσίδα των αντικοινωνικών διατάξεων, ενώ η καταστολή είναι η μόνη αντιμετώπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Κεντρική θέση στην γενικότερη επίθεση των κυρίαρχων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, κατέχει η επίθεση σε βάρος των φοιτητών και η κατάσταση που διαμορφώνεται στα πανεπιστήμια. Η εφαρμογή του Κ-Χ εκφράζει όσο τίποτα άλλο τον απώτερο στόχο των κυρίαρχων, που δεν είναι άλλος από τον αφοπλισμό, την ανοχύρωση και την οπισθοχώρηση του φοιτητικού κινήματος, έτσι ώστε να εξαπολύουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους και συσχετισμούς τις επιθέσεις τους πάνω στα κεκτημένα και τα συμφέροντά μας. Επιδιώκουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο από κάθε ίχνος πολιτικής ζύμωσης, τριβής και συζήτησης μεταξύ φοιτητών για τα προβλήματά τους. Ένα πανεπιστήμιο όπου ο ταξικός-φοιτητικός συνδικαλισμός,κάθε απόπειρα οργάνωσης των συλλογικών αντιστάσεων όπως και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης των σχεδίων κράτους και κεφαλαίου θα είναι πλήρως εποπτευόμενη και ποινικοποιημένη. Ορέγονται ένα πανεπιστήμιο ευθυγραμμισμένο με τις απαιτήσεις του κράτους και του κεφαλαίου, ένα πανεπιστήμιο μεγαλύτερων ταξικών φραγμών, όπου η φοίτηση είναι προνόμιο των λίγων, εκλεκτών και εύπορων, με τις φοιτητικές παροχές να εξανεμίζονται και τις βασικές ανάγκες για σίτιση, στέγαση και μετακίνηση να εμπορευματοποιούνται πλήρως.

Εμείς από τη μεριά μας, κόντρα στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων και το δυστοπικό μέλλον που ετοιμάζουν τόσο για μας, όσο και για τα ευρύτερα κομμάτια της εκμεταλλευόμενης τάξης έχουμε να αντιτάξουμε τη δύναμη που πηγάζει απο τη συλλογικοποίηση και τον αγώνα. Μέσα στις συνθήκες της συνολικής κρίσης πο βιώνουμε, κόντρα στην κρατική καταστολή, την αστυνομική τρομορκατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό να υπερασπιστούμε τη μνήμη, τους νεκρούς μας και τους αγώνες μας. Η κατάσταση σήμερα είναι πιο οριακή από ποτέ. Η δολοφονία του Ν.Σαμπάνη,Ζακ,ο άγριος ξυλοδαρμός του Β.Μάγγου που οδήγησε στο θάνατό του αποτελούν ένα κρίκο στην αλυσίδα των κρατικών δολοφονιών, ενώ η αστυνομοκρατία εντείνεται όλο και περισσότερο, η είσοδος των μπάτσων στις σχολές φανερώνει πως η αστυνομία δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά τον προστάτη των συμφερόντων των κυρίαρχων και εμείς οφείλουμε να παραμείνουμε σε σύγκρουση με τους δυνάστες αυτού του κόσμου.

Είναι αναγκαίο σήμερα, να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης και αγώνα εντός και εκτός των πανεπιστημίων. Η 6η Δεκέμβρη δεν αποτελεί για εμάς απλά μια ημέρα μνήμης, αλλά μας υπενθυμίζει τα όσα μπορούμε να πετύχουμε αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αν οργανωθούμε οριζόντια στη βάση των κοινών υλικών-ταξικών μας συμφερόντων, αναγκών και επιθυμιών.13 χρόνια μετά το ξέσπασμα της μεγαλύτερης κοινωνικής εξέγερσης των τελευταίων δεκαετιών, να πιάσουμε ξανά το νήμα του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης.

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ

ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ-Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 6/12 12Μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…


1 2 3

6 Δεκέμβρη, όλοι στις Διαδηλώσεις - Στον δρόμο του Δεκέμβρη να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας

Να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγώνας για να σώσουμε τις ζωές μας

Στον δρόμο του Δεκέμβρη να ξεσηκωθούμε ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές και το μέλλον μας

Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, όλοι στις Διαδηλώσεις

Αθήνα, 12:00 Προπύλαια

Αθήνα, 18:00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα, 12:00 Παραρτημα

13 χρόνια έχουν περάσει από την στυγνή δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και τον συνεργό του Σαραλιώτη. Ένα περίπου χρόνο πριν την παγκόσμια έκρηξη της κρίσης που έφερε και την χώρα μας στα μνημόνια, ο φόβος των αστικών κυβερνήσεων και της αστυνομίας για τους αγώνες της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όπλισε το χέρι του Κορκονέα. Η δολοφονία ξεχείλισε το ποτήρι, πυροδοτώντας μια νεολαιίστικη εξέγερση, που είχε βαθύτερες αιτίες την φτώχεια, ανεργία, περιθωριοποίηση, την χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού - και ήταν προάγγελος του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου 2010-12.

Έκτοτε όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις και κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κ.ά.) πασχίζουν να νομιμοποιήσουν τις δολοφονίες των ένοπλων κρατικών υπαλλήλων απέναντι σε άοπλους πολίτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να πρωτοστατεί και σε αυτό το «έργο». Οι δολοφόνοι του Γρηγορόπουλου με απόφαση της αστικής δικαιοσύνης κυκλοφορούν ελεύθεροι. Προχώρησαν μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, με μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες, καθώς απελευθέρωσαν χωρίς περιοριστικούς όρους τους αστυνομικούς δολοφόνους που γάζωσαν τον 18χρονό Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα. Η ενίσχυση ενός όλο και πιο μαύρου, διαρκούς Κράτους Έκτακτης Ανάγκης γίνεται η μόνη επιλογή της για να προστατευτεί η αστική τάξη από την οργή της κοινωνίας για τη φονική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή μετράμε πάνω από 18.000 νεκρούς, έχουν τσακίσει την δημόσια υγεία, αδιαφορούν για τις ανθρώπινες ζωές και χρηματοδοτούν μόνο τους επιχειρηματίες και τους προστάτες τους (την αστυνομία και τον στρατό). Η κυβέρνηση, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, χρησιμοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για να περάσει σωρεία αντεργατικών μέτρων, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη. Η πραγματική ανεργία βρίσκεται σταθερά στο 25%, οι νεόπτωχοι εργαζόμενοι με μισθούς 200-300 ευρώ πολλαπλασιάζονται και περίπου 3 εκ. συνάνθρωποί μας οριακά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά (σίτιση, στέγαση κ.λπ.), πόσο μάλλον με την καλπάζουσα ακρίβεια. Για να «διαχειριστούν» την κρίση χωρίς να χάσουν από τα κέρδη τους, διαλύουν αμείλικτα τις κοινωνικές δαπάνες (νοσοκομεία, σχολεία, πρόνοια, μέριμνα κ.ά.) - αυτή είναι η ταξική «μείωση του κράτους».

Η καταστολή και τρομοκρατία δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να τιμήσουν αγωνιστικά τον Δεκέμβρη του 2008 και όλοι μαζί ν' ανοίξουμε το δρόμο για μαζικούς, μαχητικούς αγώνες, για νέες εξεγέρσεις απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της. Η νεολαία πρέπει να πιάσει ξανά το νήμα των αγώνων που έγιναν πέρυσι ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κινητοποίησες αλληλεγγύης στο Σύνταγμά για την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα και στην έκρηξη εναντία στην αστυνομοκρατία και καταστολή στη Ν. Σμύρνη. Οι αγώνες αυτοί της νεολαίας πρέπει να συνεχιστούν και να ενωθούν με τους εργατικούς αγώνες του τελευταίου διαστήματος (efood, εκπαιδευτικοί, COSCO), όχι μόνο για να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και να εξεγερθούμε απέναντι στην ίδια και τις άθλιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει. Η διαδήλωση στις 6/12 πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για μια εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.
  • Να αφοπλιστεί η αστυνομία - να ξηλωθούν ΜΑΤ-ΔΡΑΣΗ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για Εξοπλισμούς-Αστυνομία.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις - Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη, το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15576