Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-πορεία 6/12/21

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021 ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΚΟΡΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΟ

Στις 6 Δεκέμβρη του 2021 συμπληρώνονται 13 χρόνια από την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν 6-12-2008 όταν ο μπάτσος Κορκονέας με την πλήρη κάλυψη του μπάτσου Σαραλιώτη δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δεκαπεντάχρονο μαθητή Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην περιοχή των Εξαρχείων. Η σπίθα της εξέγερσης που σιγόκαιγε σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας πυροδοτήθηκε από την προφανή αδικία άλλης μιας κρατικής δολοφονίας. Κι ύστερα ήρθαν τα μνημόνια, τα οποία αύξησαν το ποσοστό των φτωχοποιημένων, η ανάθεση της ελπίδας για δήθεν καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού από αριστερή κυβέρνηση, η επιστροφή στην εξουσία του συνονθυλεύματος ακροδεξιών-νεοφιλελευθέρων και πάει λέγοντας… Ένα σύστημα σε απόλυτη σήψη και παρακμή, να δημιουργεί ή να επαναφέρει εφεδρείες για τη διαχείριση του, ενώ ταυτόχρονα να αυξάνει με κάθε κόστος την καταστολή για να περιφρουρήσει τα κέρδη του ή να επεκταθεί σε νέα πεδία κερδοφορίας.

Παράλληλα παντού γύρω μας, με αυξανόμενο ρυθμό συνεχίζει να σκορπιέται ο θάνατος. Από τη λεηλασία της φύσης μέσω της αδηφάγας σχέσης κράτους και κεφαλαίου, από τους πνιγμούς των μεταναστών στη Μεσόγειο αλλά και τις δολοφονίες τους σε άλλα μέρη του πλανήτη μέσω συνεργασίας αστυνομίας-λιμενικού-στρατού, από τις συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες , που μέχρι να γραφτεί το κείμενο δεν ξέρουμε ποιου άλλου καθάρματος θα οπλίσει το χέρι η πατριαρχική δόμηση της κοινωνίας. Από τα εργατικά ατυχήματα σε καθημερινή σχεδόν βάση, όπου προλετάριες και προλετάριοι θυσιάζονται στο βωμό της αύξησης των κερδών των αφεντικών. Από τις κρατικές δολοφονίες μέσω των μπάτσων και των παρακρατικών: Στις Η.Π.Α, στις αυτόνομες κοινότητες των Ζαπατίστας στο Μεξικό, στη Χιλή όπου πάνω από 30 άτομα έχουν δολοφονηθεί στις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων 3 ετών , στο Wuppertal όπου οι μπάτσοι δολοφόνησαν τον Γιώργο Ζαντιώτη καθώς και 5 ακόμη μετανάστες το 2021 στη Γερμανία, μέχρι την ΕΛΑΣ και το τελευταίο της κατόρθωμα έως το επόμενο, την εν ψυχρώ εκτέλεση με 38 σφαίρες του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη με ρατσιστικά κίνητρα.

Τα 2 τελευταία χρόνια με πάνω απο 5,2 εκατομμύρια νεκρούς από COVID παγκοσμίως και πάνω από 18.000 μέχρι στιγμής στην Ελλάδα η μακάβρια λίστα των απωλειών γίνεται δυσθεώρητη. Αν προσθέσουμε και ανθρώπους που θα ζούσαν αλλά κατέληξαν από άλλα νοσήματα λόγω της κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας νεκροί, οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ. Σε όσους λένε πως τίποτα δεν αλλάζει και μιλούν για επαναστατική ουτοπία απαντάμε με την ένταση του αγώνα. Προτάσσουμε τη δημιουργία/ενίσχυση αυτοοργανωμένων δομών και δικτύων αλληλοβοήθειας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Για την Όλγα.

Για τον νεκρό μετανάστη εργάτη γης από το εργατικό "ατύχημα" στην Μπούζα Αιτωλικού

Για τον Νίκο Σαμπάνη.

Για την 48χρονη γυναίκα από την Πολίχνη Θεσσαλονίκης με καταγωγή από την Αρμενία.

Για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Για όλες/όλους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ: 6-12-2021

Πλ. Δημάδη. ώρα 19:00

ΥΓ. Το επόμενο επεισόδιο στη βιομηχανία διώξεων στην περιοχή, συνεχίζεται στις 6-12-2021 στα δικαστήρια Μεσολογγίου, όπου είναι προγραμματισμένο το μικτό ορκωτό δικαστήριο των 10 διωκόμενων αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι για τα γεγονότα της 18-9-2018 στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο για τη δολοφονία του Πάυλου Φύσσα. Περισσότερα για την υπόθεση εδώ: https://apertus.squat.gr/archives/4663

ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 10 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΔΙΚΗ 6-12-21 ( ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ )

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615755/