Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για τη δίκη των δολοφόνων του/ης Ζακ/Zackie

Καλούμε σε συγκέντρωση την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου εν όψει της πέμπτης δικάσιμου (14 Δεκεμβρίου) για τη δολοφονία της Ζάκι.

Είναι ολοφάνερο ότι τον Ζακ τον σκότωσαν οι κλωτσιές και τα χτυπήματα των μπάτσων και των νοικοκυραίων. Παρόλα αυτά τρία χρόνια μετά η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επιμένει να δημιουργεί ένα πλαστό αφήγημα βασισμένο σε ψέματα και παραποιήσεις γεγονότων για να αθωώσει τους δολοφόνους.

Δεν περιμένουμε να είναι η αστική δικαιοσύνη με το μέρος μας αλλά δε θα ανεχθούμε κιόλας να συνεχίσει να ασκείται τόση απροκάλυπτη βία στη Ζάκι μέσα στις δικαστικές αίθουσες ή οπουδήποτε.

Για όλα αυτά βγαίνουμε στο δρόμο, με θλίψη και οργή.

ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ZACKIE ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ

Radical Pride


1 2 3

Συγκέντρωση για δικαιοσύνη για τον Ζακ/τη Zackie

Οργή και Θλίψη! Η Zackie θα μας λείψει!

«Για μένα είναι ένα ρατσιστικό έγκλημα. Ο αδερφός μου… του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Δεν γνωρίζω αν εκείνη τη μέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε eye liner, αλλά ξέρω ότι ήταν ένα ρατσιστικό έγκλημα. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει».
Νίκος Κωστόπουλος (αδερφός του Ζακ/Zackie Oh) - 1η δικάσιμος 20/10/2021

Από την πρώτη στιγμή μετά την εν ψυχρώ δολοφονία της Zackie Oh παρατηρούμε να ξεδιπλώνεται μπροστά μας όλη η πολυεπίπεδη φασιστική και ομοφοβική βία μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας μέσα από όλα τα πρόσωπά της:

- Μέσα από το πρόσωπο του ιδιοκτήτη - καταστηματάρχη του κοσμηματοπωλείου και του κτηματομεσίτη φασίστα που αντιπροσωπεύουν την ομοφοβία, το μίσος και τις σκάρτες πατριαρχικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις του συντηρητικού τμήματος της κοινωνίας. Οι καθημερινοί νοικοκυραίοι κυρ-Παντελήδες που κλείνουν τα μάτια απέναντι στις αδικίες και καταπιέσεις μειονοτήτων που δημιουργεί το αστικό κράτος, η cis-ετεροπατριαρχία, ο ρατσισμός και ο καπιταλισμός.

- Μέσα από την αστυνομία, η οποία κατέχει το επίσημο κρατικό μονοπώλιο της βίας και που επιτίθεται σε όσ@ από εμάς κατατάσσει ως εχθρ@ς της: Άστεγ@, Ομοφυλόφυλ@ άτομα, Μεταναστ@, Τρανς, Κρατούμεν@, Οροθετικ@ κ.α. είναι τα πρώτα που βιώνουν την αστυνομική και συστημική κρατική καταστολή πάνω τους. Μέσα σε αυτ@ και ο Ζακ/Zackie Oh. Η συμβολή της αστυνομίας στη δολοφονία επιβεβαιώνει δυστυχώς για μία ακόμα φορά ότι ο θεσμός αυτός είναι άκρως επικίνδυνος για τη ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητα και το απελευθερωτικό κίνημα, καθώς τα περιστατικά αστυνομικής βίας εναντίων μας υπήρχαν ανέκαθεν και γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο κτηνώδη.

- Μέσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα οποία με κάθε ευκαιρία ξεπλένουν τον κάθε βιαστή/δολοφόνο και το αστικό κράτος ως ηθικό αυτουργό. «Ευυπόληπτοι» δημοσιογράφοι κατευθύνουν την κοινή γνώμη μέσω ψευδών πληροφοριών, μιλώντας για «τοξικοεξαρτημένο ληστή που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει» και συγκαλύπτοντας τους πραγματικούς υπεύθυνους-δολοφόνους.

Για να πετύχουμε δικαιοσύνη για τη Zackie Oh πρέπει να στηριχθούμε στους δικούς μας αγώνες και να γίνουμε εμείς τα ίδια η φωνή του Ζακ, αφού δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τη Δικαστική και κρατική εξουσία. Απαιτούμε δικαιοσύνη για τη Zackie Oh και καταδίκη των δολοφόνων.


Η υπεράσπιση των δολοφόνων από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να βασιστεί σε ψέματα για να επηρεάσει τη δικαστική απόφαση, χωρίς κανένα σεβασμό στον ίδιο τον Ζακ και την οικογένειά του. Επιστρατεύουν κομμάτια από πλέξιγκλας/προσομοιώματα γυαλιού, τα οποία επιδεικνύουν με περίσσεια θράσους μέσα στο δικαστήριο, μπροστά στα μάτια των δικών του ανθρώπων. Ακούμε από το πρώτο λεπτό την υπεράσπιση να προσπαθεί να καταλογίσει το θάνατο της Zackie Oh στην οροθετικότητά της ή σε άλλα υποτιθέμενα προβλήματα υγείας, αγνοώντας το γεγονός ότι η ιατροδικαστική εξέταση έχει καταλήξει στο ότι ο θάνατος προήλθε αποκλειστικά από τα τραύματα που προκάλεσαν οι δολοφόνοι μπάτσοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων. Επίσης, η υπεράσπιση προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια το προφίλ του Ζακ σαν «πρεζάκι ληστή», τη στιγμή που κανένα στοιχείο δεν έχει αποδείξει πρόθεση για ληστεία (δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ στην ταμειακή μηχανή ούτε στο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο, ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις ήτανε καθαρές).

Παλεύουμε όλ@ μαζί ενάντια στην πατριαρχική και συστημική βία. Ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία, τον στιγματισμό των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Από την εξέγερση του Stonewall μέχρι την Αθήνα οι καταπιεσμένες μειονότητες διεκδικούσαν πάντα τα δικαιώματά τους μέσω κινηματικής αντί-θεσμικής δράσης, η οποία είναι η μόνη που έχει κινήσει τη ροή της ιστορίας ενάντια στο σύστημα και την πατριαρχία. Η απαίτηση για δικαίωση της Zackie παλεύουμε να αγκαλιαστεί από όλα τα κινήματα. Το σύνθημά μας "Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά καναν δολοφονία" να ακούγεται κάθε φορά που το ευρύτερο αντισυστημικό κίνημα βγαίνει στο δρόμο διεκδικώντας. Να γίνει υπόθεση όλων όσων αγωνίζονται η δικαίωση της δολοφονημένης Zackie.
Απαντάμε δυναμικά και με αγώνες ενάντια στη συστημική καταπίεση και βία που δεχόμαστε καθημερινά.

Η Zackie ζει! Τσακίστε τους Ναζί

Justice For Zak/Zackie!

Συγκέντρωση για τη δίκη των δολοφόνων του/ης Ζακ/Zackie Oh

Δευτέρα 13/12/2021
18:00
Άγαλμα Βενιζέλου

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/59106603530…


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΖΑΚ/ZACKIE

3 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΕΙΝΗ, Η ZACKIE ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

21η Σεπτέμβρη, ακόμα μια ημερομηνία που έχει χαραχθεί στη μνήμη μας, η ημέρα που το κράτος δολοφόνησε ξανά.

Το οπτικό υλικό που ήρθε στην δημοσιότητα αποκάλυψε την ωμότητα του εγκλήματος. Ένας άνθρωπος αβοήθητος στο έλεος της ελληνικής αστυ(α)νομίας, η οποία με μεγάλη επιτυχία αποτελείωσε το «έργο» του καταστηματάρχη και του μεσίτη. Η 21η Σεπτεμβρίου του 2018, βρίσκει τον Ζακ/Zackie δολοφονημένο σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας.

Ο Ζακ/Zackie δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν φώναξαν, δεν αντέδρασαν, δεν προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Ένα χρόνο πριν ο Ζακ είχε πει «Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;».

Η παρουσίαση του γεγονότος στηρίζεται για μια ακόμα φορά στο ξέπλυμα και την απενοχοποίηση των κρατικών αρχών. Τα ΜΜΕ αναφέρουν το περιστατικό ως ληστεία και τον Ζακ/Zackie ως επίδοξο ληστή και τοξικομανή, με τον ισχυρισμό της οπλοκατοχής (μαχαίρι), που αυτοτραυματίζεται στην προσπάθεια διαφυγής. Μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας και της δράσης του, το αφήγημα γίνεται εύκολα αποδεκτό και προπαγανδίζεται από κάθε είδους ρατσιστή. Από την άλλη, οι δολοφόνοι παρουσιάζονται ως έντιμοι πολίτες, «νοικοκυραίοι» και οικογενειάρχες που οριακά κερδίζουν την συμπάθεια του δέκτη.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος επήλθε από ισχαιμία μυοκαρδίου έπειτα από τις 23 κακώσεις που προκλήθηκαν στο σώμα του, οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές και παράλληλα τα αποτυπώματα του Ζακ/Zackie απουσίαζαν από το μαχαίρι και από το εσωτερικό του καταστήματος (απόρριψη υπόθεσης ληστείας).

Με πρόσχημα την υπάρχουσα υγειονομική κρίση, η εκδίκαση της υπόθεσης πραγματοποιείται ύστερα από 3 χρόνια, λαμβάνει ελάχιστη δημοσιογραφική κάλυψη και στερείται δημοσιότητας. Βλέπουμε εκεί τη γραμμή υπεράσπισης να επιμένει στο αρχικό αφήγημα, να διασύρει το όνομα του Ζακ, να αμφισβητεί τα ιατροδικαστικά ευρήματα και να αποδίδει το θάνατο του στην υποτιθέμενα εύθραυστη υγεία του. Στο δικαστήριο για την δολοφονία του Ζακ/Zackie, φαίνεται σαν να τοποθετείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου το ίδιο το θύμα, ενώ οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Πρόκειται για δολοφονία με πολιτικό περιεχόμενο, συμβατή με τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία όπου η ιδιοκτησία αναγνωρίζεται ως το ύψιστο αγαθό και έχει αξία μεγαλύτερη από την ανθρώπινη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, πείθεται ο νοικοκυραίος πως πρέπει να την «διαφυλάξει» με κάθε κόστος και συχνά μετατρέπεται σε αυτόκλητο τιμωρό, έτοιμο να διαπράξει και το πιο αισχρό έγκλημα στο όνομα της προστασίας της.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Ζακ δεν είναι μόνο οι δύο νυκοκυραίοι , αλλά και τέσσερις αστυνομικοί. Με τις ευλογίες του κράτους, τόσο πριν όσο ακόμη περισσότερο και στην περίοδο της πανδημίας η κρατική καταστολή και η αστυνομική αυθαιρεσία εντείνονται, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Σαμπάνη τον προηγούμενο μήνα.

Η σταθερότητα της αφήγησης από τα ΜΜΕ και το κράτος, φανερώνουν την συστηματική συγκάλυψη της υπόθεσης, ενώ τα στοιχεία που φτάνουν στη δικαιοσύνη, παρότι αποκαλύπτουν την ενοχή των δολοφόνων, εξακολουθούν να υποστηρίζουν το αρχικό αφήγημα.

Η δολοφονία του Ζακ/Zackie ήρθε να μας δείξει ότι κόντρα σε εκείνους που ηδονίζονται με την επιβολή εξουσίας και επικροτούν αποτρόπαιες ενέργειες, θα υπάρχουν πάντα και εκείν@ που «δεν θα κοιτάξουν από την άλλη», που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να εξαλειφθεί κάθε μορφή έμφυλης και ρατσιστικής βίας και καταπίεσης.

Αν δεν κοιτούσαμε από τη άλλη, ίσως ο Ζακ/Zackie να ήταν εδώ.

Είμαστε εξοργισμέν@, απαιτούμε δικαιοσύνη.

Κανέν@ άλλ@ δολοφονημέν@.

Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε.

Witches Fight Back

πηγή : https://www.facebook.com/witchesfightback/