Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 21.00

5η ανοιχτή συνέλευση της λοατκια+ ομάδας Sylvia Rivera

Σε αυτή την ανοιχτή συνέλευσή μας θα προετοιμάσουμε τη συμμετοχή μας στη δράση-συγκέντρωση που θα γίνει το επόμενο διάστημα για τη δίκη για τον Ζακ/τη Zackie. Ήδη οι συνήγοροι των κατηγορουμένων προσπάθησαν να αποδώσουν τον θάνατο στην οροθετικότητα "και σε άλλα προβλήματα υγείας που είχε". Οι ισχυρισμοί τους έχουν καταρριφθεί με τις καταθέσεις δύο ιατροδικαστών, οι οποίοι δήλωσαν με κάθε σαφήνεια πως ο θάνατος επήλθε από τα χτυπήματα που δέχτηκε. Αναμένονται άλλες τέσσερις δικάσιμοι μέσα στον Δεκέμβριο, δηλαδή η δίκη θα προχωρήσει πολύ. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο θα ειπωθεί για τον Ζακ και τις ταυτότητες που έφερε (γκέι, drag queen, οροθετικός κ.α.). Στη συγκέντρωση που προετοιμάζεται και από άλλες συλλογικότητες θέλουμε να ακουστεί για άλλη μια φορά η αλήθεια, αλλά και να δώσουμε θάρρος και κουράγιο το ένα στο άλλο για την έκβαση της δίκης, αφού στη θέση του Ζακ θα μπορούσε να είναι το καθένα μας. Στη συνέλευση προετοιμασίας μας για τη συγκέντρωση καλούμαστε να σκεφτούμε τρόπους να ακουστούν περισσότερο και πιο επιδραστικά τα παραπάνω μηνύματα.

Το δεύτερο θέμα της συνέλευσης είναι να συναποφασίσουμε ποια θα είναι η θεματική του φετινού κύκλου αυτομόρφωσης της ομάδας μας. Οι μέχρι στιγμής προτάσεις είναι:
- να βασιστούμε σε συγκεκριμένο φεμινιστικό βιβλίο που μιλάει για την εξέλιξη των φεμινιστικών ρευμάτων και να ασχολούμαστε σε κάθε συνάντηση με ένα ή περισσότερα κεφάλαιά του (με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, όπως κάναμε και στους προηγούμενους 5 κύκλους)
- να ορίσουμε συναντήσεις για κάθε ένα από τα γράμματα του ακρωνυμίου λοατκια, με περιεχόμενο εισηγήσεων και συζήτησης τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου
21:00
Στέκι συλλόγου φοιτητών Νομικής ΑΠΘ

* Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία.
Φοράμε μάσκα-φροντίζουμε το ένα το άλλο.
** Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία.

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

πηγή : https://www.facebook.com/events/2806499873470…
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκεμβρίου 18h