Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

[Ηράκλειο] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 8 συλληφθέντες

Ηράκλειο 6/12/2021: Η σημερινή πορεία που ειχε καλεστεί απο αναρχικούς-ες,αριστερούς,φοιτητικούς συλλόγους,συλλογικότητες της πόλης ξεκίνησε περίπου στις 19:00 με το πλήθος του κοσμου να κυμαίνεται στα 1000-1200 άτομα και το αναρχικό μπλόκ στα 700-800 άτομα.

Η πορεία ξεκίνησε με πολυ δυνατό παλμό απο την πλατεία λιονταριών και δια μέσω των οδών καλοκαιρινού, Αγίου Μηνα ,Αβέρωφ, Πλατεία Ελευθερίας, Δαιδάλου και κατέληξε ξανά στην πλατεία λιονταριών.

Κατα την διάρκεια της πορείας φωνάζονταν συνεχώς αντικρατικά,αντιμπατσικά & αντιφασιστικά συνθήματα και σπάστηκαν ΑΤΜ τραπεζών και κάμερες ασφαλείας ενώ παράλληλα μοιραζόνταν εκατοντάδες κείμενα.

Οι μπάτσοι με ισχυρές δυνάμεις ακολουθούσαν απο απόσταση παράλληλα απο τα στενά των κεντρικών δρόμων. Οι διάφορες αψιμαχίες που προέκυψαν είχαν να κάνουν με την προκλητική παρουσία τους, με τις διμοιρίες να παρατάσσονται για σύγκρουση μπροστά και πίσω από το αναρχικό μπλοκ στην Πλατεία Ελευθερίας όπου πολλα μικρά παιδιά και οικογένειες διασκέδαζαν εκείνη την ώρα.

Το αναρχικό μπλοκ δεν απάντησε στην πρόκληση που θα δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις με την υπαιτιότητα των προστατών του πολίτη και συνέχισε μέσω της Δαιδάλου, της πιο εμπορικής οδού του Ηρακλείου, ενώ υπηρχε ακόμη κίνηση στο κέντρο. Συνέχισε με παλμό επιστρέφοντας στην αφετηρία, στην πλατεία των λιονταριών με σκοπό να καταλήξει στην κατάληψη Ευαγγελισμού μέσω του πάρκου Θεοτοκοπούλου.

Εκεί ήταν που ξέσπασε η προσχεδιασμένη επίθεση της αστυνομίας με σκοπό την διάλυση του αναρχικού μπλοκ ανεξαρτήτως συνεπειών. Επαναλήφθη η κυκλωτική κίνηση όπως πριν στην πλατεία Ελευθερίας με την διμοιρία που έιχε τοποθετηθεί εξαρχής πίσω από το δημαρχείο να πλαγιοκοπεί την πορεία, ενώ το μπλοκ δεχόταν επίθεση στην πίσω πλευρά του. Η περιφρούρηση στάθηκε αξιοπρεπώς αποκρούωντας την επίθεση οπου κρότου λάμψης και δακρυγόνα έπεφταν ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και τους θαμώνες του κέντρου του Ηρακλείου. Η αντιστροφή της πραγματικότητας από τα τοπικα ρουφιανοσάϊτ ότι δήθεν οι παριστάμενοι αγανάκτισαν από τους διαδηλωτές κ παρενέβη η αστυνομία είναι απλά άλλοθι για τις ακρότητες των πραιτώρων και τις συλλήψεις στο σωρό.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής, οχτώ προσαγωγές, σε όποιον έβρισκαν εκείνη την στιγμή μπροστά τους.

Μετά τα μεσάνυχτα οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους οχτώ συλληφθέντες αύριο τρίτη 07/12 στις 9 το πρωϊ στα Δικαστήρια

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΧΤΩ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Άπατρις ΣΟ Ηρακλείου & (((●))) Candia :: Alternativa

Πηγή: https://candiaalternativa.info/2021/12/07/ira…