Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00

Προβολή: Πώς το καταλάβαμε

προβολή την Πέμπτη 9/12 στις 19:00 στον κατειλημμένο Παπασωτηρίου* του ντοκιμαντέρ "Πως το καταλάβαμε". Το βίντεο δημιουργήθηκε από τη villa amalias το 2007 και το 2009. Αποτελεί ένα σύντομο ιστορικό και αναφορά καταλήψεων, αλλά και μια αφήγηση της πρακτικής και της θέσης της καταλήψης μέσα στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.Στηρίχτηκε στο αρχείο της villa amalias, συντρόφων/ισσών και φίλων, στην προσωπική γνώση των γεγονότων, καθώς και αυτών που έζησαν και λειτούργησαν στις καταλήψεις.

Οι καταλήψεις είναι αγκάθια στον κόσμο της εξουσίας

Παράλληλα θα υπάρχει bar οικονομικής ενίσχυσης για πρόστιμα και δικαστικά έξοδα συντροφ(ισσ)ων.

* στην κεντρική πλατεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου (δίπλα στον χορευτικό τομέα και το εστιατόριο). Προσβαση με: 608 και 230 από πύλη Ζωγράφου, 140 από πύλη Κοκκινοπούλου, 242 από πύλη Κατεχάκη.

Το Πολυτεχνείο είναι ο χώρος που παρεμβαίνουμε, οργανωνόμαστε αλλά και κοινωνικοποιούμαστε. Στην ευρεία επίθεση που δέχονται οι δημόσιοι χώροι από κράτος και κεφάλαιο με το πρόσχημα το κορωνοιού (πλατείες, πάρκα κλπ) αλλά και στην κοινωνική/πολιτική απονέκρωση των σχολών μας απαντάμε με αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις. Οικειοποιούμαστε τους δημόσιους χώρους και εμποδίζουμε την "ιδιωτικοποίησή" τους με τραπεζοκαθίσματα από τα μαγαζιά και την μετατροπή των πανεπιστημίων σε αποστειρωμένα κολλέγια.

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

autonomohmmy.espivblogs.net

πηγή : https://autonomohmmy.espivblogs.net/2021/12/0…