Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 στις 20.00

Προβολή: ΕΝΑ δεν είναι ίσο με ένα

📽 Πέμπτη 9/12, 20.00: Προβολή & Συζήτηση «ΕΝΑ δεν είναι ίσο με ένα» (2020, 20') του Alireza Karimi

🎞 Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σας καλεί στην προβολή της ταινίας «ΕΝΑ δεν είναι ίσο με ένα» (One is not equal with one), την Πέμπτη 9/12, στις 20:00. Μετά την προβολή του 20λεπτου ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Ιρανό σκηνοθέτη Αλιρεζά Καριμί, ο οποίος βρίσκεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, για την ταινία του, το σινεμά, την πραγματικότητα στο Ιράν αλλά και το ταξίδι του στην Ευρώπη αναζητώντας πολιτικό άσυλο.

🎥 Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jCRtP2lTX3Q

🧑🏫 Το «ΕΝΑ δεν είναι ίσο με ένα» είναι ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στο οποίο παρουσιάζονται οι προσπάθειες μιας ομάδας αριστερών εθελοντών δασκάλων να βοηθήσουν τα παιδιά-εργάτες που ζουν σε έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό στην Τεχεράνη, παραδίδοντας μαθήματα και υποστηρίζοντας τα φτωχά παιδιά. Πριν το τελευταίο τους μάθημα όμως, οι δάσκαλοι συλλαμβάνονται από την κυβέρνηση και παραστρατιωτικές ομάδες με την κατηγορία ότι διδάσκουν τα παιδιά κομμουνισμό και τρομοκρατία.

Ο σκηνοθέτης Αλιρεζά Καριμί γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν. Σπούδασε σινεμά στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνολογίας της Τεχεράνης. Μετά το 2016 ζει στην Ευρώπη.

πηγή : https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmi…