Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στις 11.00

Εκδήλωση: Ακρίβεια - Ανεργία - Πανδημία: αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να είναι η ζωή μας

Με το σύνθημα «Ακρίβεια - Ανεργία - Πανδημία αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να είναι η ζωή μας», η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά οργανώνει συζήτηση την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, 11 π.μ., στην Αίθουσα Δασκάλων, Ρήγα Φεραίου 20 στο Αιγάλεω. Με προκήρυξη που μοιράζεται αναφέρει:

Ακρίβεια - Ανεργία - Πανδημία
αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να είναι η ζωή μας

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

  • Πάνω από 3 εκατομμύρια εργαζόμενοι με μισθούς πείνας.
  • Πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργοι με επιδόματα εξαθλίωσης ή και χωρίς αυτά.
  • Εκατοντάδες χιλιάδες βιοπαλαιστές που δεν βγάζουν τον μήνα.

Και τώρα με την ακρίβεια να χτυπάει κόκκινο, εξαφανίζουν ό,τι έχει απομείνει στις τσέπες εκατομμυρίων εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων, κόβουν ακόμα και τις παροχές τροφίμων (ΤΕΒΑ), κόβουν βοηθήματα από τα οποία κρέμονται οι ζωές χιλιάδων ανέργων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει, αδιάφορη για τον εφιάλτη που ζούμε, να διαλύει ό,τι έχει απομείνει στην Υγεία, αδιαφορεί για την Ακρίβεια και την Ανεργία, αλλά αγοράζει όπλα και προσλαμβάνει αστυνομικούς.

Ψήφισαν δια πυρός και σιδήρου το νόμο (Χατζηδάκη), που τους λύνει τα χέρια στις απολύσεις, μηδενίζει το κόστος των αποζημιώσεων στους εργοδότες, καταργεί το οκτάωρο, ισοπεδώνει τις συλλογικές συμβάσεις και ποινικοποιεί κάθε απεργιακή αντίδραση της εργατικής τάξης.

Δεν δεχόμαστε μια τέτοια ζωή ούτε για μας ούτε για τα παιδιά μας.

Τι θα κάνουμε; Θα περιμένουμε να γίνει πρώτα το κακό και μετά να κινηθούμε; Θα υποταχθούμε σ' αυτόν τον εφιάλτη για να κερδίσουν και πάλι οι τράπεζες και οι κυβερνήτες, που θα μας πετάνε έξω από τις δουλειές και τα σπίτια μας;

Σ' αυτήν την κατάσταση της μισής δουλειάς-μισής ζωής:

τα πρώτα ισχυρά και νικηφόρα σκιρτήματα του αγώνα των δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων courier και ντελίβερι, των εργαζομένων της Cosco στο Λιμάνι, ο αγώνας των ναυτεργατών απέναντι στους εφοπλιστές,

• αλλά και ο διαρκής αλλά πολλαπλά προδομένος αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σχεδόν κάθε βδομάδα στους δρόμους,

• αποδεικνύουν την ικανότητα αλλά και την ετοιμότητά μας να δώσουμε απαντήσεις σ' αυτή την κυβέρνηση και την αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική της.

Εμείς εδώ στους δήμους της πολύπαθης Δυτικής Αθήνας και οι άλλοι, πρέπει να πιάσουμε ο ένας το χέρι του άλλου και να σταθούμε μαζί απέναντι σ' αυτό που ήδη ζούμε αλλά και σ' αυτό που μας ετοιμάζουν.

Μαζί σε ένα μέτωπο αγώνα για την ζωή μας, για τα αυτονόητα:

για σταθερή δουλειά, για κατάργηση της ελαστικής εργασίας,

για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς απέναντι στην ακρίβεια

με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, για Υγεία, Παιδεία, Κατοικία.

για την ανεξάρτητη από αφεντικά και συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες κινητοποίησή μας σ' αυτό τον αγώνα για την ζωή.

Σ' αυτό τον αγώνα η συλλογικότητά μας η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά παλεύει για να βρεθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, να συλλογικοποιήσουμε την δράση και τις ζωές μας, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, σπουδαστές σε ένα μέτωπο αγώνα για τις ζωές μας.

Για όλα αυτά σε περιμένουμε να συζητήσουμε τι θα κάνουμε, στην Αίθουσα των Δασκάλων, Ρήγα Φεραίου 20, στο Αιγάλεω, στις 11 το πρωί της Κυριακής 12 Δεκέμβρη.

Στάσου δίπλα σ' αυτόν που σ' έχει ανάγκη, στάσου δίπλα σ' αυτόν που ζει κι αυτός την δική σου ανάγκη.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

(επικοινωνία: ergaextikisymmexaxia@gmaexil.com, ergatikisymmaxia.blogspot.com)

πηγή : https://www.neaprooptiki.gr/ekdilosi-akriveia…