Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία αντίστασης και μνήμης για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Σάββατο 15 Ιανουαρίου πορεία αντίστασης και μνήμης για τα εννιά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά ενάντια στη φτώχεια, τον φασισμό, τον κανιβαλισμό και τον ρατσισμό.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου - πλατεία Μερκούρη-12μμ πορεία αντίστασης και μνήμης

για τα εννιά χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες δ. Λιακόπουλο και Χ. Στεργιόπουλο στις 17/1/2013, στην Τριών ιεραρχών, στα Άνω Πετράλωνα

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, 6μμ, Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων στα Άνω Πετράλωνα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4

Αντιφασιστική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική διαδήλωση για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο μετανάστης εργάτης Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο, στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα. Η δολοφονία του, καθώς και η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους από παρακρατικό τάγμα της Χ.Α., αποτελούν το αιματηρό αποκορύφωμα, εκείνης της περιόδου, της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, αλλά και ενός πλήθους δολοφονικών επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον, όπου η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία βιώνει τις συνέπειες της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας. Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 ξεπερνούν τους 21.000 και χιλιάδες νοσούν, το δημόσιο σύστημα Υγείας είναι υπό κατάρρευση, ενώ όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια, οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες, οι μετανάστες, οι φυλακισμένοι, βρίσκονται αποκλεισμένα από την πρόσβαση στα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά και οι εργαζόμενοι ασφυκτιούν κάτω από την εργοδοτική πίεση και τρομοκρατία απασχολούμενοι μέσα σε επισφαλείς συνθήκες. Παράλληλα η κρατική καταστολή οξύνεται προκειμένου να καταπνίξει την όποια έκφραση της διογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας και οι παρακρατικές συμμορίες, ως η χρήσιμη αντεπαναστατική εφεδρεία του κράτους και αναπόσπαστο εργαλείο της ευρύτερης αντιεξεγερτικής πολιτικής, επανεμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο.

Ένα πεδίο που επιχειρείται να διαμορφωθεί από τους κυρίαρχους μέσω της συστηματικής διάχυσης της μισαλλοδοξίας, της καλλιέργειας του ανορθολογισμού και της προώθησης της εξατομίκευσης, που στοχεύουν στη διάλυση κάθε κοινωνικού, ταξικού και συλλογικού δεσμού και την συντηρητικοποίηση μέρους της κοινωνικής βάσης, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το βάθεμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και να εδραιωθεί η κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Μέσα σε αυτό βρήκαν έδαφος να δράσουν οι φασιστικές γκρούπες, ήδη από τα συλλαλητήρια για το "Μακεδονικό", όπως καταδεικνύουν οι δεκάδες νεοναζιστικές επιθέσεις από τις αρχές του φθινοπώρου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα απέναντι σε φοιτητές, σε μέλη αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, σε αντιφασίστες και σε μετανάστες. Γιατί είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα, με αποτέλεσμα ο φασιστικός εσμός (νεοναζί, παραστρατιωτικές, εθνικιστικές, παραθρησκευτικές οργανώσεις) να εμφανιστεί εκ νέου την περίοδο της πανδημίας επιχειρώντας να συγχύσει και να αντικαταστήσει την αντίσταση με την αντίδραση.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι στον παραλογισμό της εξουσίας, απέναντι στον παρακρατικό μηχανισμό και τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου, απέναντι στον ανορθολογισμό και τις αντιδραστικές δυνάμεις, να πάρουμε θέση μάχης! Στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές να αντιτάξουμε ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας τη συλλογικοποίηση, την κοινωνική αυτοοργάνωση, την ταξική αλληλεγγύη, τη μαχητική αντίσταση και τον συνολικό αγώνα για την ανατροπή του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, για την οικοδόμηση ενός κόσμου που θα είναι ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 15 Γενάρη, πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, 12μ.

*τηρώντας όλα τα μέτρα συλλογικής και ατομικής αυτοπροστασίας

Aναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Kατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2022/01/10/antif…


1 2 3 4

Σαχτζάτ Λουκμάν - Μπαμπακάρ Ντιαέ αντιφασιστική πορεία

από Φίλοι/Φίλες

post image

Babacar Ndiaye

1 Φλεβάρη 2013 μετά από επέμβαση της δημοτικής αστυνομίας του Καμίνη, εναντίoν ομάδας μεταναστών μικροπωλητών που βρισκόταν στο Θησείο, οι δημοτόμπατσοι καταδιώκουν και εγκλωβίζουν, πάνω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, τον μετανάστη BABAKAR NDIAYE 38 ετών από την Σενεγάλη. Ο μετανάστης πέφτει στις γραμμές του τρένου, από ύψος 7 μέτρων, όπου και πεθαίνει ακαριαία.

Για τον Γ.Καμίνη

Η μαριονέτα της δεξιάς κυβέρνησης, εκλεκτός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, με την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, παραλαμβάνει τα «συμβόλαια» με την ακροδεξιά που είχε υπογράψει ο προκάτοχος του Ν. Κακλαμάνης ( βλέπε ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» τύπου «παρεμπόριο στοπ» στην οποία συμμετέχουν παλαιοί και νέοι χουντικοί ή ακροδεξιά σκουλήκια από το Λά.ο.ς της χ.α, του ελλ. μετώπου του βορίδη της ε.π.εν, της propartia).

Η δημαρχία Καμίνη θα αποδειχθεί σε όλα άξια της εξουσίας που της εμπιστεύτηκε η ελληνική δεξιά και ακροδεξιά, τόσο σε ό,τι αφορά την «εκκαθάριση» του πολιτικού και οικονομικού κέντρου της αθήνας από κοινωνικές ομάδες (μετανάστες, πρόσφυγες, νεόπτωχοι) και πολιτικές αντιστάσεις, που αμφισβητούν ή/και εναντιώνονται στην κυβερνητική εντολή, όσο και σε ότι αφορά την «εμπέδωση» της ακροδεξιάς ρατσιστικής ρητορικής και νεοφιλελευθερης οικονομικής πολιτικής στο «σώμα» της πόλης ( μεγάλες περιοχές του κέντρου ξεπουλιούνται οργανωμένα σε συμφέροντα του real estate, πογκρόμ εναντίων φτωχών και μεταναστών σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, «κλείσιμο» καταλήψεων και διώξεις αντιφασιστών αλληλέγγυων σε μετανάστες).

Μόνο λίγες μέρες μετά την δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν από μαχαιροβγάλτες της χ.α και μία ή δύο μέρες πριν το πογκρόμ της δημοτικής αστυνομίας κατά των μικροπωλητών στο Θησείο, που οδήγησε στον θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιαέ σε ημερίδα του ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με θέμα «Πόλη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης», ο Γ. Καμίνης, όπου εμφανίστηκε ως θεωρητικός που κρατά ίσες αποστάσεις από «κάθε μορφής βίας», θα εξισώσει τους μαχαιροβγάλτες της χ.α και την δράση τους στον αγ. πεντελεήμονα με όσους ανθρώπους εναντιώνονται στην κοινωνική εκμετάλλευση και στους διαχωρισμούς. Ενώ, αμέσως μετά (τον θάνατο του Μπαμπακάρ Ντιαέ) αφού πρώτα θα εκφράσει «τη βαθιά θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 38χρονου, Enyay Babakar, πολίτη Σενεγάλης στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο» θα σπεύσει να απαντήσει σε «σχετικά δημοσιεύματα» με τον ισχυρισμό ότι «η Δημοτική Αστυνομία δεν καταδίωξε, ούτε άλλωστε είναι στις αρμοδιότητές της να καταδιώκει ή να συλλαμβάνει πρόσωπα, παρά μόνο να κατάσχει παράνομα εμπορεύματα».

Από τον αχυράνθρωπο κήνσορα δήμαρχο Γ. Καμίνη μέχρι την ανάληψη της εξουσίας στον δήμο αθηναίων από τον πολιτικό χώρο των αυθεντικών σκατών του ελληνικού μαφιόζικου καπιταλισμού ο δρόμος ήταν πολύ μικρός.

Συγκέντρωση Σάββατο 15 Ιανουαρίου 12:00, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616411/


1 2 3 4

Αντιφασιστική Συγκέντρωση Σάββατο 15/1, 12μ. Πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα

Στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφονείται ο Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ.Στεργίοπουλο και Δ.Λιακόπουλο στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Η δολοφονία του Σαχζάτ και του Παύλου Φύσσα ήταν ένα αποκορύφωμα της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία εκείνη την περίδοδο επιδιδόταν σε συνεχόμενες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστριες και πρόσφυγες, σε αγωνιστ(ρι)ες και σε κινηματικούς χώρους.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν αποτέλεσε μια σημαντική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. Χωρίς καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη, καταφέραμε να αναδείξουμε στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τι ήταν η Χρυσή Αυγή και τί είναι ο φασισμός στην Ελλάδα του σήμερα, ενώ παράλληλα οι χρυσαυγίτες μπήκαν στη φυλακή και η ακροδεξία βρέθηκε χωρίς έναν μαζικό φορέα έκφρασης.

Έναν χρόνο μετά και μέσα στην πανδημία, που οι πληττόμενες κοινωνικές ομάδες, εργάτριες, πρόσφυγες και μετανάστες, κρατούμενες και τα πιο φωτοχοποιημένα στρώματα της κοινωνίας βρίσκονται σε μια θέση που όλο και χειροτερεύει, χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά, οι φασίστες προσπαθούν να ξαναβγούν στον δρόμο, μέσα από τον χώρο που βρήκαν σε συγκεντρώσεις αντιεμβολιαστών, στα μακεδονικά συλλαλητήρια, στην όξυνση της αντιπροσφυγικής ρητορικής τον Μάρτη του 2020 κλπ. Οι επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστριες, συνδικαλιστές και κόσμο του αγώνα τους τελευταίους μήνες γίνονται ξανά με απροκάλυπτο τρόπο και αυτό πάντα με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αναπαράγει η ίδια μια ακροδεξία ρητορική και πολιτική.

Χρέος του αντιφασιστικού κινήματος είναι να δείξει πως χώρος για τους φασίστες δεν υπάρχει. Να βρεθεί σε κάθε χώρο με αντιφασιστικό πρόταγμα, ενάντια σε ένα σύστημα που θρέφει τον φασισμό.

Καλούμε λοιπόν το Σάββατο 15/1/2022 και ώρα 12:00 στην Πλατεία Μερκούρη στην πορεία αντίστασης και μνήμης για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν και στηρίζουμε τις δράσεις που έχουν καλεστεί τις επόμενες μέρες στα Πετράλωνα στις 15, 16 και 17 Γενάρη

Αντιφασιστικός Συντονισμού Αθήνας/Πειραιά

Καμπάνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2022/01/151-12.htm…