Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00

Κριτικές προσεγγίσεις για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο σήμερα

⚫ Πολιτική εκδήλωση/ συζήτηση:
Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν;| Κριτικές προσεγγίσεις πάνω στον επιχειρηματικό χαρακτήρα του πανεπιστημίου σήμερα.

Εισηγήσεις:
-Σταύρος Μαυρουδέας, καθηγητής στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου

- Univector | αυθόρμητο συμβούλιο για την κριτική του πανεπιστημίου

🚩Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο 2, Σάκη Καράγιωργα, στο Πάντειο με τήρηση των μέτρων συλλογικής μας αυτο-προστασίας.

🔻Λίγα λόγια με αφορμή την διοργάνωση της εκδήλωσης:

Στα πλαίσια του νέου κύκλου αναδιάρθρωσης του ελληνικού πανεπιστημίου, κυρίως μέσα από τον νόμο 4777 και τις πρόσφατες εξαγγελίες του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου στην παιδεία για το "πανεπιστήμιο 2030", παρατηρούμε μία στρατηγική κίνηση επίθεσης των αφεντικών σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Η σταδιακή αποκοπή των προλεταριακών στρωμάτων από τις σχολές, η ενίσχυση τεχνοκρατικών και επιχειρηματικών λογικών στην οργάνωση των σπουδών μας, από κοινού με μία επιστημονική έρευνα παραδομένη στις ανάγκες του καπιταλιστικού συμφέροντος και του στρατιωτο-αστυνομικού βραχίονα του κράτους έρχονται να υπαγορεύσουν την κυρίαρχη κατεύθυνση του ελληνικού πανεπιστημίου σήμερα. Όλα αυτά σερβιρισμένα με νέες λογικές πειθάρχησης στο εσωτερικό των campus με αστυνομικές δυνάμεις, κάμερες και ελέγχους εισόδου, και φυσικά με καταστολή των συλλογικών οργάνων και των πολιτικών δομών των φοιτητριών και φοιτητών.

Για όλα αυτά καλούμαστε να συζητήσουμε στο σήμερα, όχι προφανώς με την μορφή έτοιμων, ξαναζεσταμένων πολιτικών σχεδίων [αν δείτε κάνενα τέτοιο, τρέξτε μακριά καλύτερά]. Αλλά με την επίγνωση ότι για να αλλάξουμε αυτό που βλέπουμε να διαμορφώνεται, οφείλουμε να βάλουμε τα προβλήματα και τα άγχη μας σε μία τροχιά ανάλυσης,με τα μάτια και τις καρδιές μας στραμμένες στην οργάνωση των αγώνων που η σκέψη τους είναι το ίδιο επικίνδυνη με τις πράξεις τους.

πηγή : https://www.facebook.com/events/1333940917054…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκεμβρίου 19h