Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 στις 17.00

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Το προηγούμενο διάστημα στα πέριξ της κατάληψης στέκι στο Βιολογικό παρατηρήθηκαν μερικές ύποπτες ενέργειες, όπως τοποθέτηση γυψοσανίδων στον χώρο του φουαγιέ γύρω από το στέκι αλλά και το μαρκάρισμα στους γύρω τοίχους συμπεριλαμβανομένου και ενός τοίχου του στεκιού προμηνύοντας την κατεδάφιση τους. Έπειτα από έρευνα βρέθηκε πως έχει ανατεθεί εργολαβία με θέμα «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις χώρων ισογείου κτηρίου βιολογίας, για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», εργολαβία προκαθορισμένη να ολοκληρωθεί σε διάστημα 16 μηνών.Στο κοντινό παρελθόν, ύποπτες ενέργειες είχαν γίνει και ενάντια στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ.

Το κράτος και ο κατασταλτικός μηχανισμός του, πέρα από την εξόντωση του κόσμου που αντιστέκεται στους δρόμους, στα σπίτια, στις δικαστικές αίθουσες, στις φυλακές, εξαπολύει επίθεση και στις δομές αγώνα και τις καταλήψεις. Κάθε πολιτικό εγχειρήμα που εναντιώνεται στα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης, και επιτίθεται στις λογικές της τυφλής υποταγής και συμμόρφωσης με τις κρατικές επιταγές, χτυπιέται με μίσος. Κάθε πολιτικό εγχείρημα που δημιουργεί ζωή αντί να την καταστρέφει , που φωνάζει όταν όλοι σιωπούν, που πολεμάει αυτούς που πολεμάνε την ελευθερία όλων και ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, των εργατών, των μεταναναστριών, των βιασμένων γυναικών και παιδιών, είναι στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών.

Ενώ βρισκόμαστε στον 2ο χρόνο πανδημίας, με το κράτος να σερβίρει καταστολή και «ατομική ευθύνη» αντί για δημόσια υγεία, να σφυράει αδιάφορα μπροστά στο κατακρεουργημένο σύστημα υγείας και να υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα, με πλειστηριασμούς και αυξήσεις στο κόστος της καθημερινότητας, ο δείκτης ανεργίας εκτοξεύεται και η τάξη των εκμεταλλευόμενων μετράει θύματα. Την ίδια στιγμή, το κράτος βυθίζει την παιδεία όλο και πιο χαμηλά, αφήνοντας σχολεία σε άθλιες συνθήκες με ταβάνια να στάζουν ή και να πέφτουν(!), χωρίς θέρμανση, με ελλείψεις σε προσωπικό και μηδαμινά μέτρα πρόληψης της πανδημίας, πανεπιστημιακά ιδρύματα να κλείνουν (0 εισακτέοι στην Αρχιτεκτονικής Ξάνθης κ.α το 2021) . Και φυσικά επιλέγει να επενδύσει και πάλι στην αποστείρωση και στην καταστροφή από ο,τι δεν μπορεί να καρπωθεί κέρδος το κεφάλαιο.

Το λέμε ξανά και ξανά. Οι καταλήψεις δεν είναι ούτε απονεκρωμένοι χώροι ούτε εστίες ανομίας. Πέρα από την άμεση κάλυψη βιοτικών αναγκών, στους κατειλημμένους χώρους δομούνται σχέσεις στηριζόμενες στην αλληλεγγύη, στον σεβασμό μακριά από ιεραρχικές και εξουσιαστικές λογικές. Είναι στέγαστρο δημιουργίας και αφετηρία διάχυσης των ιδεών της αυτοοργάνωσης στο κοινωνικό πεδίο. Ως εγχειρήματα, αμφισβητούν στην πράξη τον θεσμό της ιδιοκτησίας, τον απαραίτητο δηλαδή θεσμό για την διαιώνιση των εμπορευματικών σχέσεων εκμετάλλευσης του καπιταλισμού. Οι καταλήψεις είναι απελευθερωμένοι χώροι, αναπόσπαστα και οργανικά κομμάτια του ευρύτερου αντικαπιταλιστικιού-αντικρατικού-αντιπατριαρχικού αγώνα.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΕΜΠΤΗ 16/12 - 17:00 - ΠΡΟΚΑΤ

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ!

10-100-1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

πηγή: https://www.facebook.com/pages/category/Inter…