Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00

Εκδήλωση/Συζήτηση με το Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής

Aύτη την Κυριακή 19/12 στις 18:00 στο πλαίσιο του Κυριακάτικου καφενείου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με μέλη ομάδων του Συντονιστικού Ομάδων & Δομών Αλληλεγγύης Αττικής (Σ.Ο.Δ.Α.Α).

Θα υπάρξει μια μικρή παρουσίαση αλλά και συζήτηση για τα άτομα που ενδιαφέρονται στο κομμάτι της αλληλοβοήθειας/αλληλεγγύης ή να πάρουν μέρος ενεργά σε κάποια από τις ομάδες.

Το Σ.Ο.Δ.Α.Α. απαρτίζεται από 11 ομάδες και συλλογικότητες. Ξεκίνησε τη δράση του τον Ιανουάριο 2021 και αποτελείται από ένα δίκτυο αυτοοργανωμένων συλλογικών κουζινών, κοινωνικών κέντρων, πρωτοβουλιών γειτονιών και δομών αλληλοβοήθειας, με εκατοντάδες αλληλέγγυες και αλληλέγγυους να δουλεύουν καθημερινά για το μοίρασμα τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και χιλιάδων μερίδων μαγειρεμένου φαγητού.

Το Σ.Ο.Δ.Α.Α δραστηριοποιείται σε γειτονιές της Αθήνας, στον τομέα της σίτισης και καλλιέργειας γης για παραγωγή τροφής και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτέλεσε, και αποτελεί μέχρι και σήμερα, ένα δίχτυ αλληλοβοήθειας για όσες και όσους το έχουν ανάγκη. Η ανταπόκριση και η βοήθεια του κόσμου στο εγχείρημα μέχρι και σήμερα είναι συγκινητική. Είτε με προσφορές σε πρώτη ύλη για την παρασκευή γευμάτων, είτε με προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης, είτε με φυσική παρουσία και έμπρακτη βοήθεια είτε ενισχύοντας οικονομικά. Βοήθεια πάντα με όρους ισότητας, αλληλοσεβασμού και αμοιβαιότητας, με άξονες την αυτοοργάνωση, την αλληλοβοήθεια και τις οριζόντιες διαδικασίες, αποκλείοντας κάθε είδους εξουσιαστικές συμπεριφορές. Σκοπός του Σ.Ο.Δ.Α.Α είναι ο κόσμος να ενεργεί συλλογικά και μέσω της αλληλοβοήθειας να καλλιεργεί τις αντιστάσεις και την αυτοοργάνωση, να διαμορφώνει μορφές διαφορετικής κοινωνικής πραγματικότητας που μας δίνουν δύναμη και μας απελευθερώνουν.

Στο Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής συμμετέχουν οι: Αυτοοργανωμένος Κοινωνικός Λαχανόκηπος Χαϊδαρίου, ΑρΧή Διαλόγου, Αυτόνομη Κοινωνική Κουζίνα Παγκρατίου Η Γειτονιά μας, Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη-Πολυγώνου, Mano Aperta, Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων, Ρουβίκωνας, Συλλογικη Κουζινα El Chef, Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης, Steps

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο

25ης Μαρτίου 38 Αργυρούπολη

ypostego.wordpress.com / yposextego@espexiv.net