Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 στις 12.00

(αναβάλλεται) Αντιφασιστική μικροφωνική/συγκέντρωση

Αναβολή αντιφασιστικής μικροφωνικής/συγκέντρωσης

από Αναρχικές συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, συντρόφισσες-οι

Αναβολή αντιφασιστικής μικροφωνικής/συγκέντρωσης https://athens.indymedia.org/event/86351/

Αναβάλλεται η αντιφασιστική μικροφωνική/συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 18/12 στις 12:00 στον Αγιο Νικόλαο στα κάτω Πατήσια, λόγω άλλων κινηματικών διαδηλώσεων την ίδια μέρα/χρονικό διάστημα. Θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

ΑΝΤΙΦΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΤΟΠΙΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616038/


Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση/μικροφωνική το Σάββατο 18/12 και ώρα 12.00 στην πλατεία του Άγιου Νικόλαου (δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ). Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης.

2 περίπου χρόνια ζούμε μια κατάσταση διαρκούς σύγκρουσης στα σπίτια μας, στους εργασιακούς χώρους, στις πλατείες και στις γειτονιές, με τις συνέπειες της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και τη λογική του διαχωρισμού (εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι), να αποτελεί το κυρίαρχο δίπολο της καθημερινότητας. Τα lockdown, ο ασφυκτικός έλεγχος, η καταστολή, οι συνεχείς εκβιασμοί του εμβολίου, η περιθωριοποίηση και οι αποκλεισμοί μεγάλων κομματιών της κοινωνικής βάσης, έχουν διαμορφώσει ένα πρόσφορο έδαφος στο οποίο ο ακροδεξιός/φασιστικός συφερτός πασχίζει να ¨ψαρέψει¨ χειροκροτητές ή υποστηρικτές και να διεκδικήσει ξανά κομμάτι απο το δημόσιο χώρο και λόγο. Προφανώς δεν πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς όλος ο εθνικός και πατριωτικός κορμός είχε προσπαθήσει πολύ έντονα να ανασυγκροτηθεί ήδη απο το 2018, με κύριο σημείο αναφοράς τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η ουσία όμως τελικά είναι ότι η συσπείρωση που παρατηρείται και σήμερα, παρόλο που προκύπτει συγκυριακά ώς ..παρενέργεια της υγειονομικής κρίσης, συμπυκνώνει τη συσσώρευση όλης της ακροδεξιάς δυναμικής μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, που ανέκαθεν προυπήρχε και απλά άλλαζε κάθε φορά προσωπείο, με σκοπό να ορθοποδήσει, να οργανωθεί και να βγεί δυναμικά στην επιφάνεια.

Γενικά, η παραπάνω εικόνα δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς παραδοσιακά η ακροδεξιά ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές για κράτος και κεφάλαιο. Απο τη μία ήταν η δύναμη κρούσης που έβγαζε τη βρώμικη δουλειά σε συνεργασία με την αστυνομία, όταν το απαιτούσαν οι κοινωνικές συνθήκες (επιθέσεις σε κινηματικούς χώρους, πογκρόμ σε μετανάστες κτλ), απο την άλλη ήταν ο άσπονδος φίλος που έπρεπε να μπεί σε εφεδρεία, όταν έπαιρνε πολύ αέρα. Είναι, επίσης, γεγονός ότι η όποια δράση τους συχνά-πυκνά μεγενθύνεται και προμοτάρεται βολικά από τα ΜΜΕ, ανάλογα την πολιτική ατζέντα της εκάστοτε εξουσίας, δίνοντας μια εικόνα τελείως διαφορετική από την πραγματικότητα (π.χ ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης). Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι συνθήκες κρίσης (οικονομικής - πολιτικής - υγειονομικής), αποτελούσαν ιστορικά το καταλληλότερο έδαφος για τη δημόσια εμφάνιση -ή καλύτερα τη δημόσια πριμοδότηση- όλου του φασιστικού βόθρου. Μια έκφραση ενός γενικότερου κοινωνικού εκφασισμού, που θα μπορούσε να έχει χίλιες μορφές, απο τους "φιλήσυχους πολίτες" που κανιβάλισαν το σώμα του Ζακ Κωστόπουλου / Zackie Oh το 2018 ή τις αλλεπάλληλες γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία (δολοφονία Τοπαλούδη, δολοφονία Κάρολαιν κτλ), έως τον μαζικό ξυλοδαρμό Πακιστανών απο τους ¨λεβέντες¨στο Λασίθι, τις επιθέσεις φασιστών σε κινηματικά κομμάτια και την εν ψυχρώ κρατική εκτέλεση του Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα.

Χίλιες μορφές μα πάντα τους ίδιους, πολύ συγκεκριμένους αποδέκτες: τους ¨αδύναμους¨, τις κατατρεγμένες, τον εσωτερικό εχθρό. Όλους τους ανθρώπους ¨απο τα κάτω¨, δηλαδή, ντόπιους ή μετανάστες, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε στην καθημερινότητά μας, με τους οποίους δουλεύουμε μαζί. Με αυτούς και αυτές που ψάχνουν τη θέση τους στο σήμερα, προσπαθώντας να επιβιώσουν, να αποφύγουν την παρενόχληση ή τον ξυλοδαρμό, να γλυτώσουν μια και καλή απο την καταπίεση. Με όσους και όσες, ξέβρασαν οι πόλεμοι της Δύσης(και όχι μόνο) ως πρόσφυγες στη χώρα μας ή το αβέβαιο οικονομικό μέλλον τους έφερε μετανάστες στις γειτονιές μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε γειτονιά, με τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά, αποτελεί ένα πεδίο διαρκούς σύγκρουσης, έναν μικρόκοσμο στον οποίο προσπαθούν να συνυπάρξουν κάθε λογής νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις. Είναι ο τόπος της καθημερινής τριβής των ανθρώπων, όπου η κοινωνική συγκρότηση παρουσιάζει διάφορες μορφές και ιδιαιτερότητες, άλλες φορές με θετικό πρόσημο, άλλες με αρνητικό. Εκτός των άλλων, είναι ένας δυναμικός χώρος που αναδιαττάσεται διαρκώς απο τη λαίλαπα της ¨ανάπλασης¨, του real estate πολέμου και του εξευγενισμού. Κατ επέκταση, πιστεύουμε πώς ιδιαίτερα οι πολυπολιτισμικές γειτονιές του κέντρου της Αθήνας αποτελούν, εκ των πραγμάτων, τον μικρόκοσμο όπου καθημερινά προσπαθούν να δηλητηριάσουν κάθε λογής πατριώτες, ακροδεξιοί και φασίστες. Άλλοτε με τη μάσκα του νοικοκυραίου, άλλοτε με τη μάσκα του αγανακτισμένου, άλλοτε με την παραπλάνηση μιας δήθεν επιτροπής κατοίκων, όμως πάντα με τις πλάτες της αστυνομίας. Γι αυτο το λόγο, αποτελούν πάντα το πεδίο στο οποίο εμείς επιλέγουμε να παρεμβαίνουμε ανοιχτά, καθιστώντας σαφές πως εδώ δεν υπάρχει έδαφος για να ευδοκιμήσουν εθνικιστικές, ξενοφοβικές ή σεξιστικές αντιλήψεις Στις γειτονιές μας, λοιπόν, με τόσο έντονο το ταξικό στοιχείο, την παρουσία νεαρού κόσμου και την αρμονική συμβίωση ντόπιων και μεταναστών, φυσικά και δεν θα ανεχτούμε ούτε τον ξενοφοβικό τους λόγο, ούτε τα άθλια συνθήματά τους, ούτε τα φασιστικά τους μούτρα. Προτιμάμε τον κόσμο στις πλατείες να ζυμώνεται καθημερινά, να αυτοοργανώνεται ταξικά και να δρά αντιφασιστικά. Δεν θέλουμε να βλέπουμε φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλλισμού, αλλά έμπρακτη αλληλεγγύη τους ενός πρός την άλλη. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να ακούμε τη ρητορική του μίσους, ούτε θα δεχτούμε τη ¨προστασία¨ απο τα πάνω που έρχονται να μας προσφέρουν, σε πλήρη συνεργασία με τον εκάστοτε μπάτσο-σερίφη της περιοχής. Κάθε φορά που θα τολμάνε να πατάνε το πόδι τους στις πλατείες, θα τους στέλνουμε πίσω στις τρύπες τους. Έτσι, για να μην ξεχνάνε απο που ήρθανε.

ΑΝΤΙΦΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΤΟΠΙΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

κάλεσμα : Αναρχικές-αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες, στέκια , καταλήψεις ,σύντροφοι/ισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86351/