Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα των συλληφθεισών από την προπαγανδιστική δράση στην Ακρόπολη

Ενημέρωση - κάλεσμα των συλληφθεισών από την προπαγανδιστική δράση στην Ακρόπολη

Η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας έχει αποφασίσει να υπερασπιστεί με όλους τους τρόπους τα απελευθερωμένα εδάφη της, απέναντι στην καταστολή που επιφέρει η ανάπλαση και ο εξευγενισμός.

Στο πλαίσιο αυτό ως γυναικεία δομή της συνέλευσης κατειλημμένων προσφυγικών επιλέξαμε να κάνουμε μια προπαγανδιστική δράση με γιγαντοπανό στην Ακρόπολη.

Ο συγκεκριμένος χώρος αποτυπώνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την αντίληψη και πρακτική του κράτους ως προς τους χώρους που φέρουν μνήμη και ιστορικότητα μετατρέποντας τους σε εμπορεύματα παραδομένα σε επενδυτές, τουρίστες, και στα πορτοφόλια των φραγκάτων.

Στα πλαίσια αυτής της λογικής για αυτή την δράση μας ήρθαν σύσσωμοι οι φύλακες της Ακρόπολης και μέχρι να βγούμε από τον χώρο όλη η περιοχή είχε γεμίσει από μπάτσους. Κατευθείαν είχαν ειρωνική και επιθετική στάση απέναντι μας και αφού άνοιξαν το πανό για να το καταγράψουν πήραν σήμα να μας πάνε στην ΓΑΔΑ.

Με επιθετικό ύφος άρχισαν να μας λένε να μπούμε στα περιπολικά, εμείς αρνηθήκαμε να χωριστούμε. Προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν με τις συνέπειες της μη συμμόρφωσης μας, ενώ παράλληλα τρομοκρατούσαν τον κόσμο που είχε μαζευτεί τριγύρω να μην τραβάει με τα κινητά του το τι συμβαίνει.

Ακολούθησε η γνωστή συμπεριφορά των μπάτσων όπου μετά τις απειλές έγιναν βίαιοι.Τραβήξανε μια συντρόφισσα την ρίξανε κάτω μπρούμυτα και δύο μπάτσοι πέσανε από πάνω της βάζοντας χειροπέδες της τραβούσαν τα μαλλιά προς τα πίσω λέγοντας της "Έλα που δεν σου αρέσει να σου τραβάνε τα μαλλιά , θα σε βγάζουμε και βίντεο".

Απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά των μπάτσων υπήρξε άμεση αντίδραση από τις υπόλοιπες με αποτέλεσμα να μας ακινητοποιήσουν όλες και να μας βάλουν χειροπέδες πισθάγκωνα. Ο σεξιστικού οχετός συνεχίστηκε και εμείς απαντήσαμε με συνθήματα κατά των μπάτσων και των σεξιστικών συμπεριφορών. Την μια από εμάς παρόλο που δεν την έδεσαν πισθάγκωνα λόγω προβλημάτων υγείας ο επόπτης διεύθυνσης Αθήνας την έσπρωχνε για να μπει στο περιπολικό λέγοντας της"δεν γουστάρεις τους μπάτσους αλλά μπάτσος θα σε γαμάει".

Ένας σύντροφος παρευρισκόμενος εκεί και καταγράφοντας την βίαιη σύλληψη μας συνελήφθη και αυτός με τον ίδιο τρόπο. Στη συνέχεια ακολούθησε η γνωστή πρακτική ταλαιπωρίας των αγωνιζόμενων υποκειμένων, μεταφέροντας μας από όροφο σε όροφο από τμήμα σε τμήμα . Την άρνηση τους να επικοινωνήσουμε με δικηγόρο και να παρευρίσκονται διερμηνείς για τα δύο συντρόφια που δεν γνωρίζουν την ελληνική οπότε δεν είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν τι συμβαίνει. Επισης το κινητό του συντρόφου κατασχέθηκε , και όταν εμείς μετά το τέλος των διαδικασιών του αυτόφωρου πήγαμε να παραλάβουμε από το Α.Τ. Ακρόπολης τα προσωπικά μας είδη διαπιστώσαμε ότι τα κινητά μας τα οποία είχαν κωδικούς ήταν ανοιχτά..Φυσικά δεν εκπλησσόμαστε από αυτή τους την στάση, γνωρίζουμε πολύ καλά τις πάγιες πρακτικές του κράτους και των μπάτσων.

Εμείς ως γυναικεία δομή δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σπίτια μας δεν πρόκειται να αφήσουμε τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας βορά στα αρπακτικά των εταιρειών και του κράτους, θα μείνουμε εδώ και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην στέγαση τις κοινότητες αγώνα θα υπερασπιστούμε την ομορφιά που ανθίζει μέσα στη συλλογική ζωή, θα υπερασπιστούμε τον αγώνα μας για ΖΩΗ και θα το κάνουμε μέχρι τέλους.

Το δικαστήριο έχει οριστεί για τις 20/12/2021 στις 09:00 στην Ευελπίδων στο κτίριο 7. Οι κατηγορίες μέσα στην δικογραφία είναι οι εξής: φθορά μνημείου κατά συναυτουργία, απείθεια, εξύβριση κατά συρροή, άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογράφισης. Παραθέτουμε τα κείμενα της παρέμβασης και της ανάπλασης.

https://athens.indymedia.org/post/1615887/

https://athens.indymedia.org/post/1614705/

- Ο ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

- ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Γυναικεία Δομή Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ.)

e-mail: prosexfygikawoexmen@protexonmail.cexom

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616080/