Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 στις 20.00

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Breaking boundaries" και συζήτηση για την Κλιματική Κρίση

Μετά από την προβολή του Νοεμβρίου με αφορμή το COP26 στην Γλασκώβη, οι Άγρυπνοι Πολίτες, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ετοιμάζουν ακόμα μία, στο Καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνος, για να συνεχίσουμε την αυτο-μόρφωσή μας για την Κλιματική Κρίση.

Το ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές τον Sir David Attenborough και τον Καθηγητή Johan Rockström, μελετά επιστημονικά στοιχεία που ακράδαντα αποδεικνύουν την καταστροφική επιρροή της εντατικής βιομηχανοποιημένης ανθρώπινης δραστηριότητας στον Πλανήτη. Πέρα από το γεγονός ότι η ανθρωπότητα πιέζει τα οικοσυστήματα "εκτός των ορίων τους", η ταινία υποστηρίζει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακινηθούμε "εκτός των ορίων" της αντίληψής μας για το τί είναι εφικτό, τί είναι πρόοδος και τί μπορούμε να αλλάξουμε μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας.

▶️ Δείτε το trailer εδώ https://www.youtube.com/watch?v=Gb6wQtNjblk

20.00-21.30
Προβολή ντοκιμαντέρ BREAKING BOUNDARIES

21.30-22.30
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το ντοκιμαντέρ και την Κλιματική Κρίση μεταξύ των ατόμων με φυσική παρουσία και διαδικτυακά

1) Η παρακολούθηση της ταινίας θα γίνει δια ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως:
Η ταινία είναι διαθέσιμη στο NETFLIX: https://www.netflix.com/gr-en/title/81336476
Για όσ@ δεν έχουν συνδρομή, συνδεθείτε μαζί μας στις 19.40 στο Jitsi. Θα παρέχουμε link για να παρακολουθήσετε την ταινία από το σπίτι σας.
2) Συμμετοχή στη συζήτηση:
Η παρουσίαση / συζήτηση θα είναι διαθέσιμη και διαδικτυακά με συμμετοχή από παρευρισκόμενες/ους στο χώρο και στη διαδικτυακή πλατφόρμα Jitsi.
Link Jitsi: https://meet.jit.si/BreakingBoundaries-Agrypn…

Είναι σημαντικό στις δράσεις μας να δημιουργούμε ένα πλαίσιο ασφάλειας όπου όλα μας θα νιώθουμε άνετα. Για αυτό η χρήση μάσκας θα είναι απαραίτητη κατά την παραμονή στο χώρο.

Για οποιαδήποτε απορία στείλετε μας email στο agryexpnoi_polexites@proextonmail.excom.

πηγή : https://www.facebook.com/events/s/προβολη-ντο…