Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 στις 12.00

Μικροφωνική υπεράσπισης του ασύλου και των κατειλημμένων χώρων

ΣΤΕΚΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ

Μια οφειλόμενη απάντησή μας στην ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογικού ΑΠΘ
Το στέκι του Μαθηματικού έγινε ξανά στέκι Μαθηματικού με ένα μικρό διάλειμμα γκρεμίσματος του χώρου και οικειοποίησής του από το Τμήμα Γεωλογικού, που είναι λογικό να νιώθει πως έχασε έναν χώρο που ποτέ όμως δεν του ανήκε. Αυτό που δεν είναι λογικό είναι μια σειρά από συκοφαντίες που γράφτηκαν σε μια ανακοίνωση που στοχοποιεί, λασπολογει και αποκρύπτει. Αναλυτικότερα:
Ψέμα 1ο: Ο χώρος δεν αποτελεί βιβλιοθήκη του τμήματος του Γεωλογικού αλλά προσωρινό χώρο αποθήκευσης βιβλίων μέχρι να γίνει η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης του Γεωλογικού(όπως δήλωσε ίσως και άθελά του ο πρόεδρος του Γεωλογικού)
Ψέμα 2ο: Η κατάληψη του χώρου δεν γίνεται από το σχήμα του ΦΕΡΜΑ αλλά από άτομα που επέλεξαν να υλοποιήσουν την τελευταία απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού, μεταξύ αυτών και αρκετά μέλη του σχήματος του ΦΕΡΜΑ.
Ψέμα 3ο: Έκθεση υλικού της βιβλιοθήκης. Από την πρώτη στιγμή, πριν τα βιβλία βγουν από τον χώρο του στεκιού μας ενημερώσαμε την Κοσμητορισα Χαραλάμπους ώστε να παραληφθούν και να αποθηκευτούν σε έναν από τους εκατοντάδες αποθηκευτικούς χώρους που υπάρχουν εντός και εκτός ΑΠΘ. Μετά την απομάκρυνση τους από τον χώρο του στεκιού στείλαμε e-mail στον πρόεδρο του Γεωλογικού Παπαζάχο ενημερώνοντας τον ότι τα βιβλία είναι ακριβώς στην κατάσταση που βρέθηκαν και ζητώντας του να επιληφθεί της μεταφοράς τους. Από την πρώτη στιγμή του ανοίγματος του στεκιού φάνηκε ότι στην πράξη είμασταν οι μόνοι και οι μόνες που ενδιαφερθηκαμε για την διαφύλαξη του υλικού αναγνωρίζοντας την επιστημονική και εκπαιδευτική τους αξία. Αντιθέτως, αυτή η αξία χρησιμοποιείται από την κοσμητεία και την διοίκηση του τμήματος του Γεωλογικού επιλέγοντας την συνέχιση της έκθεσης του υλικού προκειμένου να μας στοχοποιήσει. Η ευθύνη βαραίνει πλέον αυτούς και όχι εμάς.
Και μια αλήθεια: " Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας de facto επιβολής απόψεων από συγκεκριμένες ομάδες. Η κατάσταση αυτή στη ΣΘΕ έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με συνεχή περιστατικά φραστικης και σωματικής βίας." Στην προσπάθεια τους να στοχοποιήσουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πετυχαίνουν να περιγράψουν ακριβώς το πλαίσιο που κινούνται και αποφασίζουν πρόεδροι, κοσμήτορες και πρυτάνεις, πάντοτε απέναντι στις ανάγκες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τελευταία εμφάνιση ασφαλιτών στη σχολή μας, κίνηση για την οποία δεν είδαμε καμία ανακοίνωση καταδίκης. Όσο για το ποιος σκοτώνει το ΑΠΘ, σίγουρα δεν είμαστε εμείς που ζωντανευουμε και προστατεύουμε τον χώρο, αλλά όλοι αυτοί που θέλουν ένα πανεπιστήμιο απονεκρωμενο και αποστειρωμενο από κάθε μορφή πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, συζητήσεων και εκδηλώσεων.
Όσο για το κάλεσμα σε πανεπιστήμιο και πολιτεία να επέμβουν, περιμένουμε με χαρά την παρέμβαση τους που θα αναδείξει για άλλη μια φορά το ρόλο της καταστολής και της πρυτανείας. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι δεν θα αφήσουμε άλλη μια περίοδο Χριστουγέννων να γίνει αφορμή για επίθεση στους χώρους μας, έχουμε τη δυνατότητα και τα αντανακλαστικά να απαντήσουμε ουσιαστικά σε αυτούς που θέλουν να μας διώξουν από τα πανεπιστήμια μας, τους χώρους που ζούμε, σπουδάζουμε, δραστηριοποιουμαστε κοινωνικά και πολιτικά. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πειράξει το νέο στέκι του Μαθηματικού!

Μικροφωνική υπεράσπισης του ασύλου (12:00 ΣΘΕ)

πηγή : https://www.facebook.com/fermaauth/