τι; :

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 στις 7.00 πμ

Πεζοπορία: Δίρφη (Φαράγγι Αγάλης)

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

στο ΦΑΡΑΓΓΙ της ΑΓΆΛΗΣ (ΔΙΡΦΗ ΕΥΒΟΙΑΣ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/01/2022

Αναχώρηση: 7.00πμ από Κρατητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)

Επιστροφή: 7.00μμ στην Νέα Σμύρνη.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 16/1/2022 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πεζοπορία του νέου χρόνου από την Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Προορισμός μας το υπέροχο φαράγγι της ΑΓΑΛΗΣ στην ΔΙΡΦΗ.

Αφετηρία της διαδρομής είναι στο γήπεδο του οικισμού του Αγίου Αθανασίου Εύβοιας. Το μονοπάτι ακολουθεί τη ρεματιά, αλλάζοντας όχθη μερικές φορές. Στα 45 λεπτά πορείας φτάνουμε στην "Κρυόβρυση", έναν διαμορφωμένο χώρο αναψυχής με πετρόχτιστη πηγή και ξύλινο τραπέζι. Στη συνέχεια, το μονοπάτι αρχίζει να ανεβαίνει ψηλότερα από την κοίτη και σιγά-σιγά απομακρύνεται απ' αυτή. Διασχίζοντας ελατοσκέπαστες πλαγιές και λιβάδια υπο-αλπικού τύπου, φτάνουμε μετά από 2 ώρες πορείας, στην απείρου κάλλους τοποθεσία «Κράτια», στα 730 μέτρα υψόμετρο. Σήμα κατατεθέν της, η πετρόχτιστη πηγή και φυσικά ο τρίδυμος γιγαντιαίος πλάτανος που την σκιάζει. Κατόπιν, ακολουθώντας αριστερόστροφη πορεία καταλήγουμε σε δασικό δρόμο, ενώ υπάρχει και πέτρινο πεζούλι απ' όπου κάποιος μπορεί να θαυμάσει τη θέα στον κάμπο.

Λεπτομέρειες διαδρομής: Φαράγγι Αγάλης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

- Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό.
.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης) ή 6976725642 (Αγγελική) και στο zervexasdim@gmexail.com

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Δεκεμβρίου 23h