Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.30

(θα λειτουργήσει μόνο καφενείο) Παρουσίαση βιβλίου: "Εμείς που χάσαμε το όνομά μας"

Αγαπητές/οι φίλοι και μέλη της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης,
η σημερινή παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κοζανιτά ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ για προσωπικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία της βιβλιοπαρουσίασης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης θα είναι κανονικά ανοιχτή από τις 7.30μμ λειτουργώντας ως καφενείο με μουσική και βιβλιοπωλείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε το βιβλίο του Γ. Κοζανιτά και πολλούς ακόμη επιλεγμένους τίτλους από πολλές εκδόσεις. Στην λέσχη υπάρχουν επίσης, διαθέσιμα τα ημερολόγια των Ζαπατίστας και βιολογικοί καφέδες από την Τσιάπας.
Σας περιμένουμε!!

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ergatikilesxineass…


Την Τέταρτη στις 29/12 στις 7.30μ.μ. στο χώρο της εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης θα γίνει παρουσίαση - συζήτηση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κοζανιτά «Εμείς που χάσαμε το όνομά μας». Οι ήρωες του βιβλίου ζουν σε μια πόλη που τα τελευταία χρόνια το κέντρο της, παραμένει αποκλεισμένο. Μια νέα εξέγερση είναι έτοιμη ξεσπάσει, σύμβολα του καθεστώτος χάνουν την αίγλη τους, νέες συμμαχίες οικοδομούνται καθώς η πάλη για εξουσία κάνει τους ανθρώπους να χάνουν τον όνομά τους.

Υπόθεση:

"Πριν από 15 χρόνια μια μεγάλη εξέγερση ξέσπασε στο κέντρο της πόλης, «τα Γεγονότα». Τότε χρειάστηκε η παρέμβαση του στρατού. Ένα νέο καθεστώς εγκαθιδρύθηκε, «το Καθεστώς της Ανασυγκρότησης». Το κέντρο έκτοτε παρέμεινε αποκλεισμένο, με τα κτίρια βομβαρδισμένα και τους δρόμους ρημαγμένους.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης περιορίστηκε και τέθηκε υπό την αυστηρή επίβλεψη ενός ισχυρού σώματος ασφαλείας τους «Υπνοβάτες». Ο ουσιαστικός όμως έλεγχος βρίσκεται στα χέρια των «Μεσιτών», των υψηλά ιστάμενων στην ιεραρχία της Ανασυγκρότησης.

Η δολοφονία του Γενικού Μεσίτη πυροδοτεί τώρα όμως νέες εξελίξεις. Νέοι και παλιοί σύμμαχοι συγκρούονται μεταξύ τους.

Ένας σκιώδης άνδρας, ο ΑΔ, που ελέγχει το σώμα των Υπνοβατών, αντιλαμβάνεται πως μια νέα δυσαρέσκεια ολοένα και φουντώνει και προσπαθεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Μια παλιά γνώριμη του ΑΔ, η Μεσίτρια, εποφθαλμιά την θέση του Γενικού Μεσίτη. Δολοπλοκεί ενάντια σε στελέχη της Ανασυγκρότησης, ενώ κυκλοφορεί παντού μαζί με τους δίδυμους σωματοφύλακές της.

Ο ΄Αρης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, παλιός γνώριμος του ΑΔ κι αυτός, βρίσκεται τώρα στην υπηρεσία της Μεσίτριας.

Η Ηλέκτρα, μια νεαρή κοπέλα που πρόσφατα έχει καταφέρει να μετακομίσει μέσα στο κέντρο, κουβαλάει μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά με σκοπό να χρηματοδοτήσει μια νέα ένοπλη εξέγερση.

Ισχυρές ομάδες παλεύουν μες στην Ανασυγκρότηση για την απόκτηση εξουσίας, ενώ στους δρόμους ξεσπούν διαρκώς νέα επεισόδια. Για ακόμη μια φορά το κέντρο της πόλης είναι έτοιμο να εκραγεί, ενώ νέες εξουσίες ξεπηδούν μέσα από τα συντρίμμια της."

*Στον χώρο της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης θα διατίθεται το βιβλίο μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης.

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Δεκεμβρίου 20h