Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στις 19.30

(αλλαγή τοποθεσίας) Κουβέντα για αντιφασιστική-διεθνιστική συγκέντρωση/διαδήλωση

Η σημερινή ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση αντιφασιστικής-διεθνιστικής συγκέντρωσης/διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στον Πολιτικό Χώρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» στις 19:30

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


Κάλεσμα σε ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση αντιφασιστικής-διεθνιστικής συγκέντρωσης/διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 25 χρόνια από το «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» που ακούστηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την κρίση των Ιμίων.

25 χρόνια μετά και ο πολεμοκάπηλος αμερικανικός ιμπεριαλισμός μαζί με τους νατοϊκός συμμάχους του προετοιμάζονται για αιματηρό αγώνα διατήρησης και εδραίωσης της κυριαρχίας του σαν ατμομηχανή του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Η χώρα μας συγκεντρώνει σε υψηλό βαθμό το ενδιαφέρον του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Βάσεις ξεπηδάνε σε κάθε μεριά της Ελλάδας, ενώ αλυσοδενόμαστε με βαθιά αντιδραστικές συμφωνίες όπως η ελληνογαλλική που κάνουν το λαό μας κομμάτι του σχεδιασμού παραδοσιακών αποικιοκρατικών δυνάμεων- γαλλικός ιμπεριαλισμός.

Σε μια τέτοια συνθήκη όξυνσης των αντιθέσεων του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος, ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εξαρτημένες άρχουσες τάξεις των 2 χωρών- Ελλάδας και Τουρκίας- μπορεί να λειτουργήσει σαν εύφλεκτο υλικό για τα συμφέροντα του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Η μέρα των Ιμίων, δεμένη με το δηλητήριο του αστικού εθνικισμού λειτουργεί σαν πλυντήριο της φασιστικής-ακροδεξιάς ατζέντας και σαν σημείο συγκρότησης και επανεμφάνισης στον δρόμο φασιστικών-νεοναζιστικών και παρακρατικών οργανώσεων και μηχανισμών.

Τα φετινά Ίμια έρχονται μέσα σε ένα κύμα όξυνσης των επιθέσεων του φασιστικού παρακράτους Πανελλαδικά. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και τον διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Ταυτόχρονα, προκλητικές επιθέσεις πραγματοποιούνται από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που παίζουν τον ρόλο στρατιωτικού μηχανισμού που υπερασπίζεται την πολιτική κατεύθυνση του αντιδραστικού-αντιεμβουλιαστικού κινήματος την στιγμή που η πανδημία μέσα από την δολοφονική διαχείριση της κυβέρνησης θερίζει τον φτωχό εργαζόμενο λαό.

Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη οφείλουμε να οργανωθούμε σε αντιφασιστική και διεθνιστική κατεύθυνση, να συγκροτήσουμε τους πολιτικούς και κινηματικούς όρους για μια πλατιά αντιφασιστική-διεθνιστική συγκέντρωση και διαδήλωση την ημέρα των Ιμίων που θα θέσει στο προσκήνιο την ειρήνη και την φιλία μεταξύ των λαών Ελλάδας- Τουρκίας, θα στήσει ανάχωμα στην προσπάθεια συγκρότησης των νεοναζιστικών-φασιστικών-παρακρατικών ομάδων, θα αγωνιστεί απέναντι στη πολιτική του πολεμοκάπηλου αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των νατοϊκών συμμάχων του.

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για την διοργάνωση αντιφασιστικής-διεθνιστικής συγκέντρωσης-διαδήλωσης την ημέρα των Ιμίων πολιτικές οργανώσεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, κομμουνιστικές οργανώσεις και αναρχικές ομάδες, εργατικά σωματεία, αντι ιμπεριαλιστικές συλλογικότητες, στέκια, δομές, καταλήψεις και αντιφασίστες- αντιφασίστριες την Τετάρτη 12 Γενάρη στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ.

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Δεκεμβρίου 17h