Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 16 διωκόμενους-ες & από την εκκένωση της Rosa Nera

Στις 2 Φλεβάρη δεν διώκονται ποινικά οι 16 συλληφθέντες και συλληφθείσες της εκκένωσης της κατάληψης Rosa Nera.

Διώκεται πολιτικά όλο το τοπικό κίνημα, όσες θέλουμε ο λόφος Καστέλι να παραμείνει χώρος αντίστασης, αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και να μη μετατραπεί σε ένα ακόμα ξενοδοχείο.

Το δικαστήριο αφορά όλη την κοινωνία.

Κείμενο από την κατάληψη Rosa Nera εδώ.

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα

Οι καταλήψεις εμφανίζονται στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '80, με σαφείς επιρροές από το κίνημα των καταλήψεων της δεκαετίας του '70 στην δυτική Ευρώπη. Έννοιες όπως γενικευμένη απειθαρχία, αμφισβήτηση οικογενειακών θεσμών και επιθυμία για ολική ανατροπή της κατάστασης βγήκαν στο προσκήνιο με τη μορφή ταραχών και πολύμορφων εξεγερτικών πρακτικών.

Οι πρώτες καταλήψεις ήταν αυτές στην οδό Βαλτετσίου στη Αθήνα και του κτιρίου του Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη. Είχαν μικρή διάρκεια ζωής, αλλά έθεσαν τις βάσεις ενός καινούριου πειράματος πάνω στις σχέσεις διαβίωσης και πολιτικής δράσης.

Από το '85 και μετά, με κεκτημένη πια, εμπειρία, εμφανίζονται πιο δυναμικά εγχειρήματα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αναπτύσουν ένα λόγο και διάφορες πρακτικές, που με αιχμή το στεγαστικό πρόβλημα, εκφράζουν την επιθυμία για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και πολιτικής οργάνωσης. Εισάγουν δηλαδή το μοντέλο της οριζόντιας, αυτοοργανωμένης, αντιιεραρχικης συνέλευσης, που στον αντίποδα της κομματικής ιεραρχίας αποτελεί τη μοναδική ριζοσπαστική αντιπρόταση.

Οι καταλήψεις φιλοδοξούν να είναι

- Χώροι έμψυχοι, ατομικής και συλλογικής δράσης, συνάντησης και επικοινωνίας. αρνητικοί σε λιμνάζουσες συνευρέσεις και καφενόβιες συναναστροφές, με οριζόντιες, ισότιμες σχέσεις ενάντια σε κάθετες ιεραρχικές δομές, αυθεντίες εντολοδόχους, φωτισμένους ηγετίσκους και ακολουθητές.

- Χώροι αντιεμπορευματικοί που στηρίζονται στη προσφορά και την αμοιβαιότητα, ενάντια στις σχέσεις που οριοθετούν τα εμπορεύματα και τα αντίτιμα τους.

- Χώροι εχθρικά διακείμενοι σε οποιοδήποτε ετεροκαθορισμό, πατρωνία, στήριξη ή χορηγία από θεσμούς/φορείς/σπόνσορες.

- Χώροι που πρεσβεύουν την άμεση επαφή και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, επιθετικοί σε δημοσιογράφους, ελεεινούς χρήστες διαμεσολάβησης του κράτους και των αφεντικών πάνω στο κοινωνικό σώμα.

- Τόποι αξιών αλλά και οργάνωσης των επιθυμιών προς τη κατεύθυνση της σύγκρουσης με ότι περιορίζει τη κίνηση των ανθρώπων προς την ελευθερία.

- Κοιτίδα αλλαγής νοοτροπιών, μαθητείας στην αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα. Εργαστήρια εξεύρεσης μεθόδων άρνησης και υπέρβασης των καθημερινών εξαναγκασμών. Εδάφη αμφισβήτησης "αυτονόητων" συμβάσεων για το σαμποτάρισμα κάθε πράξης ή αντίληψης που εντείνει τον κοινωνικό έλεγχο και την πειθάρχηση.

Στις καταλήψεις συναντάμε:
Την ευρηματική εξάσκηση της πληβειακής ευφυΐας. Επιθετικές αντιστροφές στην εκμετάλλευση και την καταπίεση. Έμπρακτο σαρκασμό της παντοδυναμίας και του ηγεμονικού ρόλου του κράτους πάνω στη κοινωνία. Επιθετική ρητορική στους πλαστούς διαχωρισμούς βάσει φύλου και φυλής.

Οι καταλήψεις επιχειρούν το δύσβατο μονοπάτι της υπονόμευσης της πατριαρχίας, της χολέρας του σεξισμού, της εθνικής αυταπάτης.

Διαχρονικα, η κρατική διαχείριση αναφορικά με τις καταλήψεις είναι μία, αυτή της καταστολής. Υποβοηθούμενη πάντοτε από τη βρωμιά των δημοσιογράφων, που συστηματικά λοιδορούν το περιεχόμενο και τα ιδανικά των απελευθερωμένων αυτών χώρων.

Η θεαματική επίδειξη επιβολής της τάξης από το εγκληματικό κράτος με τις μπατσικές εισβολές στις καταλήψεις, χωρίς καν τα προσχήματα της αστικής νομιμότητας, είναι βγαλμένη απευθείας από το βασικό ρεπερτόριο του νέου ολοκληρωτισμού. Αποτελεί, έτσι, προειδοποίηση προς τους πληβείους για το πώς θα αντιμετωπίζονται σε ανάλογες καταστάσεις και, ως τέτοια, μας εξοργίζει.

Γνωρίζουμε πως, έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν επιχειρήσει το ανταγωνιστικό κίνημα, αντιμετωπίζεται ως ακραία περίπτωση ανομίας.

Σε πείσμα των καιρών, όμως, οι καταλήψεις αποτελούν σημείο αναφοράς του ανταγωνιστικού ανατρεπτικού κινήματος και λειτουργούν προωθητικά για τη διατάραξη της παγερής και βάρβαρης πραγματικότητας.

Υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις

  • Γιατί είναι παράδειγμα επίκαιρης συλλογικής ρήξης με την ιδιοκτησία και μάλιστα στη κατοικία, που αποτελεί ζωτική κοινωνική ανάγκη. Γιατί είναι κατάργηση στη πράξη με συλλογικούς όρους του εμπορίου στέγης και της λεηλασίας μας από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
  • Γιατί η οικειοποίηση εγκαταλελειμμένων και νεκρών χώρων για λογαριασμό «των από τα κάτω» και των αναγκών τους, απελευθερώνει δυνατότητες συλλογικής αυτοαξιοποίησης και αυτοοργάνωσης κόντρα στη γενικευμένη μοναξιά και ηττοπάθεια.
  • Για να βρίσκουμε χώρους συνάντησης και δημιουργίας, ώστε να μετατρέπουμε τα προσωπικά μας ζόρια σε συλλογικές μαχητικές αρνήσεις έξω από λογικές παραίτησης ή ιδιώτευσης και ενάντια στον αριβισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Οι καταλήψεις είναι αγκάθια στην κοινωνική ομαλότητα.

Αποτελούν χώρους σύγκρουσης με το υπάρχον.

Αμφισβητούν έμπρακτα την εξουσία και καταργούν την ιδιοκτησία.

Στεγάζουν αντιιεραρχικές σχέσεις αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ 'ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ'

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 16 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ & ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ROSA NERA

Συνέλευση Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρ)ιών

Χανιά, Γενάρης 2021

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΑΣ Ασπάλαθος: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/συλληφθείσες της εκκένωσης της κατάληψης Ρόζα Νέρα!

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών: Στις 2 Φλεβάρη δικάζεται ο κόσμος που ονειρευόμαστε!

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο.

Σε μια συγκυρία όπου οι ήδη διαλυμένες δημόσιες δομές (όπως το ΕΣΥ) υποβαθμίζονται περαιτέρω, σε μία περίοδο γενικευμένης κρίσης και φτωχοποίησης όπου οι κοινωνικές παροχές και τα κοινωνικά αγαθά υποτιμούνται ή παραμένουν ανύπαρκτα, οι προτεραιότητες του ελληνικού κράτους είναι να επενδύει στη βία, την παραπληροφόρηση και την καταστολή. Να προσλαμβάνει μπάτσους και παπάδες, να ιδιωτικοποιεί ό,τι έχει παραμείνει δημόσιο, να δαπανά εκατομμύρια σε εξοπλιστικά. Την ίδια στιγμή επιτίθεται και εκκενώνει καταλήψεις, χώρους αυτο-οργάνωσης και συλλογικής ζωής, χώρους στέγασης ανθρώπων, ονείρων, ιδεών. Μια από αυτές τις καταλήψεις είναι και η Ρόζα Νέρα.

Όλα αυτά τα χρόνια, η Ρόζα Νέρα εξυπηρετεί κοινωνικές ανάγκες και δημιουργεί πραγματικά δημόσια αγαθά που απωθούνται ως «ενοχλητικά» από τον σχεδιασμό κάθε δημοτικής αρχής. Την ώρα που η «επίσημη» αφήγηση επιχειρεί να καταστήσει τις κοινωνικές ανάγκες "αόρατες" και τη μη ικανοποίησή τους "φυσική πραγματικότητα", το παράδειγμα της κατάληψης αποδεικνύει πως μπορούμε να δημιουργήσουμε στο σήμερα τόπους όπου θα ξεπερνάμε τους κοινωνικούς διαχωρισμούς μέσα από αδιαμεσολάβητες σχέσεις ενάντια στην εκμετάλλευση.

Έτσι, 18 χρόνια τώρα, σε έναν χώρο ελεύθερης πρόσβασης για όλους και όλες γίνονται εκδηλώσεις (για πολλά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα όπως το περιβάλλον, η εργασία, η μετανάστευση, τις αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες και τάξεις, κ.ά.), βιβλιοπαρουσιάσεις, κύκλοι αυτομόρφωσης, μαθήματα μητρικής γλώσσας σε παιδιά μεταναστών, θεατρικές πρόβες και παραστάσεις, χαριστικό παζάρι ρούχων, συλλογική κουζίνα, ποικίλα και διαφορετικά εργαστήρια, λειτουργεί παιδικό στέκι, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, χώρος θεάτρου, αντιεμπορευματικό καφενείο, και πολλά ακόμα. Όλα τα παραπάνω χωρίς αντίτιμο, με ελεύθερη συνεισφορά. Παράλληλα, στον χώρο δραστηριοποιούνται πολυάριθμες συλλογικότητες και φιλοξενούνται άνθρωποι δίχως τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές τους ανάγκες όπως άστεγοι και μετανάστ(ρι)ες.

Στον αντίποδα της φιλοξενίας, κάποιοι από τους μετανάστες βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι, κατηγορούμενοι επειδή επέλεξαν να μη ζήσουν στον δρόμο. Πέρα από όμως από μία στέγη, η Ρόζα Νέρα είναι κομμάτι των κοινών μας αγώνων, ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών, αγώνων για ελεύθερη μετακίνηση, για ίσα εργατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για τη ζωή, σε μια περίοδο όπου εν μέσω αντιμεταναστευτικών πολιτικών, η μεταναστευτική-προσφυγική ζωή ορίζεται ως ανάξια να βιωθεί. Όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστ(ρι)ες βιώνουν πολλαπλασιαστικά τη διαχείριση της συγκυρίας, περιθωριοποιούνται περαιτέρω, φυλακίζονται, υποσιτίζονται, επαναπροωθούνται, δολοφονούνται και (εξ)αφανίζονται.

Όλα τα παραπάνω προσπαθεί να ξεριζώσει το κεφάλαιο και στη θέση τους να χτίσει ένα ξενοδοχείο. Σε μια πόλη όπου ο ελεύθερος δημόσιος χώρος έχει ήδη συρρικνωθεί κυρίως για τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας. Σε μια πόλη που δεν έχει χώρο για πολλούς από τους κατοίκους της, όπου η φιλοξενία πλέον περιορίζεται στους τουρίστες, το ιδιωτικό κέρδος, τα αεροπλανοφόρα και τα εργαλεία του πολέμου, παρά στους ανθρώπους που βομβαρδίζονται και κυνηγιούνται. Σε αυτό το πλαίσιο, το Πολυτεχνείο Κρήτης συμπεριφερόμενο ως ιδιωτική κτηματομεσιτική εταιρεία αποφάσισε με την βοήθεια του πρύτανη-ξενοδόχου Διγαλάκη να μισθώσει το ακίνητο. Ένα κτήριο που μέχρι το 2004, όταν καταλήφθηκε, ρήμαζε παρατημένο για πάνω από 20 χρόνια. Δεν λογάριαζε όμως ότι η απόφαση ξενοδοχοποίησης του ιστορικού και διαχρονικού αυτού σημείου, κόντρα και στον πολεοδομικό σχεδιασμό, θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων στην πόλη. Μια θύελλα που πηγάζει από τις σχέσεις χρόνων που έχει αναπτύξει η κατάληψη με την τοπική κοινωνία ως κομμάτι της.

Στις 2 Φλεβάρη δεν δικάζονται μόνο οι συλληφθέντες/ίσσες που στεγάζονταν τη βραδιά της εκκένωσης στην κατάληψη Rosa Nera. Δικάζεται όλο το κίνημα της πόλης και όχι μόνο. Δικάζεται η ελεύθερη σκέψη, η αλλήλεγγύη, η αυτοοργάνωση, η αυτομόρφωση, η αντίσταση απέναντι στον καπιταλισμό, την ιδιωτική κερδοφορία, τον «εξευγενισμό». Αυτό σημαίνει ότι δικαζόμαστε όλοι εμείς που ονειρευόμαστε και παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς σύνορα. Μια κοινωνία όπου η καθεμιά θα έχει πρόσβαση και θα απολαμβάνει τα παραγόμενα κοινωνικά αγαθά, όπου κανένας δεν θα είναι αόρατος, καμία αναλώσιμη. Στην τροχιά αυτού του κόσμου κινείται η κατάληψη Rosa Nera, δημιουργώντας κοινωνικές σχέσεις για τη συλλογική ζωή, 18 χρόνια τώρα.

Aυτή η κίνηση, αυτό το πράττειν, το οποίο αρνείται τις προσταγές του κράτους και του κεφαλαίου, είναι που δικάζεται στις 2 Φλεβάρη.

Καλούμε στα δικαστήρια, Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2022, 9πμ

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΔΡΕ: Αλληλεγγύη στις συλληφθείσες και συλληφθέντες της εκκένωσης της κατάληψης Ρόζα Νέρα

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τετάρτη 2/2 στις 09:00, στα Δικαστήρια, από την Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου!

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

Απόφαση φοιτητικού συλλόγου ΗΜΜΥ: ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 02/02 ΣΤΙΣ 9 Π.Μ

Αναδημοσιεύουμε από την Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης:

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στον λαό, όχι στους ιδιώτες και τις εταιρείες!

Κάτω τα χέρια από το άσυλο και τους κοινωνικούς/ πολιτικούς χώρους!

Να απαλλαχθούν οι κατηγορούμενοι/ες από όλες τις κατηγορίες!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 02/02 ΣΤΙΣ 9 Π.Μ

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…


1 2 3 4 5 6 7

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ : NA ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ!

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο.

Η δίκη που ξεκινάει τη Τετάρτη 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ρόζα Νέρα πρέπει να ιδωθεί σαν ακόμα ένα επεισόδιο στη κατεύθυνση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολικής ζωής.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε άλλωστε αρκετές πολιτικές δίκες με αγωνιστές να σέρνονται στα δικαστήρια ανά την Ελλάδα με στόχο να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική πολιτική δράση και και να εμπεδωθεί στο λαό ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Η περιστολή του δικαιώματος της διαδήλωσης και της απεργίας, η κατάργηση του ασύλου, η προσπάθεια να δεθεί χειροπόδαρα η ανεξάρτητη ταξική συνδικαλιστική δράση μέσω του κρατικού ελέγχου των σωματείων οικοδομούν ένα σιδερόφρακτο νομικό οπλοστάσιο φίμωσης οποιαδήποτε φωνής αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική. Το πλαίσιο αυτό ήδη επιχειρείται να εφαρμοστεί με δεκάδες διαδηλώσεις να χτυπιούνται από την αστυνομία και απεργίες να κηρύσσονται παράνομες. Δίπλα σε αυτά ανθεί ο αντικομμουνισμός, καλλιεργείται ο εθνικισμός και βρίσκουν χώρο ύπαρξης διάφορα φασιστικά σκουπίδια προς πάσα χρήση απέναντι στο λαό και τους αγώνες του.

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής αποτελεί κεντρική επιλογή του συστήματος και πάει χέρι-χέρι με την ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία, στη ζωή. Πάει χέρι χέρι με την μετατροπή της χώρας απ' άκρη σ άκρη σε ένα προκεχωρημένο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα τη σπάσει ο λαός με τους αγώνες του για ελευθερίες και δικαιώματα!

Όλοι τη Τετάρτη 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1-2-2022

https://protovouliantistasis.blogspot.com/

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…