Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης ενάντια στην έφεση του παραβιαστή Κων/νου Στεφάνου

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΕΝΝΑΙΕΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο την Πέμπτη 13/1/2022 στις 9 π.μ.

Την Πέμπτη 13/1/2022 στις 9 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα η έφεση του κατά συρροή παραβιαστή Κωνσταντίνου Στεφάνου. Ο Στεφάνου πραγματοποίησε πολυάριθμες επιθέσεις στην πόλη των Ιωαννίνων με συνεχώς αυξανόμενη ένταση, επιλέγοντας ως θύματα μικρόσωμες γυναίκες από 15 ως 47 χρονών, με έμφαση στις γυναίκες γύρω στα 20. Έδρασε από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 που συνελήφθη. Οι 14 από τις 16 καταγεγραμμένες επιθέσεις έγιναν μέσα σε 5 μέρες, ακόμη και στο εσωτερικό πολυκατοικιών. Μάλιστα οι εφτά πραγματοποιήθηκαν την ημέρα που συνελήφθη. Μετά τη σύλληψή του κινήθηκε αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον του. Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης για μία απόπειρα βιασμού, προσαυξημένα κατά 6 μήνες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση. «Κατ' εξακολούθηση» στη νομικίστικη γλώσσα σημαίνει «πολλαπλές επιθέσεις στο ίδιο άτομο». Ήδη η εισαγγελέας έχει κάνει έφεση για αναβάθμιση της ποινής σε «κατά συρροή» (επιθέσεις σε διαφορετικά άτομα), η οποία θα συνδικαστεί στις 13/1.

Θεωρούμε την υπόθεση σοβαρή. Η αστική δικαιοσύνη φαίνεται να μην έλαβε καθόλου υπόψιν της την κλιμάκωση και την εξόφθαλμη απειλητική δράση του παραβιαστή απέναντι στις γυναίκες που έτυχε να βρεθούν στον δρόμο του. Μπορεί τελικά ο Στεφάνου να μην κατάφερε να βιάσει, αλλά η επαναληπτικότητα, η επιμονή και η αυξανόμενη ένταση των επιθέσεων καθιστά σαφές ότι αυτός ήταν ο σκοπός του. Η ώρα, το μέρος, το τι φορούσαν τα θύματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο για τον Στέφανου. Στόχος ήταν η εξουσία πάνω στο γυναικείο σώμα. Εντάσσουμε τη δράση του στο πατριαρχικό πλέγμα σχέσεων που απαξιώνει και απειλεί μέχρι εξόντωσης τα σώματά μας στο σπίτι, στην εργασία και στον δημόσιο χώρο.

Οποιαδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι στη θέση των γυναικών που δέχτηκαν τις επιθέσεις. Η παρουσία τους είναι υποχρεωτική καθώς είναι μάρτυρες. Κάνουμε κάλεσμα σε αλληλέγγυες και αλληλέγγυους ώστε να μην βρεθούν μόνες στο εχθρικό περιβάλλον της αστικής δικαιοσύνης.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία για το δικαστήριο στις 13/1/2022

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιανουαρίου 15h


Στις 13 Γενάρη, εκδικάζεται ενώπιον του Μικτου Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων η έφεση, κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, του κατά συρροήν βιαστή και κακοποιητη Κωνσταντίνου Στεφανου, ο οποιος από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2017 επιτέθηκε σε τουλάχιστον 16 γυναίκες στα Γιάννενα. Χρέος μας είναι να μην αφήσουμε καμία μόνη απέναντι στην βία και στην εξουσία της πατριαρχιας. Να ορθώσουμε τείχος αλληλεγγύης, όντας παρούσες και παρόντες στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων την παραπάνω ημερομηνία, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι ο φόβος αλλάζει και πρέπει επιτέλους οριστικά να αλλάξει πλευρά...

Όλες-οι στα δικαστήρια Ιωαννίνων στις 13 Γενάρη από τις 9πμ

Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

πηγή : https://el-gr.facebook.com/xeironomiagiannena…