Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στις 18.00

Συγκέντρωση υπεράσπισης των καταλήψεων

ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου 2021, η αστυνομία με τις ευχές της πρυτανικής αρχής προχωρά στην εκκένωση της κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό". Άμεσα τεχνικό συνεργείο αρχίζει να σπάει, να ρημάζει και να ξηλώνει τα έπιπλα, τα βιβλία, τον εξοπλισμό & τους τοίχους του στεκιού. Έκτοτε ο χώρος και τα πέριξ του πανεπιστημίου είναι γεμάτα από μπάτσους.

Επί 34 χρόνια, το στέκι αποτελούσε μια νησίδα αυτοοργάνωσης & ελευθερίας για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά τα χρόνια στέγαζε τις ανάγκες και τις επιθυμίες της νεολαίας που νιώθει να ασφυκτιά μέσα σε μια κοινωνία η οποία έχει αλωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά από τη διαφθορά, τη φιλαργυρία, τον ατομισμό και τις πελατειακές σχέσεις.

Η επίθεση που δέχονται οι καταλήψεις μας αφορά όλους. Από το Στέκι στο Βιολογικό, την Terra Incognita & τη Libertatia ως τη Villa Amalias & τη Rosa Nera, κράτος & παρακράτος πασχίζουν να κάμψουν τις κινηματικές αντιστάσεις και να εμποδίσουν την ανάδυση μιας νέας κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας που θα απαντά στις αγωνίες και τα προβλήματα του καθενός μας ξεχωριστά, αντί απλά να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας σάπιας, απάνθρωπης οικονομικής ελίτ.

Αλλά δε θα τους περάσει.

Οι καταλήψεις είναι ζωντανές εστίες αγώνα και αλληλεγγύης, ανοιχτοί χώροι αδιαμεσολάβητης κοινωνικής οργάνωσης και συλλογικής έκφρασης. Αποτελούν κομμάτια του κόσμου που οραματιζόμαστε και πραγματώνουμε μέρα με τη μέρα, μακριά από λογικές διαχωρισμού, εκμετάλλευσης, εμπορευματοποίησης και κέρδους.

Γι' αυτό και δε σκοπεύουμε να τις αφήσουμε στα χέρια κανενός κράτους, ιδρύματος, εκκλησίας ή εταιρίας. Τις στηρίζουμε, τις υπερασπιζόμαστε, τις πολλαπλασιάζουμε, κάθε ώρα και με κάθε μέσο.

Καλούμε σε μικροφωνική την Τρίτη 11/01 στις 18:00, συνάντηση στο Πάρκο Αγίου Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα

και στην πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις & υπεράσπισης του του Στεκιού στο Βιολογικό το Σάββατο 15/01 στις 13:00

ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ Σ' ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ & ΘΛΙΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Τούμπας

Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα Τούμπας (κατάληψη Σινιόσογλου 22)