Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 στις 19.30

Κινητοποίηση για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων

Να Καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων | Κινητοποίηση στο YAVA Νέου Ψυχικού

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/1 ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ YAVA ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

Ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια καταγγέλλουμε τη μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους των γυμναστηρίων YAVA.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι των Yava δεν έλαβαν το δώρο Χριστουγέννων μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, που είχε οριστεί ως τελική ημερομηνία υποβολής του, ενώ δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα αδείας και βρίσκονται απλήρωτοι τους τελευταίους 2-3 μήνες, αφού ούτε ο κανονικός μισθός τους έχει καταβληθεί για το διάστημα αυτό. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε ανώνυμη καταγγελία με αποτέλεσμα να γίνει έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) στο γυμναστήριο του Νέου Ψυχικού και να δοθεί παράταση μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου για την καταβολή του δώρου, αντί βέβαια να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου για την εργοδοσία, όπως από το νόμο ορίζεται για τις περιπτώσεις μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα. Παρόλα αυτά η εργοδοσία δε θορυβήθηκε ιδιαίτερα, με την καταβολή του δώρου να γίνεται σε μερικούς μόνο από τους εργαζόμενους στο Νέο Ψυχικό, ενώ στα υπόλοιπα γυμναστήρια δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος και ούτε προφανώς προχώρησαν σε κάποια καταβολή των δώρων.

Η στάση αυτή των γυμναστηρίων Yava δεν είναι κάτι που το συναντάμε πρώτη φορά, αφού ειδικά τα τελευταία χρόνια ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι με περιστατικά ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας όπως είναι η μη καταβολή των δώρων, αλλά και τα ξεχειλωμένα ωράρια εργασίας, οι μειωμένοι μισθοί, η απλήρωτη εργασία. Το κεφάλαιο εκμεταλλεύεται με κάθε πιθανό τρόπο τους εργαζομένους ώστε να αυξήσει τα κέρδη του.

Απέναντι σε όλες αυτές τις πρακτικές δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Να δείξουμε στους εργοδότες ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους, του επιδόματος αδείας.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14/1, στις 7:30 μμ, έξω από το γυμναστήριο YAVA Νέου Ψυχικού (Κηφισίας & Κατεχάκη 76)

Attack στην ανεργία και την επισφάλεια

πηγή : https://attack.org.gr/kinitopoihsh_yava_neo_p…