Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 16.00

Συγκέντρωση για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και απέναντι στην ακρίβεια

Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και απέναντι στην ακρίβεια

ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Συγκέντρωση Σάββατο 15 Γενάρη στις 4μμ - πλατεία Γκύζη και Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα

Εδώ και 2 χρόνια με αφορμή την πανδημία του Covid-19 βιώνουμε μια συντριπτική επίθεση απέναντι στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις, τα εργατικά μας δικαιώματα. Τα δικαιώματα μας στην πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν περίθαλψη όλο και συρρικνώνονται και ένα πέπλο αβεβαιότητας απλώνεται στην καθημερινότητά μας.

Με την εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον η υγειονομική κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο με την ταξική επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης να γιγαντώνεται σε υπέρμετρο βαθμό. Τα ντόπια αφεντικά σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κατεύθυνση των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προχωρούν στην βάρβαρη πολιτική της ανοσίας της αγέλης, την ίδια στιγμή που το κόστος ζωής για εμάς τους εργαζόμενους αυξάνεται και γίνεται δυσβάσταχτο.

Ο μισθός μας εξανεμίζεται σε Self- Rapid-Pcr Test, στους λογαριασμούς του ρεύματος,τα ενοίκια και στα αναγκαία προϊόντα και αγαθά που έχουν ανέβει στα ύψη, ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης απαιτεί να δουλεύουμε ακόμη και αν νοσούμε από COVID-19.

Απέναντι σε αυτόν τον μονόπλευρο ταξικό πόλεμο, η μόνη λύση βρίσκεται στην όξυνση και το δυνάμωμα των εργατικών- λαϊκών αγώνων. Είναι ζήτημα ταξικής επιβίωσης να οργανωθούμε και να αντισταθούμε τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να συγκροτηθεί παλλαϊκό- πανεργατικό μαχητικό κίνημα αντίστασης, διεκδίκησης και αναμέτρησης ως μονόδρομος για την επιβολή των συμφερόντων της τάξης μας και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της γειτονιάς μας σε συγκέντρωση απέναντι στην καπιταλιστική- κυβερνητική διαχείριση της υγείας και την γιγάντωση της ακρίβειας και του κόστους ζωής στην Πλατεία του Γκύζη το Σάββατο 15/1 στις 16:00 στην πλατεία του Γκύζη και το Σάββατο 22/1 στις 12:00 στην Πλατεία Συντάγματος με συμμετοχή οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος, φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και συλλογικοτήτων από τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ- ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Δωρεάν PCR/Rapid/Self τεστ σε όλες και όλους. Δωρεάν Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας - πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων

Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών,νέα νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μαζικός Εμβολιασμός

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία

Οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Κανένας άνθρωπος χωρίς εγγυημένο εισόδημα. Αυξήσεις στους μισθούς,τις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας

Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής

Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόστιμα, απαγορεύσεις και απολύσεις Καμία αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους- κανένα πρόστιμο για μη εμβολιασμένο. Κάτω η πολιτική της ατομικής ευθύνης

Πολιτικός Χώρος« Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2022/0…