Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-πορεία στα πλαίσια ημέρας δράσης της ΠΟΕΔΗΝ

Έκτακτο : το ΔΣ του σωματείου μας πήρε απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Γενάρη 12-3μμ στα πλαίσια ημέρας δράσης της ΠΟΕΔΗΝ και συμμετοχή 1μμ στο υπουργείο και 5μμ στη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο

Αγωνιστική Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

πηγή : https://www.facebook.com/Αγωνιστική-Πρωτοβουλ…


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

Αθήνα 11-01-2022

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις ώρες 12-3μμ και ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Η κατάσταση στην υγεία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η συγκυρία απαιτεί δυναμικό απεργιακό αγωνιστικό ξεσηκωμό των υγειονομικών και όλου του λαού ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική που εξακολουθεί να προκαλεί χιλιάδες αδικαιολόγητους θανάτους. Ανοίγει τα σχολεία (με 27 μαθητές ανά τάξη) την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα, την ώρα που κλείνει το Παίδων Πεντέλης για να το κάνει εμβολιαστικό κέντρο και ταυτόχρονα δεν ενισχύει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αναδεικνύονται σε υγειονομική βόμβα.

Επιλέγει όλα τα χρόνια της πανδημίας να μην ενισχύει το ΕΣΥ, ούτε σε προσωπικό ούτε σε χρηματοδότηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τις αναστολές των συναδέλφων και τις συνταξιοδοτήσεις το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία μειώνεται ραγδαία. Η κοροϊδία των 3μηνων συμβάσεων για «να καλυφθούν τα κενά» εξοργίζει όλους τους συναδέλφους. Με όλες τις επιλογές της ην κυβέρνηση απειλεί να καταργήσει πλήρως κάθε έννοια δωρεάν δημόσιας περίθαλψης ιδιωτικοποιώντας τα πάντα.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

• Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων. Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση.

• Μαζικά και δωρεάν τεστ και μάσκες υψηλής προστασίας για όλους/ες, στο πλαίσιο μιας αυξημένης υγειονομικής ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της πανδημίας, ξεκινώντας από το προσωπικό στα νοσοκομεία, τα σχολεία και σε συνέχεια σε όλη την κοινωνία.

• Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας.

• Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, σχολεία (αύξηση δρομολογίων, 15 μαθητές ανά τάξη) και χώρους εργασίας.

• Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

• Μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας και παγκόσμια, με κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου. Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. Όχι στις διαθεσιμότητες υγειονομικών. Να γυρίσουν άμεσα στη δουλειά.

• Αυξήσεις μισθών, επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Ένταξη στα ΒΑΕ.

• Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το κτύπημα του κινήματος. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το ΔΣ του Συλλόγου αποφασίζει κατά πλειοψηφία:

στα πλαίσια της προκηρυγμένης Μέρας Δράσης της ΠΟΕΔΗΝ, για την ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τις ώρες 12-3μμ και ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

πηγή : https://www.facebook.com/supporthealthworkers…