Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη "Στέκι στο Βιολογικό"

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Στις 31/12 στις 6 το πρωί μπάτσοι περικυκλώνουν το πανεπιστημιακό campus του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη και εισβάλλουν στο κατειλημμένο χώρο αγώνα "Στέκι στο βιολογικό", προκειμένου να τον εκκενώσουν. Για πάνω από 34 ολόκληρα χρόνια το "στέκι στο βιολογικό" αποτελεί έναν αυτο-οργανωμένο πολιτικό χώρο όπου έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα πολιτικών εκδηλώσεων, συναυλιών, συζητήσεων και καφενείων. Παράλληλα στον χώρο της κατάληψης έχουν στεγαστεί και γεννηθεί πολιτικές συλλογικότητες, δομές αντίστασης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας καθιστώντας την αναπόσπαστο και δομικό στοιχείο του ευρύτερου αναρχικού και αντιεξουσιαστικού κινήματος της Θεσσαλονίκης καθώς και των κοινωνικών και ταξικών αγώνων στη πόλη γενικότερα.Για αυτό καλούμε:

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΟ ΣΆΒΒΤΟ 15.1 ΣΤΙΣ 12:00 μ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

10,100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΥΤΕ 34 ΟΥΤΕ 100 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας. Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86485/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη "Στέκι στο Βιολογικό"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/1, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ "ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παραμονή πρωτοχρονιάς (31-12-2021) κράτος και μπάτσοι προχώρησαν στην εκκένωση του κατειλημμένου χώρου "στέκι στο βιολογικό" περικυκλώνοντας το χώρο γύρω από το campus, με παράλληλη αυξημένη παρουσία μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου. Η εισβολή και η εκκένωση της κατάληψης επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα (6:00) δεδομένου ότι εκείνες τις ώρες δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν κάποια μορφή αντίστασης. Τη Δευτέρα 10/1, καταλαμβάνεται νέος χώρος στη σχολή του χημικού στο πλαίσιο του αγώνα αλληλεγγύης στην εκκένωση της κατάληψης στέκι στο βιολογικό. Δύο μέρες μετά εκκενώνεται με νέα στυνομική επιχείρηση, κατά την οποία διμοιρίες ΜΑΤ εισβάλλουν στο χώρο του πανεπιστημίου και πετούν χημικά και κρότου λάμψης εντός της νέας κατάληψης, ενώ προχωρούν και σε 15 συλλήψεις.

Δεν θεωρούμε ότι η εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό αποτελεί εξαίρεση, καθώς μέρος των πολιτικών μεθοδεύσεων του κράτους με τη μορφή ελέγχου και καταστολής, είναι να φιμώνει οποιονδήποτε τρόπο έκφρασης και δράσης που αποκλίνει από το κυρίαρχο. Το μέχρι στιγμής πλαίσιο καταστολής το οποίο είχε υποστεί η κατάληψη ανά τα χρόνια, προερχόταν κυρίως από ενδοπανεπιστημικές αρχές και κοσμητείες. Η εκκένωση - της πιο μακροχρόνιας κατάληψης σε πανεπιστημιακό έδαφος - θεωρούμε ότι συγκυριακά έχει βαρύτερη πολιτική σημασία. Για το κράτος, σηματοδοτεί το τέλος της "ανομίας" σε πανεπιστημιακούς χώρους και την "αποστείρωση" των εκπαιδευτικών θεσμών, προωθώντας, ως αναγκαίο, ένα καθεστώς επιτήρησης και ελέγχου, κλειδώνοντας τις σχολές και εντείνοντας την αστυνόμευση του πανεπιστημίου. Απαραίτητη συνθήκη για την επίτευξη των σχεδίων αυτών είναι το φίμωμα κάθε ριζοσπαστικής, αυτοοργανωμένης φωνής που κινείται στον πανεπιστημιακό χώρο, όπως στέκια, καταλήψεις και αυτόνομα σχήματα.

Για εμάς αυτοί οι χώροι, είναι χώροι ελευθερίας, που απορρίπτουν τις έννοιες της ιεραρχίας, της ιδιοκτησίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης. Σε αυτούς, δημιουργούμε τις δικές μας δομές, με βάση την αυτοοργάνωση, την ισότητα, την αντιεμπορευματικότητα και την αλληλεγγύη, από την πολιτική μας υπόσταση και δράση, μέχρι και την ψυχαγωγία μας. Όπως στο παρελθόν έχουμε υπερασπιστεί τους χώρους που δέχτηκαν επίθεση, σε Ελλάδα και εξωτερικό, έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους στην προσπάθεια να μας εξαφανίσουν. Την απάντηση μας στην καταστολή σας θα την βρίσκετε μπροστά σας, όπως εδώ και τόσα χρόνια.

Οι καταλήψεις ως πολιτικοί χώροι που συσπειρώνουν και στεγάζουν πολιτικά εγχειρήματα, που αντιμάχονται την εξουσία του κεφαλαίου και του κράτους, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της καταστολής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε τις κατασταλτικές διαθέσεις της ενάντια στις καταλήψεις και τους αγώνες που απορρέουν από αυτές από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της, με εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστών στα Εξάρχεια μέσα στο καλοκαίρι. Πάντα με τη συνοδεία των πιστών υπηρετών τους - τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ που δεν χάνουν την ευκαιρία να ουρλιάζουν για τη «πάταξη της ανομίας» και τις «καταλήψεις-κέντρα εγκληματικότητας», εξυμνώντας το κατασταλτικό έργο της κυβέρνησης - και όλων των ειδών δυνάμεων καταστολής, η κυβέρνηση δίνει το έναυσμα της ολομέτωπης επίθεσης στα κινήματα.

Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας και τα κέντρα αγώνα μας και δεν θα τα αφήσουμε να πέσουν στα χέρια του κράτους. Όσες φορές και να μας εκκενώνουν, εμείς θα ξαναμπαίνουμε. Όσες φορές και να τσιμεντώνουν τις εισόδους, εμείς θα τις γκρεμίζουμε. Όσους μπάτσους και αν βάλουν να τις φυλάνε, εμείς πάντα θα βρίσκουμε το τρόπο να τις ανακαταλαμβάνουμε. Ας μη χαίρονται λοιπόν το κράτος, η εγχώρια μπατσοκρατία και οι κάθε λογής ρουφιάνοι τους γιατί η μάχη των καταπιεσμένων για ζωή και ελευθερία συνεχίζεται, μέχρι την κατάρριψη κάθε εξουσίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 15 ΣΥΛΛΕΙΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΧΗΜΙΚΟ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΔΙΑΡΚΗΣ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86489/