τι; : συγκέντρωση θεματική : 22/1 από :

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πανελλαδική Μέρα Δράσης

Λεφτά για την Υγεία - Κάτω η Ακρίβεια - Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

Λεφτά για την Υγεία - Κάτω η Ακρίβεια

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια

Πάτρα, 12:00, πλατεία Γεωργίου

Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι έχουμε βυθιστεί στη φτώχεια και σε μια εργασιακή ζούγκλα. Το έκτρωμα Χατζηδάκη εφαρμόζεται (E-Food, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες…), μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους. Οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Οι εργασιακές σχέσεις είναι διαλυμένες από τα μνημόνια όλων των αστικών κυβερνήσεων πάνω από 10 χρόνων. 1 στους 3 εργαζόμενους «ζει» με 372 ευρώ καθαρά, το 50% του πληθυσμού φυτοζωεί στα όρια της φτώχειας, το 31,5% των παιδιών απειλούνται με φτώχεια (ποσοστό απ' τα υψηλότερα στην ΕΕ). Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά: είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, η διαλογή ασθενών, η εξάντληση και μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων, τα μπαξίσια στους κλινικάρχες…. έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάρρευση και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Ο κυνισμός της κυβέρνησης δολοφονεί: μπάχαλο και άθλιες συνθήκες σε μέσα μεταφοράς και σχολεία, κερδοσκοπία της «ελεύθερης αγοράς» στα τεστ. Αλίμονο όμως! O προϋπολογισμός προβλέπει 800 εκ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία, ενώ εκτοξεύονται οι στρατιωτικές δαπάνες στα 6,5 δισ. Μειώνεται κι άλλο η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών, ενώ τα περιβόητα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε αποκλειστικά στην ενίσχυσή τους.

Η ακρίβεια σαρώνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Τα νοικοκυριά δεν αγοράζουν πλέον βασικά τρόφιμα, ενώ αντιμετωπίζουν «μπλακ άουτ» λόγω των αστρονομικών αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ότι όλα «θα τα λύσει αγορά» και πετάει ξεροκόμματα «επιδοτήσεων». «Αύξησε» τον κατώτερο μισθό 2% - 0,58 ευρώ μικτά τη μέρα για έναν εργατοτεχνίτη, ούτε για κουλούρι! Ο Χατζηδάκης, που δεν έχει εργαστεί ποτέ, ξεκαθάρισε πως το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας (200 ευρώ/μήνα) δεν θα αυξηθεί, γιατί «δεν συνδέεται με τον κατώτατο μισθό».

Γι' αυτή την τραγωδία ευθύνονται οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι και τα μνημόνια διαρκείας. Η «ανάπτυξή» τους κατατστρέφει εκτεταμένα την παραγωγική βάση (βιομηχανία γεωργία), εκτοξεύει τις εισαγωγές, κάνει την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη σε διακυμάνσεις τιμών και παιχνίδια ντόπιων και διεθνών κερδοσκόπων. Ενισχύουν κάθε ιδιώτη αρπακτικό και παράσιτο, δημιουργούν και προστατεύουν τα καρτέλ των μεγαλοκαπιταλιστών. Πανηγυρίζουν για «ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», όταν ενοίκια και τιμές ακινήτων πετάνε στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αφαιμάζοντας ασταμάτητα εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, όπως έγινε με την «απελευθέρωση»-ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας κ.ά. και θα ακολουθήσει για άλλα βασικά αγαθά (νερό).

Θέλουν τον καθένα μόνο του απέναντι στα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία. Μόνο ιερό τους τα παρασιτικά κέρδη, η αρπαγή κάθε κοινωνικού και συλλογικού πλούτου. Τα χυδαία ψέματα, η ωμή προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ δεν μπορούν όμως πια να κρύβουν τον σκελετό στην ντουλάπα. Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι βαθιά, αγιάτρευτα χρεοκοπημένος. Τα Μνημόνια, που τάχα θα «νοικοκύρευαν» την οικονομία, έχουν εκτινάξει το δημόσιο χρέος στα 400 δις (236% του ΑΕΠ): το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 240 δις (127% του ΑΕΠ). Τα «κόκκινα» δάνεια είναι πάνω από 100 δις, τα χρέη προς δημόσιο και εφορίες 110 δις, προς τα ασφαλιστικά ταμεία 36 δις. Συνολικά 650 δις χρέη (3,5 φορές το ΑΕΠ) - και ξανά στέλνουν σ' εμάς, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον λογαριασμό.

Με ασταμάτητα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, στυγνή καταστολή, συνενοχή όλων των μνημονιακών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.), προσπαθούν να μας φορτώσουν την χρεοκοπία του σάπιου συστήματός τους. ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Η δυσαρέσκεια και οργή πρέπει να βρει συλλογική διέξοδο αγώνα, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολές. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.

Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε μέσα μεταφοράς και σχολεία.

Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών - Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.

Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15822


1 2 3 4

ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΣΑΒBATO 22/1 - 12.00 ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» και συντρόφισσες - σύντροφοι

Image

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos


1 2 3 4

ΜΑΤ και καταστολή αντιπροτείνει η κυβέρνηση στα αιτήματα για στήριξη του Ε.Σ.Υ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια

Πάτρα, 12:00, πλατεία Γεωργίου

Τρίκαλα: 12:00, πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τη δυστοπική εικόνα δυνάμεων καταστολής στην είσοδο νοσοκομείου αντικρύσαμε για ακόμη μια φορά το πρωί της 16/01, όταν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ζητώντας να μην ανασταλούν οι εφημερίες τους. Η αναστολή των εφημεριών είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδος από τον Υπ. Υγείας για τη μετατροπή τμήματος του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, αρχικά για 3-4 εβδομάδες, που αμέσως έγιναν 6. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η αποδυνάμωση αυτή του ενός από τα μόλις 3 δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής δε θα διατηρηθεί επ' αόριστον. Αντιθέτως, ενδείξεις υπάρχουν για το αντίθετο, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το αυτονόητο: δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους!

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 50 από τις 280 κλίνες του, αριθμός ήδη ανεπαρκής. Στην εξίσωση προστίθεται και η χρήση του νοσοκομείου για φιλοξενία παιδιών υπό εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης, με την πρωτοβουλία του Ρόταρυ της Περιφέρειας 2470, μιας γκρούπας «φιλάνθρωπων» επιχειρηματιών και ομίλων που επιδίδονται σε «κοινωφελείς δράσεις», όπως μάλλον χαρακτηρίζουν το σταδιακό σακάτεμα ενός ήδη μικρού δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο βόρειο τομέα Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον δύο ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία. Υπεραρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μιας αστικής ελίτ αποφασισμένης να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, εκφραζόμενης από μια κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 820 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας!

Τη στιγμή που το Ε.Σ.Υ. όχι μόνο δεν έχει λάβει καμία στήριξη μέσα στα δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτή χρησιμοποιείται και ως πρόφαση για τον περιορισμό της λειτουργίας του (!), η μόνη απάντηση σε όποιον τολμά να αντιδράσει είναι ΜΑΤ και καταστολή. Όταν ο μέσος εργάτης καταναλώνει το σύνολο του πενιχρού μισθού του σε πάγια έξοδα επιβίωσης, η κυβέρνηση μας περιπαίζει με επιδόματα - ψίχουλα και «αύξηση» 2% του κατώτατου μισθού, λες και για να καλυφθούν οι υπέρογκες αυξήσεις τιμών που έχουν επιβάλλει σε βασικά αγαθά (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα κτλ.), έλειπαν μόλις 13 ευρώ/μήνα! Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης και απαντάμε με αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές, ενάντια στην απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.
  • Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών - Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.
  • Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

@antepithesitonergazomenon.blogspot.com - Τηλ. Επικοινωνίας: 697 861 3964

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15975


1 2 3 4

ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΖΩΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η κυριαρχία, φύσει και θέσει, δεν ενδιαφέρεται για την ανθρώπινη ζωή σε όλη της τη διάσταση (βιολογική, ψυχική, κοινωνική), αλλά για νούμερα, για την πολιτική της επιβίωση, για την καπιταλιστική αναπαραγωγή. Στον καπιταλισμό, εξάλλου, αν κάτι πρέπει να διασωθεί και να διαφυλαχθεί -με το ανάλογο κόστος για τους από τα κάτω- αυτό είναι η οικονομία, προφανώς για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου, της βαριάς βιομηχανίας, του τουρισμού, των επενδυτικών ομίλων κλπ. Η όποια ενδοκαπιταλιστική κρίση, αποτελεί διαχρονικά, πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να γίνουν πράξη πλήθος αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων. Έγκριση μεγάλων έργων που καταπατούν και καταστρέφουν τον φυσικό κόσμο, διάλυση δημοσίων δομών πρόνοιας προς όφελος των ιδιωτικών, διάχυση και εγκαθίδρυση του δόγματος "τάξη και ασφάλεια" με την διαρκή ενίσχυση των σωμάτων καταστολής, ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, είναι μόνο ορισμένα από τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν.

Ως εκ τούτου, εμείς οι από τα κάτω της κοινωνικής πυραμίδας οφείλουμε να αντιληφθούμε αρχικά πως αυτή η υγειονομική κρίση είναι μια ακόμα έκφανση - μαζί με την οικονομική και την περιβαλλοντική - της εν συνόλω δομικής κρίσης αναπαραγωγής του καπιταλισμού. Ενός καπιταλισμού που έχει δομηθεί και αναπαράγεται πάνω στη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην εκμετάλλευση του κόπου και του ιδρώτα των εργατών, που δε φείδεται προσπαθειών να χαρτογραφήσει και να διεισδύσει με γεωμετρική πρόοδο σε κάθε πτυχή της δημόσιας σφαίρας αλλά και της ιδιωτικής ζωής των σύγχρονων πληβείων, προκειμένου να εξασφαλίσει τον καπιταλιστικό κύκλο της παραγωγής - κίνησης - κατανάλωσης των προϊόντων του και της διαρκούς και αναγκαίας για το σύστημα γιγάντωσης των κερδών του. Η πανδημία, αντίθετα με τα όσα προσπαθούν να μας κάνουν να πιστέψουμε, χτυπά κατά κύριο λόγο την τάξη μας. Όσες κι όσους που σε κάθε γωνιά της γης βρίσκονται στην επισφάλεια, την ανεργία, φυλακισμένες/οι, με βαριά προβλήματα υγείας, τσακισμένες από τη μισθωτή σκλαβιά, χωρίς πρόσβαση σε βασικά αγαθά για την επιβίωση, χρεωμένοι, με υποθηκευμένα σπίτια, στο περιθώριο. Εξάλλου, είναι φανερό πια πως η πανδημία οδηγεί τον καπιταλισμό αντιμέτωπο με τις δικές του τις δομικές αντιφάσεις, οδηγώντας τον στην -από μεριάς του- καταστρατήγηση του όποιου εναπομείναντος κοινωνικού συμβολαίου με τους από τα κάτω.

Την ίδια στιγμή που οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της επισφαλούς εργασίας, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των δυσβάσταχτων προστίμων για το μη εμβολιασμό ή τη μη τήρηση των μέτρων πειθάρχησης του πληθυσμού. Την ίδια αυτή στιγμή -μεσούσης της πανδημίας- που η παρούσα διακυβέρνηση ξεθεμελιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υποστελεχώνει τα δημόσια νοσοκομεία και επιτίθεται με ολοκληρωτισμό στην κοινωνική βάση, οι ιδιώτες έμποροι της υγείας (ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.α) βρίσκουν -υποστηριζόμενοι από την Εξουσία- μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, που κάθε αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια μπαίνει στο στόχαστρο, κάθε εστία αντίστασης χτυπιέται, που στόχος είναι η μετατροπή της κοινωνικής βάσης σε άνευρα, τσακισμένα άτομα που κατακερματισμένα θα περιφέρονται χωρίς θέληση για αγώνα και μάχη απέναντι στο υπάρχον, οφείλουμε, όλες κι όλοι μας να παλεύουμε από συλλογική σκοπιά, καθώς η ατομική ελευθερία συνθλίβεται μέσα σε έναν ωκεανό συλλογικής σκλαβιάς, της σκλαβιάς του καπιταλιστικού κόσμου.

Να σταθούμε απέναντι και στην επανεμφάνιση της ακροδεξιάς και των φασιστών σε διάφορες αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα. Οι κινητοποιήσεις αυτές χαρακτηρίζονται από την παντελή έλλειψη κάθε ενδιαφέροντος για το δίπλανό, κάθε ψήγματος κοινωνικής - ταξικής αλληλεγγύης ή αλληλοβοήθειας. Από ένα άκρατο φιλοτοµαρισµό, µια πραγµατική απουσία ενσυναίσθησης για τις ασθενέστερες οµάδες. Αυτές οι συγκεντρώσεις, ενώ προβάλλουν ένα δήθεν προφίλ ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εµβολίου, στην ουσία απαρτίζονται στην πλειοψηφία τους από ανθρώπους εµφορούµενους µε σκοταδισµό, δεισιδαιµονίες, προκαταλήψεις. Άτοµα που είναι ενάντια ξεκάθαρα στις εκτρώσεις, που αντιλαµβάνονται το γυναικείο σώµα ως µηχανή αναπαραγωγής του έθνους, που αναπαράγουν πατριαρχικά και σεξιστικά πρότυπα, που θεωρούν τα σώµατα των µεταναστών, των οροθετικών, των LGBTQI ατόµων βρώµικα, µιαρά και προς εξόντωση. Μιλάνε για ελευθερία άτοµα που την νοηµατοδοτούν µονάχα ως την επιστροφή τους στη δική τους ατοµική βολή, οικονοµική και ταξική θέση, ασχέτως των συνολικών παραγόντων της φτώχειας, της ανεργίας, της εκµετάλλευσης µέσα στην κοινωνία. Δεν παραµυθιαζόµαστε. Είναι αντιδραστικοί νοικοκυραίοι, φασίστες, ακροδεξιοί που διεκδικούν τα µέσα της δικής τους επιβίωσης µε όρους εθνικιστικούς, µε πυρήνα το πατρίς - θρησκεία - οικογένεια.

Και για να αναμετρηθούμε με τον κόσμο της εξουσίας σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα που ξεσπά, πρωτίστως πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι η μία με τον άλλον. Έχουμε χρέος να αντιπαρατεθούμε συνολικά με το κράτος, το κεφάλαιο και την ιδεολογία τους πάνω στα πραγματικά επίδικα της εκμετάλλευσης, της πειθάρχησης, του ελέγχου και του πειθαναγκασμού της κοινωνικής πλειοψηφίας από την εξουσία. Στο επίκεντρο των αγώνων μας πρέπει να είναι η απαλλοτρίωση όλου του πλούτου, πνευματικού και υλικού που παράγουμε, η δημιουργία δομών συμβουλευτικής, αλληλοϋποστήριξης, πραγματικού ενδιαφέροντος, προσοχής και φροντίδας για κάθε άτομο, ώστε αυτό να σταθεί στα πόδια του, ατομικά αλλά και συλλογικά μέσα στην πανδημία, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να είναι ενεργό, συλλογικοποιημένο, να παλεύει την παραίτηση, το φόβο, τη μοναξιά, την ανέχεια.

Με όρους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης, οι πολιτικοί μας αγώνες πρέπει να αφορούν στην αντεπίθεση στην τρομοκρατία κράτους και αφεντικών. Να εκδηλωθούν με σαμποτάζ, απεργίες, συγκρούσεις, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις, συλλογικές δομές υγείας, απαλλοτριώσεις, καταλήψεις, με όρους αγωνιστικούς και αλληλέγγυους. Με τα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αντίστασης, τις άγριες απεργίες και με όπλο μας την αλληλεγγύη, οφείλουμε στις εαυτές μας να υπερβούμε το φόβο, την παθητικότητα και την εξατομίκευση και να θέσουμε τους όρους της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Για να φέρουμε πιο κοντά την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης και την καταστροφή του κράτους, του καπιταλισμού, που το μόνο που έχουν να υποσχεθούν είναι περισσότερη εκμετάλλευση και καταπίεση, ανταγωνισμό, πανδημίες, πόλεμο και καταστροφή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ / ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

της διάλυσης της δημόσιας υγείας, του υποχρεωτικού εμβολιασμού, της καταστολής, των λοκνταουν, της τρομολαγνίας, των υγειονομικών πιστοποιητικών, των απολύσεων, του θανάτου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ

που εντείνει την επίθεση πάνω στη ζωή μας, με τη μετακύλιση στις πλάτες μας όλου του κόστους που έχουν τα αφεντικά στην παρούσα κρίση, ξηλώνει κοινωνικά και ταξικά κεκτημένα χρόνων, βαθαίνει την εκμετάλλευση της εργασίας μας και του φυσικού κόσμου, ενισχύει τον κοινωνικό κανιβαλισμό

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

που αποτελούν τα δεκανίκια κράτους και καπιταλισμού, εχθρεύονται κάθε έννοια ελευθερίας, αλληλοβοήθειας, αλληλεγγύης, αντιπροσωπεύουν την πιο μαύρη και κτηνώδη μορφή της εξουσίας

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86532/