Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011 στις 19.00

1η συνέλευση Συκεών

[το καλεσμα αυτο επιθυμουμε να το δημοσιοποιησει ο καθενας οπου θεωρει καλο προκειμενου να γνωστοποιηθει οσο γινεται περισσοτερο]

Δυο λογια για τα οσα ζουμε-->

Η κατασταση γυρω μας εχει ξεφυγει τελειως και το πραγμα βγαζει ματια πλεον ολο και περισσοτερο. ο καθενας απ τα προσωπικα καθημερινα του βιωματα μπορει να φερει πολλα παραδειγματα. Κι εχουμε να δουμε πολλα ακομη... Μονοδρομος για μας δεν ειναι τα οποια μνημονια αλλα η συνειδητη πολιτικη ανυπακοη σε οσα αποφασιζονται για μας χωρις εμας. Μονοδρομος ειναι η αμεση δημοκρατια που παραγει εργο στο τωρα και ετοιμαζει ενα καλυτερο εδαφος για το αυριο. Μονοδρομος η αλληλεγγυη και η αλληλοστηριξη μακρια απ τους οποιους διαχωρισμους και αποκλεισμους.

Ανοιχτη συνελευση συκεων-->

Περσι πανω που πηγαμε να μπουμε στην δραση μας επιασε το καλοκαιρι και το κινημα των πλατειων. Εχουμε ολους τους λογους φετος να σταθουμε στα ποδια μας ως συνελευση και να πραξουμε σταθερα και οργανωμενα χωρις να αφησουμε στην ακρη την συνελευση μπροστα σε μεγαλα γεγονοτα που μπορει να συμβουν. Εχουμε εναν μικρο [αλλα καλο ποιοτικα] πυρηνα ανθρωπων που εχουμε δειξει ενδιαφερον γι αυτην την συνελευση. 1η συνελευση την επομενη βδομαδα , Τεταρτη, στο δημαρχειο συκεων στις 19.00 μμ.

Ας γινουμε συγκεκριμενοι...

...γιατι οι καιροι το ζητουν περισσοτερο απο ποτε!

1) Οι αρχες της συνελευσης ειναι ηδη γνωστες και αναφερθηκαν και προηγουμενως.

2) Πρωτος στοχος μας πρεπει να ειναι να ρθουμε σε επαφη με κοινωνικα κομματια του δημου και να φτιαξουμε αμεσα δομες αλληλεγγυες και αμεσοδημοκρατικες. Για παραδειγμα ενα κοινωνικο ανταλλακτηριο προιοντων και υπηρεσιων ή αν μπορουμε ενα κοινωνικο παντοπωλειο. Καλο θα ειναι να βρουμε και χωρο για να στεγαστει. Μπορουμε να απαιτησουμε κατι τετοιο απ τον δημο Νεαπολης - Συκεων. Πρωτα λοιπον να υλοποιησουμε τετοιες σκεψεις που θα ελαφρυνουν την καθημερινοτητα μας.

3) Δευτερον και ταυτοχρονα με το προηγουμενο πρεπει να φτιαχτει μια ευρεια συμμαχια πολιτικης αρνησης σε οσα μας φορτωνουν στην πλατη. Τουλαχιστον για αρχη να μην υπαρξει συκεωτης που να μεινει χωρις σπιτι, ρευμα, φαγητο, νερο και θερμανση. Αν πανε να πειραξουν συνπολιτη μας θα τους κοψουμε τα ποδια.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...