Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 στις 20.30

ΣινεΠ - Tick, Tick... Boom!

Νεαρος φιλόδοξος σεναριογράφος προσπαθει να επιβιώσει και να ξεχωρίσει στη δύσκολη σόου μπίζνες. Έτσι, θα δουλέψει για να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά όλο αυτό θα του κοστίσει γιατί αρχίζει και νιώθει την πίεση της δουλειάς -και όχι μόνο, φτάνοντας στα όριά του.
Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς .Το έργο του Λάρσον, στο ίδιο σκηνικό που ανέβηκε στην αυγή της δεκαετίας του '90, μπερδεύεται με μαεστρία μαζί με την εικονογράφηση που ο Μιράντα του προσφέρει, διασχίζοντας τα στενά σκοτεινά διαμερίσματα στο κέντρο του Μανχάταν, το diner Moondance στο Σόχο, τα ξημερώματα μέσα από τα θολά τζάμια, τις ταράτσες της Νέας Υόρκης που έδειχναν ανέκαθεν στο όνειρο. Εκεί, στο φυσικό χώρο που μεγαλώνει όποιος κάποια στιγμή στη ζωή του ονειρεύτηκε ότι το έργο του ανεβαίνει στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ κερδίζοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα, διθυραμβικές κριτικές και τσουβάλια βραβεία, ο κόσμος του Λάρσον κολυμπά - σαν τον ίδιο - εκκωφαντικά μέσα σε έναν ωκεανό από σκέψεις, μουσικές, λέξεις, ήρωες, φίλους, μύθους της σκηνής, κυρίως ενηλικίωση και συνειδητοποίηση. Καθώς ο Λάρσον ολοκληρώνει το πρώτο του μιούζικαλ, αντιλαμβάνεται (αντιλαμβανόμαστε) ότι ο λαμπερός κόσμος που φαντάζεται είναι φτιαγμένος από υλικά σαν αυτά που κάνουν το διαμέρισμα του να μοιάζει με αχούρι, σαν τους λογαριασμούς που στοιβάζονται απλήρωτοι μέχρι να κοπεί το ρεύμα, σαν τις ανθρώπινες σχέσεις που όταν δεν είσαι εκεί τελειώνουν, σαν τα σημαντικότερα έργα που γράφτηκαν ποτέ επειδή οι νότες και οι λέξεις γεννήθηκαν από μια αλήθεια.
(Μανώλης Κρανάκης στο FLIX)
Μια από τις πιο υπέροχες ταινίες της χρονιάς. Χωρίς να το καταλάβεις περνάει πάρα πολλά μηνύματα, είναι πάνω απ' όλα αυθεντική και χωρίς να θέλει να παραπλανήσει τον θεατή, ενώ σε παρασύρει με το σαρωτικό δεύτερο μέρος της.
Πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας υγείας . Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef .

πηγή : https://www.facebook.com/events/6184916627537…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιανουαρίου 17h