Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στις 13.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Αθήνα] Διαδήλωση ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία της κοινωνικής - ταξικής βάσηςπρος όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας, διαλύοντας και ιδιωτικοποιώντας περαιτέρω το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, βαθαίνοντας τον αποκλεισμό όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών -των φτωχών, των ανέργων, των προσφύγων, των μεταναστών, των φυλακισμένων- ακόμα και από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά της τροφής, της στέγασης, της υγείας και της παιδείας, ενώ παράλληλα ενισχύει την κατασταλτική επίθεση απέναντι σε όσους αγωνίζονται.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

τον κοινωνικό εκφασισμό, την εξατομίκευση και τις συνωμοσιολογικές - αντιδραστικές αφηγήσεις που καλλιεργούνται συστηματικά από κράτος και κεφάλαιο με στόχο τη διάλυση κάθε κοινωνικού - ταξικού δεσμού, και που εκφράζονται από διάφορους αλλά ωφελούν μόνο την ακροδεξιά και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

Απέναντι στην πολιτική της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του θανάτου, οι εργαζομενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα για τη ζωή που μας αξίζει.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 - 13.00 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Αναρχική Συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς", μέλος ΑΠΟ-ΟΣ

Αναρχική Συλλογικότητα "Όμικρον 72", μέλος ΑΠΟ-ΟΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Ταξική Αντεπίθεση Αθήνας (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

Αντιεξουσιαστικό Κομμουνιστικό Εγχείρημα «Αντίθεση»

Κίνηση της Βιολέττας

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86494/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αφίσα και καλέσματα σε κινητοποιήσεις για την υγεία

Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το κεφάλαιο

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα των κυρίαρχων να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 21.000, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης, της παντελούς αδιαφορίας και της απόλυτης απαξίωσης της ίδιας της ζωής. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας, η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης, οξύνει την κρατική καταστολή και επιτείνει το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Έτσι σήμερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα ΜΜΜ, τους χώρους εκμετάλλευσης και τα σχολεία χωρίς να έχουν άμεση και δωρεάν δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο ακόμα νοσούν, μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 800 εκ. ευρώ, περικόπτουν αστικά δρομολόγια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες και συνεχίζουν να ενισχύουν την αστυνομία με νέο εξοπλισμό και προσλήψεις κάθε λογής μπάτσων, το στρατό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας με επιχορηγήσεις.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιμετωπίζουν το καθεστώς εξαίρεσης (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι) και σε όλους όσοι αγωνίζονται στους δρόμους, στις γειτονίες, στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, στις σχολές ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Απέναντι στις αντιδραστικές, ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές αφηγήσεις που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών, προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας. Γιατί εμείς οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατό μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Διαδήλωση:

Σάββατο 22 Γενάρη, 12.00, Σύνταγμα

Σάββατο 5 Φλεβάρη, 13.00, Σύνταγμα

Συνέλευση Αναρχικών Για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2022/01/18/afisa…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Διαδήλωση ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΔΟΥΛΕΨΤΕ - ΝΟΣΗΣΤΕ - ΨΟΦΗΣΤΕ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙ: Εκείνους/ες που είναι αναγκασμένοι/ες να εργάζονται σε συνθήκες συνωστισμού, να στοιβάζονται στα Μ.Μ.Μ., με μισθούς πείνας και εργοδοτική τρομοκρατία.

Εκείνους/ες που ζούν σε διαμερίσματα-κλουβιά, που δεν έχουν πρόσβαση σε ακριβά φάρμακα, τεστ και θεραπείες για τον covid 19, που ζούνε σε παραγκουπόλεις η βρίσκονται έγκλειστοι και στοιβαγμένοι στις φυλακές και στα ψυχιατρεία χωρίς μέσα προστασίας.

Εκείνους/ες που πεθαίνουν μέσα ή έξω από τα ασφυκτικά γεμάτα και υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία, αφού δεν έχουν τα λεφτά για ιδιωτικές κλινικές. Εκείνες που δολοφονούνται από την πατριαρχία μέσα στα σπίτια τους. Τους μετανάστες χωρίς χαρτιά που δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο και σε υγειονομική περίθαλψη. Τους "απόκληρους του καπιταλιστικού ονείρου" που πεθαίνουν από μολυσματικές ασθένειες επειδή δεν έχουν νερό, φάρμακα και εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 13:00

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]: Κάλεσμα στη Συγκέντρωση (27.1) & τη Διαδήλωση (5.2) ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19: ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ & ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ & ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ!

Δυο χρόνια μετά από την εμφάνιση του ιού Covid-19 και το ξέσπασμα της πανδημίας. Δυο χρόνια από τότε που -όντως- τίποτα δεν είναι όπως πριν. Δύο χρόνια τώρα που μέσα από την εγκληματική κρατική διαχείριση αυτής της πανδημίας, "μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ ταχτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά"…

Δύο χρόνια τώρα που το "καθημερινό πολεμικό ανακοινωθέν από τα μετόπισθεν", με τις εκατόμβες των νεκρών, των νοσηλευμένων και των διασωληνωμένων ασθενών (εντός και εκτός των λειψών ΜΕΘ), βαραίνει συντριπτικά εις βάρος της Τάξης μας, εις βάρος "του ντόπιου και µεταναστευτικού προλεταριάτου, των εργαζόµενων, των άνεργων, των ηµι-απασχολούµενων και των ηµι-άνεργων, των φτωχών και των νεόφτωχων, των χαµηλοσυνταξιούχων, των άπορων και των αποκλεισµένων, των αόρατων και των κολασµένων που δεν είναι τίποτα και πρέπει να γίνουν τα πάντα, µέσα σ' έναν αρρωστηµένο κόσµο όπου η "ατοµική ευθύνη" µας, για να µην ασθενήσουµε και διαδώσουµε τον ιό, πουλιέται και αγοράζεται ακριβότερα από το "απαραβίαστο δικαίωµα" µας στη µισθωτή σκλαβιά, ώστε να µην πεθάνουµε από την πείνα"…

Δυο χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων, το (ήδη αποδεκατισμένο έπειτα από τη μνημονιακή δεκαετία) δημόσιο Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται και -ουσιαστικά- εξακολουθεί ακόμα να λειτουργεί, στηριζόμενο αποκλειστικά και μόνο στο ζήλο, την υπευθυνότητα και την αυταπάρνηση του εξαντλημένου και υποστελεχωμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του, εκείνων των γιατρών, των νοσηλευτών - νοσηλευτριών και όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ, που επανειλημμένα βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή και τις διμοιρίες των (ως επί των πλείστων ανεμβολίαστων και αντιεμβολιαστών) ένστολων πραιτωριανών της Γ' ελληνικής "Δημοκρατίας".

"Είμαστε χειρότερα μόνο ως προς τους νεκρούς αλλά κρατήσαμε ανοιχτή την οικονομία και σώσαμε τον τουρισμό".

Μέσα σε αυτήν την πρόσφατη κυνική παραδοχή αυτής της "θυσίας σε βρώμικο βωμό" από τα χείλη του Κ. Μητσοτάκη του υιού, του πρωθυπουργού της πιο ακροδεξιάς - νεοφιλελεύθερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης ΝΔ, συμπυκνώνεται όλη η ουσία και όλες οι στοχεύσεις αυτής της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης. Μια κυνική παραδοχή, την οποία -δίχως άλλο- θα χειροκροτούσε, αν ήταν στη ζωή, τόσο ο πάτερ - φαμίλιας του όσο και η Μ. Θάτσερ, ο Α. Πινοσέτ και άπαντες οι θιασώτες της ακροδεξιάς - νεοφιλελεύθερης "σχολής του Σικάγο" και του "πολέμου όλων εναντίον όλων που ζουν και αφήνουν τους άλλους να πεθάνουν"…

Έτσι λοιπόν, λεφτά υπάρχουν για τους κλινικάρχες, τους καναλάρχες και τα υπόλοιπα κοράκια της ντόπιας ολιγαρχίας, για τα Rafale, τους υπέρογκους πολεμικούς εξοπλισμούς δίχως τέλος και τις αθρόες (ως επί των πλείστων "βυσματικές") προσλήψεις στην ΕΛ.ΑΣ. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν για δωρεάν pcr τεστ και διανομή μασκών FFP2/KN95 σε όλους και όλες, για τις πληρωμές αδειών αναστολών εργασίας για τον επαρκή χρόνο νοσηλείας και ανάρρωσης και τις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, για ένα αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και την ενίσχυση των ΜΜΜ (με πύκνωση των δρομολογίων) και της δημόσιας Παιδείας (με μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη), για τη λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων αυτοπροστασίας και αντιμετώπισης της διασποράς στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις σχολές, τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα αστυνομικά κρατητήρια και τους άλλους χώρους εγκλεισμού.

Ένα κρατικό έγκλημα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση που συνεχίζεται, σπέρνοντας θάνατο και φτώχεια, πόνο και απόγνωση, ανέχεια και φόβο, ανορθολογισμό και σκοταδισμό. Νερό σε αυτό τον μύλο που συνεχίζει ακατάπαυστα να αλέθει τις ζωές μας -μέσα από την αυταρχικοποίηση, την αστυνομοκρατία και την καθεστωτική επίκληση της "ατομικής ευθύνης"- ρίχνεται και από όλα τα συνομωσιολογικά, θρησκόληπτα και αντιδρ-αστικά ιδεολογήματα άρνησης της ύπαρξης (ή και της φονικότητας) του ίδιου του κορωνοϊού κι εν τέλει άρνησης της ύπαρξης της ίδιας της δυστοπικής πραγματικότητας.

Ιδεολογήματα, τα οποία -εγχώρια και διεθνώς- εκφράζονται από ποικίλα πολιτικά και αντιπολιτικά ρεύματα (από "πνευματικούς" χριστιανούς κατηχητές και ιεροκήρυκες του εσωτερισμού και της "ζωής μετά θάνατο", από εθνικοσοσιαλιστές παγανιστές και "νέους φιλοσόφους" της "βιοπολιτικής" ιδεολογίας, από νεοσυντηρητικούς οπαδούς της -πάση θυσία- επανεκκίνησης της κεφαλαιοκρατικής οικονομίας και φιλ-"ελευθεριακούς" θιασώτες της "απόλυτης αξίας της ατομικής ελευθερίας", από "αυτόνομους που τα εξηγούν όλα" μοιράζοντας λεκτικές "κλωτσιές στους γιατρούς" και χουντικούς "μακεδονομάχους θεματοφύλακες του Συντάγματος" που τραμπουκίζουν γιατρούς και νοσηλεύτριες, δασκάλες και καθηγητές, από τους -πάσης φύσης- κομπογιαννίτες αντιεμβολιαστές "θεραπευτές" και όλους τους κρυφούς και φανερούς προπαγανδιστές της ευγονικής και της "ανοησίας της αγέλης"…).

Εκ των πραγμάτων όμως και αντικειμενικά, δεν μπορούν παρά να έχουν στην πρώτη γραμμή τους και να ενισχύουν όλον τον ακροδεξιό - παρακρατικό εσμό, όλο το φασιστικό - ναζιστικό χαφιεδότσουρμο που -εκμεταλλευόμενο τη συγκυρία- αποπειράται συστηματικά να βγει και πάλι από τα λαγούμια, όπου το είχε χώσει η πολύχρονη και πολύμορφη δράση των πολιτικών - κοινωνικών - ταξικών δυνάμεων του Μαχητικού Αντιφασισμού. Όπως ορθά σημείωνε πρόσφατα κι ένας παλιός Αυτόνομος:

"…Έτσι, η ελευθερία μετατρέπεται απλά σε δικαίωμα του μεμονωμένου ατόμου να κάνει ότι θέλει, όχι μόνο έξω από κάθε θεσμικό κανόνα, αρχή και τάξη πραγμάτων, αλλά και έξω από κάθε έγνοια για την ύπαρξη του άλλου. Ελευθερία σημαίνει ότι το άτομο έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς ν' ανησυχεί αν η πράξη του θα ωφελήσει ή θα βλάψει τους άλλους. Άλλωστε, ο άλλος υπάρχει μονάχα ως φορέας αυτού του ίδιου δικαιώματος. Η ιδέα της ελευθερίας που υπονοείται στην αντιεμβολιαστική [no vax] στάση και προπαγάνδα είναι αυτού του είδους. Γι' αυτό θεωρούμε ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα ως τέτοιο είναι -και δεν θα μπορούσε να μην είναι- μια έκφραση της ακροδεξιάς"

Sergio Bologna: Να μην χαρίσουμε στην ακροδεξιά την έννοια της ελευθερίας.

Ο δρόμος είναι ανήφορος μα δεν υπάρχει άλλος. Από την πλευρά μας εξακολουθούμε να πιστεύουμε ακράδαντα πως "απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε κάποτε να ζήσουμε σε έναν κόσμο ελεύθερων και ίσων πρέπει πρώτα -και εντελώς κοινότυπα- να μπορέσουμε να ζήσουμε."

Μέσα σε μια ασφυκτική συγκυρία όπως η τωρινή, με τα σύννεφα ενός πολεμικού ενδεχόμενου να πυκνώνουν απειλητικά και τα νέα μνήμονια να βρίσκονται ήδη προς των πυλών, με τα πάντα όλα γύρω μας να ακριβαίνουν και το μόνο που φθηναίνει να είναι η αξία της μισθωτής εργατικής δύναμης και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής της χειμαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας που ζει και εργάζεται σε αυτόν τον τόπο, άλλος δρόμος δεν υπάρχει: να λογαριαστούμε τώρα και όχι μετά, για να μπορέσει ο λαός να σώσει τον λαό, να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη και ν' αγωνιστούμε ενωτικά και πολύμορφα, με συλλογική, απελευθερωτική και χειραφετητική υπευθυνότητα, για ν' αντισταθούμε απέναντι σε αυτό το έγκλημα διαρκείας που συντελείται στις πλάτες μας.

Αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ

Άμεση Ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας με κυριολεκτική Επίταξη όλων των υποδομών & του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Διεθνιστικός Αγώνας για την άμεση άρση των πατεντών των εμβολίων, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και των μεταλλάξεων της στον παγκόσμιο Νότο, για την άμεση πρόσβαση στον καθολικό εμβολιασμό, για όλους τους λαούς του καπιταλιστικού κάτεργου και του ιμπεριαλιστικού σφαγείου που συνεχίζει να τρέφεται από τις σάρκες μας.

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πέμπτη 27 Γενάρη στις 18.00 στο Υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 13.00 στο Σύνταγμα.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Γενάρης 2022

πηγή : https://prolprot.espivblogs.net/2022/01/25/ki…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Απέναντι στην πανδημία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ενώ περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία σε όλη τη χώρα ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας (με ελλείψεις σε προσωπικό, υλικό και νοσοκομεία), επιχειρείται αυτή να αξιοποιηθεί ως εργαλείο αντικοινωνικής επιβολής της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης ώστε να υλοποιηθούν ταχύτερα και με σκληρότερους όρους οι συνολικές αναδιαρθρώσεις που λεηλατούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και έχουν στόχο τη διασφάλιση και διεύρυνση των προνομίων των οικονομικών και πολιτικών ελίτ.

Από την πλήρη διάλυση της δημόσιας υγείας, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας, την ψήφιση του νέου αντεργατικού νόμου μέχρι τις δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, την περαιτέρω λεηλασία του φυσικού κόσμου, το ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης για πρόσφυγες και μετανάστες, την κρατική τρομοκρατία ο παρηκμασμένος κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο πέρα από βαρβαρότητα, πολέμους εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την ίδια στιγμή οι αντιδραστικές και ανορθολογικές δυνάμεις εμφανίζονται εκ νέου στο δημόσιο πεδίο είτε ως εκφραστές συνωμοσιολογικών αφηγήσεων που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών είτε ως φασιστικές γκρούπες που εμφανίζονται υπό την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών, λειτουργώντας ως εφεδρεία του κράτους και συνδράμοντας στην κρατική ρητορική διάχυσης του ρατσιστικού μίσους, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης και ηττοπάθειας, είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η οργάνωσή μας σε κάθε κοινωνικό χώρο, σε κάθε χώρο εκμετάλλευσης. Η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ως ίσοι σε μία κοινωνία ίσων είναι να αγωνιστούμε με πίστη στο δίκαιο της ελευθερίας απέναντι στα δεσμά της οργανωμένης εξουσίας κράτους και καπιταλισμού, να οργανώσουμε τον αγώνα από τα κάτω για την ανατροπή τους με βάση τις αξίες του νέου κόσμου για τον οποίο αγωνιζόμαστε, έναν κόσμο της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση, Πέμπτη 27/1, 18.00, υπ. Υγείας

Διαδήλωση, Σάββατο 5/2, Σύνταγμα, 13.00

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - τοπικός συντονισμός Αθήνας

πηγή : http://apo.squathost.com/athina-apenanti-stin…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα του Pasamontaña στη διαδήλωση της 5ης Φλεβάρη

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η στρατηγική επιλογή του κράτους και των πλουσίων να στραπατσαριστούν και να θυσιαστούν χιλιάδες άνθρωποι των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων για να συνεχίσει να δουλεύει ανεμπόδιστα η καπιταλιστική οικονομία έχει γίνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Κυβέρνηση και επιχειρηματίες επιβάλλουν στις «επιτροπές των ειδικών» τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πλάκας οδηγώντας στο διαρκές μπάχαλο και τη διαστρέβλωση των επιστημονικών γνώσεων και κατακτήσεων. Το Ε.Σ.Υ. διαλύεται και ιδιωτικοποιείται περαιτέρω αντί να ενισχυθεί με υποδομές και προσλήψεις, οι υγειονομικοί που υπηρετούν το λαό μαχόμενοι την αρρώστια και το θάνατο αντιμετωπίζουν διαρκώς την εξουθένωση και τις απειλές των διορισμένων διοικήσεων, ενώ ο ιδιωτικός τομέας υγείας και οι μεγάλες φαρμακευτικές θησαυρίζουν αντί να έχουν επιταχθεί άνευ όρων προς όφελος της κοινωνίας. Τα media χειραγωγούν διασπείροντας τη σύγχυση και την «ατομική ευθύνη», τα Σώματα Ασφαλείας ενισχύονται για να περιφρουρούν το καθεστώς και να τρομοκρατούν με εκφοβισμούς και πρόστιμα, ενώ αντίθετα τα ΜΜΜ, τα σχολεία και οι σχολές λειτουργούν με ακόμα χειρότερους όρους από πριν.

Οι αντικοινωνικοί σχεδιασμοί εντείνουν την εργοδοτική εκμετάλλευση, καταργούν τα κοινωνικά - εργατικά κεκτημένα, αποκλείουν όλο και περισσότερους από τα στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (περίθαλψη, τροφή, στέγαση, ενέργεια), λεηλατούν τη φύση και αφήνουν στο έλεος τις ανθρώπινες κοινότητες απαξιώνοντας πλήρως τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Παράλληλα διευρύνεται η ιδεολογική - κατασταλτική επίθεση στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια και η προσπάθεια απαγόρευσης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια κοινωνική ζούγκλα όπου θα κυριαρχεί ο φόβος, η σύγχυση και ο ατομικισμός, καλλιεργώντας και χαϊδεύοντας τον βολικό «αντίπαλο» του συνωμοσιολογικού ανορθολογισμού και της ακροδεξιάς, για να αποτρέψουν την κοινωνική - ταξική αυτοοργάνωση, ενότητα και αλληλεγγύη, τη συλλογική αυτοπροστασία και τη μαζική αντίσταση στον ολομέτωπο πόλεμο που δεχόμαστε.

Ο κόσμος των κοινωνικών - ταξικών αγώνων παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τις συνεχείς κατασταλτικές επιθέσεις δε σταμάτησε να αγωνίζεται: από τις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του Ε.Σ.Υ. μέχρι τις μαθητικές καταλήψεις και τους φοιτητικούς αγώνες, από το σπάσιμο των απαγορεύσεων στις διαδηλώσεις - ορόσημα του κινήματος μέχρι τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, από τις μαχητικές διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βία και τις κρατικές δολοφονίες μέχρι τους νικηφόρους απεργιακούς - εργατικούς αγώνες στην E-food και την Cosco.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι σπουδαστές, οι φτωχοί και οι αποκλεισμένοι καλούμαστε να αγωνιστούμε ο ένας δίπλα στον άλλο ενάντια στην πανδημία και την κρατική πολιτική που δολοφονεί την Τάξη μας, τον ανορθολογισμό που διαλύει την ταξική συνείδηση, την αλληλεγγύη και τις συντροφικές σχέσεις, και στους φασίστες που επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν.

Να μη συνηθίσουμε την υποτίμηση, την εξαθλίωση και το θάνατό μας. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία της κοινωνικής βάσης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Άμεση ενίσχυση & αναβάθμιση της δημόσιας υγείας (προσλήψεις, υποδομές, νέα νοσοκομεία) | Άνευ όρων επίταξη του ιδιωτικού τομέα| Δωρεάν υψηλού επιπέδου περίθαλψη για όλους | Άμεση απελευθέρωση της πατέντας των εμβολίων για να διανεμηθούν γρήγορα και δωρεάν σε ολόκληρο τον κόσμο

Άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην πανδημία στους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τα σχολεία και τις σχολές | Μόνιμη αποσυμφόρηση - μέτρα προστασίας - αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους έγκλειστους σε φυλακές, ψυχιατρεία & κέντρα κράτησης προσφύγων & μεταναστών

Οργάνωση και αγώνας ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση, την κρατική τρομοκρατία και το φασισμό

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.

που μάχονται μαζί με την κοινωνία ενάντια στο θάνατο, την εξαθλίωση και τη διάλυση της δημόσιας υγείας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 27/1 - 18.00 - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 - 13.00 - ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/01/pasam…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ανακοίνωση/ κάλεσμα στην διαδήλωση 5/2 στο Σύνταγμα 13:00

Στήριξη της συγκέντρωσης 27/1 18:00 στο Υπ. Υγείας

Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την αρχή της πανδημίας του Covid στην Ελλάδα και μετράμε 23.000 απώλειες συνανθρώπων μας ενώ καθημερινά έχουμε νέα ρεκόρ κρουσμάτων (καταγεγραμμένα 1.850.000) και θανάτων.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει προ πολλού. Η διαχείριση της πανδημίας είναι ταξική και γίνεται με γνώμονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα που φαρμακοβιομηχανίες και μεγάλοι επιχειρηματικοί ομίλοι αυξάνουν τα κέρδη τους, αυξάνονται και τα φερέτρα της τάξης μας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάσταση αυτή και για το γεγονός ότι δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου τομέα της Υγείας είναι αδιαμφισβήτητα τεράστιες.

Τα εγκληματικά πρωτόκολλα υπερμετάδοσης που εφαρμόζει υπηρετούν τη δίψα την αχόρταγης κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η χρήση της αδιέξοδης λογικής διαχωρισμού εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων αποτελεί άλλοθι για να συνεχιστεί η απαξίωση του δημόσιου σύστηματος υγείας και να αποφευχθεί η λήψη αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους διασποράς, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μεταφοράς και τα σχολεία, στη λεπτή ισορροπία οικονομίας- διαχείρισης.

Την ώρα που ο λαός έχει ανάγκη από καθολικό πρόγραμμα δημόσιου-δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία ενημέρωσης, η κυβέρνηση ανακοινώνει εκδικητικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, σπέρνωντας σύγχυση, υπονομεύοντας την ανύπαρκτη πρακτικά επιχείρηση του εμβολιασμού και τροφοδοτώντας με επιχειρήματα τον κάθε λογής αρνητη της πανδημίας και αντιεμβολιαστη. Το εμβόλιο, αν και είναι πολύτιμο εφόδιο, από μόνο του δεν είναι αρκετό, αν δεν συνδυαστεί με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές.

Κανένας συμβιβασμός δεν χωράει με αυτήν την «κανονικότητα» της προστασίας των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί οι θυσίες πλέον είναι αμέτρητες. Τώρα είναι επείγον να βγει ο λαός στο προσκήνιο. O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι χρέος του λαού απέναντι στην πολιτική κεφαλαίου και του κράτους του που σπέρνουν το θάνατο.

Μόνο λαός θα σώσει το λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για το δίκιο και τη ζωή του.

Στηρίζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών που διεκδικούν τα αυτονόητα σε αυτή την δύσκολη μάχη

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/1 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ 18.00

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 13.00

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616675/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

post image

Καλούμε στη διαδήλωση υπεράσπισης της υγείας το Σάββατο 5/2 στο Σύνταγμα στη 13.00,

συμμετέχοντας στο μπλοκ του διασυλλογικού καλέσματος.

Να μη συνηθίσουμε το θάνατο!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των υγειονομικών

Άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Ίση και ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία για όλους

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ

Ομάδα Αδράστεια

Εικόνες:

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616706/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Παρέμβαση στο ΤοΜΥ Πετρούπολης με μοίρασμα της προκήρυξης και τοποθέτηση πανό στην κεντρική πλατεία.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤοΜΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ | 13.00 | ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Σε όλη τη διάρκεια της επιδημίας το κράτος προσέλαβε περισσότερους αστυνομικούς παρά υγειονομικούς και αυτό έχει την εξήγησή του. Διαχειρίστηκε από την πρώτη ημέρα την πανδημία με κατασταλτικά μέτρα και με προσταγές ενώ διεύρυνε το νομικό οπλοστάσιο επεκτείνοντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα σε βάρος της κοινωνίας και των ατόμων. Ως εδώ μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το κράτος έκανε αυτό που κάνει πάντα όταν του δοθεί η ευκαιρία, αλλά η συνέπεια αυτής της πολιτικής για την δημόσια υγεία ήταν και είναι ολέθρια. Χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί την πανδημία για να διαλύσει οτιδήποτε κοινό και δημόσιο έχει απομείνει.

-Μετέτρεψε το σύνολο των νοσοκομείων σε μονοθεματική περίθαλψη για τον Κορονοιό εκτοπίζοντας και εξαιρώντας τους άλλους νοσούντες εκτός νοσοκομείων.

-Υπονομεύει άλλα τμήματα και κλινικές

και τα οδηγεί στην διάλυση.

-Επιτάσσει Γιατρούς άσχετους με την νοσοκομειακή περίθαλψη για να μην προσλάβει καινούργιους

-Μεταφέρει Γιατρούς από τη πρωτοβάθμια στα νοσοκομεία υγεία η οποία ούτως ή άλλως την αφήνει να φυτοζωεί(ΤοΜΥ) για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Στα πλαίσια αυτά έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτοβάθμιας σε εμβολιαστικό κέντρο, βάζοντας όλους τους γιατρούς να κάνουν βάρδιες εκεί, και στέλνοντας όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη κάποιο γιατρό στα ιδιωτικά ιατρεία. Έτσι λοιπόν αφήνουν τα ΤοΜΥ χωρίς Γιατρούς και τα οδηγούν σε διάλυση. Γνωρίζουμε τα αισθήματα της κυβέρνησης απέναντι στα ΤοΜΥ από τη πρώτη στιγμή. Όχι μόνο δεν τα επάνδρωσε με προσωπικό αλλά δεν έχει και διάθεση να ανανεώσει τις συμβάσεις του

υφιστάμενου προσωπικού.

Ανανέωση των συμβάσεων προσωπικού σε ΤΟΜΥ

και ενίσχυση και πλήρη στελέχωσή τους

Προσλήψεις Γιατρών όλων των ειδικοτήτων καθώς

και νοσηλευτικού προσωπικού

Ε.Κ.Χ. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ Για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού - ενάντια στην εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας

Σύνταγμα // Σάββατο 5 ΦΛΕΒΑΡΗ // 1.00μ.μ.

→ Αγνοούν τις απαιτήσεις των υγειονομικών και της κοινωνίας εδώ και δύο χρόνια - Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοκρατία χωρίς λόγον διδόναι!

Πλέον θα σας αποκαλούμε με το ονομά σας… ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμα κύμα πανδημικής έξαρσης, με τα κράτη να στέκονται λίγα μπροστά στον συνεχιζόμενο θάνατο και τη γενικευμένη εξαθλίωση που προκύπτει από τον ίδιο τον ιό αλλά και τη διαχείρισή του. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις προωθούν μία ανορθολογική ρητορική ατομικής ευθύνης ώστε να αποποιηθεί το κράτος και το κεφάλαιο τις ευθύνες που έχουν για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και γενικότερα τη διάλυση του ΕΣΥ, τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους κοινωνικούς χώρους και τους θανάτους.

Το μοναδικό που ξέρουν να κάνουν είναι να σπέρνουν καταστολή και αυταρχισμό.

Κρατικές δολοφονίες μπορούν να χαρακτηριστούν, λοιπόν, και οι χιλιάδες νεκροί της πανδημίας, με την Ελλάδα να φτάνει σε πρωτοφανή υψηλά ποσοστά θνησιμότητας από τον Covid παγκοσμίως.

Για άλλη μια φορά θα αναρωτηθούμε: Πόσο μετράνε οι ζωές μας; Και θα απαντήσουμε: Εγκληματούν συνειδητά εις βάρος μας.

- Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αριθμοί. Να γίνουμε πολίτες! Η άμεση πολιτική ενδυνάμωση όλων μας μέσα από καθημερινά όργανα συλλογικής λήψης αποφάσεων είναι το φάρμακο για κάθε εξουσία

- Διαφάνεια των δεδομένων και πρόσβαση στη γνώση. Να αντιταχθούμε στις πατέντες. Η υγεία και η επιστημονική γνώση είναι κοινά αγαθά

- Η έκταση του οικολογικού μας αποτυπώματος έχει πλέον άμεσες, παγκόσμιες, φονικές παρενέργειες. Η απάτη της απεριόριστης οικονομικής ανάπτυξης ευνοεί την εμφάνιση μίας νέας εποχής πανδημιών: σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε; Το οικολογικό ζήτημα μάς δείχνει πως πρέπει σήμερα κιόλας να θέσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τα όρια των επιτρεπτών μας πράξεων.

Στηρίζουμε τις δίκαιες κοινωνικές απαιτήσεις:

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων
• Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ.
• Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.
• Ο εμβολιασμός είναι πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
• Στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των υγειονομικών-λειτουργών υγείας.
• Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλον τον λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
• Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής.
• Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Η αστυνομοκρατία δεν θεραπεύει καμία πανδημία! Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία!

https://aftenergeia.gr/