Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ίσσες της πανελλαδικής πορείας

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας της 15/1

Το Σάββατο 15/1 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στο στέκι στο βιολογικό και στις καταλήψεις. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 1000 άτομα, ενώ μετά το τέλος της ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στην περιοχή της Καμάρας. Στη συνέχεια ακολούθησε κυνηγητό από ΜΑΤ, μηχανές, ασφαλίτες στο κέντρο της πόλης. Το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες προσαγωγές εκ των οποίων 23 συλλήψεις. Τη Δευτέρα 17/1 12:00 καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια θεσσαλονίκης, όπου τα συλληφθέντα συντρόφια θα περάσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ η συντρόφισσα με τις κακουργηματικές κατηγορίες θα περάσει από ανακριτή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉΣ ΠΟΡΕΊΑΣ ΤΗΣ 15/1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΤΑΙ - ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΈΛΛΟΝΤΑΙ

Στέκι στο Βιολογικό


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Τις τελευταίες μέρες όλες και όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες της απόπειρας επιβολής ενός καθεστώτος μόνιμης έκτακτης ανάγκης. Η τρομοκρατία της Δεξιάς απέναντι στον κόσμο του αγώνα μέρα με τη μέρα οξύνεται μέσα από νέα χτυπήματα, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απέναντι στον κόσμο που σπάει στην πράξη το φόβο και αντιστέκεται στην κανονικοποίηση της δυστοπίας.

Η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης του Βιολογικού δε στάθηκε ικανή καθώς μια νέα κατάληψη άνθισε από τα συντρίμμια της. Το χτύπημα στο νέο μας χώρο, δε λύγισε ούτε το δίκιο μας, ούτε το πάθος μας καθώς υπερασπιστήκαμε τις επιλογές μας απέναντι στον στρατό κατοχής της Δημοκρατίας. Οι ξυλοδαρμοί κατά την επιχείρηση εκκένωσης και οι 15 συλλήψεις δεν ήταν τίποτε παραπάνω από την απόδειξη πως άξιζε να βρισκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη εκείνες τις στιγμές. Και αφού τα χτυπήματα δεν μας λύγισαν, σειρά είχε η στοχοποίηση της πανελλαδικής πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις.

Για μέρες κράτος, μίντια και πρυτανικές αρχές προωθούσαν ένα τρομοσόου που θα στεκόταν ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εκ των προτέρων δικαιολόγηση της καταστολής. Μηνύματα προς τους μαγαζάτορες για κλείσιμο της αγοράς εν όψει επεισοδίων, δεκάδες διμοιρίες, ασφαλίτες κτλ, ελικόπτερα και αύρες στους δρόμους μέσα σε ένα κλίμα επιβαλλόμενου πανικού. Ή θα νικούσε ο φόβος ή το δίκιο. Και το δίκιο στάθηκε ψηλότερα ακόμη μια φορά.

Πάνω από 1000 διαδηλωτές/ριες έσπασαν στο δρόμο την τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι/ες στην πράξη τις καταλήψεις που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της καταστολής. Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ένστολα μιάσματα, τα οποία και εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στο σωρό. Την Κυριακή 16/1 οι συντρόφισσες/οι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια απ'όπου πήραν προθεσμία για Δευτέρα 17/1 και παραμένουν κρατούμενες/οι στην ΓΑΔΘ.

Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλες τις συλληφθείσες και συλληφθέντες, που αποτελούν κομμάτι του κοινού μας αγώνα για την υπεράσπιση των επιλογών μας, απέναντι στις δυστοπικές βλέψεις της Δεξιάς. Θα το λέμε όσες φορές και αν χρειαστεί, μέχρι να επιβάλλουμε την πολιτική μας ύπαρξη στις ζωές σας: άλλοτε με ψίθυρους, άλλοτε με κραυγές, η οργή μας θα οπλίζει τη μνήμη, την υπομονή, την πίστη και την συνέπεια στο ίδιο όνειρο: ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε καταληψίες για μια ζωή. Πέφτουμε, μα πέφτουμε πάνω σας. Τίποτα δεν τελειώνει, τίποτα δεν πεθαίνει.

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 17 Γενάρη, 12:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 17 Γενάρη, 12:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 15-01-2022, ημέρα πανελλαδικής πορείας αλληλεγγύης για την κατάληψη στέκι στο βιολογικό, το κράτος έδειξε για πολλοστή φορά την βαρβαρότητα που θέλει να εδραιώσει ως κανονικότητα ως απάντηση σε ό,τι αντιδρά στον αυταρχισμό του.
Χωρίς καμία συστολή, οι αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν σε όλο το κέντρο κόσμο που συμμετείχε στην πορεία και στην συνέχεια συνέλαβαν αναίτια 23 άτομα, ενώ μερικά από αυτά δέχτηκαν απειλές και βρισιές από τους τραμπούκους της ΕΛ.ΑΣ.

Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων
Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές

Αλληλεγγύη στο εκκενωμενο στέκι στο Βιολογικό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα Δευτέρα 17/1 στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της πανελλαδικής πορείας

Το Σάββατο 15/1 πραγματοποιείται πορεία αλληλεγγύης στο στέκι στο Βιολογικό και στις καταλήψεις. Μετά το τέλος τις πορείας οι μπάτσοι έκαναν συλλήψεις στο σωρό δείχνοντας την εκδικητικότητά τους, Το αποτέλεσμα αυτου 23 συλλήψειςη μία εξ αυτών κακουργηματικούχαρακτήρα.Την Κυριακή 16/1 απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες και πήραν προθεσμία για τις 17/1. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης των συλληφθέντων ατόμων,Δευτέρα 17/1 στις 12:00

.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

αλληλεγγυοι/ες/α

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιανουαρίου 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες της πανελλαδικής πορείας

Χθες, μετά το τέλος της πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στο στέκι του βιολογικού ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες εξαπέλυσαν ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις στο σωρό. Την Κυριακή 16/1 τα συντρόφια οδήγηθηκαν στα δικαστήρια, απ' όπου πήραν και προθεσμία για αύριο Δευτέρα 17/1.

Ως αναρχικοί/ές φοιτητές/ριες, που στεγαζόμαστε στο στέκι φιλοσοφικής ΑΠΘ, αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις ως κέντρα αγώνα και χώρους στέγασης πολιτικών εγχειρημάτων. Ως δομές του κινήματος για την προετοιμασία των αντιστάσεων και των αγώνων ενάντια στην ενάντια στην εξουσία, αμφισβητώντας έμπρακτα τον θεσμό της ιδιοκτησίας. Η εδαφικοποίηση στις καταλήψεις δημιουργεί κοινωνικές προσβάσεις και αποζητά την σύνδεση των καταπιεσμένων και των αγώνων τους και αποτελούν αναφαίρετο κομμάτι του δημόσιου χώρου των πανεπιστημίων. Το κράτος επιχειρεί να επιβάλλει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση μέσω της ολομέτωπης επίθεσης στους αγωνιζόμενους/ες φοιτητές/τριες και τις δομές τους εντός πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο της προληπτικής αντιεξέγερσης αναβαθμίζει το νομικό του οπλοστάσιο, προωθεί δικαστικές σκευωρίες, επιτίθεται σε διαδηλώσεις και μεθοδεύει εκκενώσεις καταλήψεων. Με όπλα μας τον αυτοοργανωμένο - αδιαμεσολάβητο αγώνα και την κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε ενάντια σε ακόμη μια εκκένωση/κατεδάφιση κατάληψης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ / ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΦΘΕΙΣΕΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ -

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/είσες της πανελλαδικής πορείας

Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλους τους τομείς κοινωνικούς, υγειονομικούς, οικονομικούς με αποτέλεσμα το τελευταίο χαρτί στο οποίο να μπορεί να επενδύσει πολιτικά να είναι το δόγμα «νομός και τάξη», αφενός για να ικανοποιήσει το αντιδραστικό της κοινό σε μια προσπάθεια αυτό να «δει το δάχτυλο αλλά να χάσει το δάσος» και αφετέρου γιατί η κοινωνική οργή συσσωρεύεται, οπότε η όλο και πιο άγρια καταστολή είναι αναγκαία για την ίδια. Η τελευταία «επιτυχία» που είχε να παρουσιάσει στο αντιδραστικό της ακροατήριο ήταν η εκκένωση της παλαιότερης κατάληψης στην Θεσσαλονίκη, της κατάληψης «το Στέκι στο Βιολογικό».

Η εκκένωση του Στεκιού Βιολογικού, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας (για δεύτερη φορά μετρά την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita το καλοκαίρι του 2020) του ρουφιάνου πρύτανη Παπαιωαννου και της κυβέρνησης, έγινε ξημερώματα παραμονής πρωτοχρονιάς ελπίζοντας ότι έτσι θα συναντήσει τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις. Όμως διαψεύστηκε δις.

Αρχικά ως δυναμική απάντηση το κίνημα αλληλεγγύης στο Στέκι στο Βιολογικό προχώρησε σε νέα κατάληψη πίσω από το χημικό η οποία εκκενώθηκε και καταστράφηκε με το ίδιο μένος, δύο μέρες αφότου έγινε. Τα 15 άτομα που βρίσκονταν μέσα και την υπερασπίστηκαν χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν. Στη συνέχεια, σήμερα 15/1, πάνω από 1.000 άτομα πλαισίωσαν την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης του Στεκιού στο Βιολογικό, διαψεύδοντας έτσι το κράτος που φαντασιώνεται ότι μπορεί να εκκενώνει τους χώρους μας του κινήματος μας αμαχητί.

Ήδη πριν την πορεία οι μπάτσοι και οι πρυτανικές αρχές είχαν δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας, ζητώντας από τους μαγαζάτορες να κλείσουν τα μαγαζιά, απαγορεύοντας το πάρκινγκ σε μεγάλο μέρος του κέντρου, εποπτεύοντας την πόλης με ελικόπτερο και τοποθετώντας δεκάδες διμοιρίες γύρω από την πορεία και ασφαλίτες, με «τσάντες», στα γύρω στενά. Πριν η πορεία ξεκινήσει, δηλαδή, είχαν φροντίσει να «δικαιολογήσουν» την ακραία και γενικευμένη καταστολή που είχε σχεδιαστεί.

Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής στην Καμάρα, παρ όλα αυτά οι μπάτσοι μαζί με όλους τους ασφαλίτες που είχαν κατακλύσει την πόλη από νωρίς έτρεχαν σε όλη την πόλη κ έκαναν 23 συλλήψεις χιλιόμετρα μακριά. Συγκεκριμένα οι μπάτσοι κυνήγησαν τους διαδηλωτές που απομακρύνοντας μετά το τέλος της πορείας σε όλο το κέντρο, μέχρι και τα Λαδάδικα, ενώ την ίδια στιγμή τραμπούκιζαν, και προσήγαγαν δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να καλύψουν τις συλλήψεις. Με τη γνωστή τακτική της «σύλληψης στο σωρό» συνέλαβαν 23 διαδηλωτές/τριες.

Οι συλληφθέντες σύντροφοι και οι συλληφθείσες συντρόφισσες εξακολουθούν να κρατούνται στη ΓΑΔΘ. Αύριο θα περάσουν από εισαγγελέα, ενώ η συντρόφισσα που αντιμετωπίζει και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα περάσει και από ανακριτή. Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 17/1, 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 12:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας της 15/1

Το Σάββατο 15/1 περισσότερα από 1000 συντρόφια έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο στέκι στο βιολογικό, που εκκενώθηκε στις 31/1, και στις καταλήψεις γενικότερα, κατεβαίνοντας στο δρόμο και πλαισιώνοντας την πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης.
Μετά το τέλος της ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και κυνηγητό στο κέντρο της πόλης με συνέπεια 30 προσαγωγές και εν τέλει 23 συλλήψεις εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με τον οχετό των ΜΜΕ της τελευταίας εβδομάδας να προετοιμάζει το έδαφος για καταστολή, πραγματοποιήθηκε η εκκένωση του νέου κατειλημμένου χώρου πίσω από το Χημικό ΑΠΘ την περασμένη Τετάρτη 12/1 (δύο μόλις μέρες μετά την κατάληψή του),
που αιχμαλώτισε έστω για λίγο 15 συντρόφια μας, που τον υπερασπίζονταν, ενώ τώρα ακολούθησε η καταστολή της 15/1.

Την Κυριακή 16/01, μεταφέρθηκαν τα συλληφθέντα άτομα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΘ στα δικαστήρια για να περάσουν από εισαγγελέα . Η μία συλληφθείσα που αντιμετωπίζει
κακουργηματικές κατηγορίες πέρασε εισαγγελέα και θα περάσει ανακριτή τη Δευτέρα 17/01 στη 13:00. Τα συλληφθέντα με τις πλημμεληματικές κατηγορίες θα περάσουν τη διαδικασία του αυτοφώρου την ίδια ημέρα στις 12:00.

Εμείς, ως δομή αλληλεγγύης σε φυλακισμένα και διωκόμενα συντρόφια, που στεγαζόμασταν μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο κατειλημμένο στέκι στο βιολογικό, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα 23 συλληφθέντα και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 17/1 στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Τίποτα δεν τελείωσε. Όλα συνεχίζονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 15/1

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ίσες της πανελλαδικής πορείας

Το Σάββατο 15/01 πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στο "Στέκι στο Βιολογικό". Πάνω από 1000 άτομα βγήκαν στους δρόμους ως απάντηση στην εκκένωση της ιστορικής κατάληψης και της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στο campus του ΑΠΘ. Η παρουσία των μπάτσων σε όλη τη διάρκεια της πορείας αλλά και πιο πρίν ήταν έντονη, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε όλη την πόλη, σε συνεργασία με το επικοινωνιακό παιχνίδι των ΜΜΕ. Με τη λήξη της πορείας στην Καμάρα οι δυνάμεις καταστολής ξεχύθηκαν σε όλο το κέντρο κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας αναίτια κόσμο. Το αποτέλεσμα της ακραίας καταστολής ήταν 23 συλλήψεις, μία εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα. Σήμερα, Κυριακή οι συλληφθέντες/είσες πέρασαν από εισαγγελέα με τη συγκέντρωση αλληλεγγύης να μετρά πάνω από 100 άτομα τα οποία επέστρεψαν με πορεία μέχρι το άγαλμα Βενιζέλου. Καλούμε εκ νέου σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, αύριο Δευτέρα 17/01 στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΦΕΡΜΑ (αυτοοργανωμένο σχήμα στο Μαθηματικό)

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιανουαρίου 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκἐντρωση αλληλεγγὐης στα συλληφθἐντα της 15/1

Το Σάββατο 15/1 πραγματοποιήθηκε πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις ως απάντηση στη εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό καθώς και του νέου στεκιού που δημιουργήθηκε πίσω απο το χημικό. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας ηταν αισθητό το πλαίσιο τρομοκρατίας και καταστολής που προσπάθησαν να επιβάλλουν με την ασφυκτική παρουσία μπάτσων. Μετά από το ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της πόλης στο οποίο τα ένστολα σκουπίδια επιδόθηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο, 30 συντρόφια οδηγήθηκαν βιαια στο τμἠμα ὀπου οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν. Μάλιστα, άτομο που υπέστη σοβαρό τραυματισμό κατά τη σύλληψη του δεχθηκε ιατρικἠ φροντίδα μετἀ απὀ πολύωρη αναμονή κατα τη διαρκεια της οποιας συνέχισε να βιώνει την αστυνομική αναλγησία.Απὀ τα 30 αυτἀ ἀτομα εν τἐλη τα 23 παρέμειναν στην ΓΑΔΘ αντιμετωπίζοντας κατηγορἰες,το ενα συγκεκριμενα, διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού τύπου. Καλούμε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Δευτέρα 17/1 στις 12.00.

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ "ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ"

Φοὐστα Καπἐλο-ανοιχτἠ αντιπατριαρχικἠ συνἐλευση


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πανελλαδικής πορείας της 15/1

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ, ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ 111


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πορείας 15.1

Στις 15.1 πραγματοποιήθηκε η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στο στέκι στο βιολογικό με την συμμετοχή πάνω από 1.500 ατόμων.Στο τέλος της πορείας και έπειτα από συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης γίνανε 24 συλλήψεις.Τα συλληφθέντα άτομα αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες ενώ ένα εξ αυτών παραπέμπεται για κακούργημα.Την Κυριακή περάσανε από εισαγγελέα όπου 3 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα ενώ τα υπόλοιπα,που κρατούνται,πήραν προθεσμία για αύριο, Δευτέρα 17.1 στις 12:00 όπου θα περάσουν από αυτόφωρο, ενώ η συντρόφισσα με τις κατηγορίες για κακούργημα θα περάσει από ανακριτή.

Στηρίζουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις/στους συλληφθίσσες/έντες

Δευτέρα 17 Γενάρη στις 12:00 έξω από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Δύναμη και αλληλεγγύη στις συντρόφισσες και στους συντρόφους

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Να μετατρέψουμε τον φόβο σε οργή

Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιανουαρίου 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της 15/01 | Μαύρο&Κόκκινο, μέλος ΑΠΟ-ΟΣ

Αναδημοσίευση από Land&Freedom: https://landandfreedom.gr/el/imerologio/event…

Παραμονή πρωτοχρονιάς το κράτος, σε μια κατάσταση που οι νοσούντες της πανδημίας άγγιζαν πρωτοφανείς αριθμούς, απεφάνθη ότι η εκκένωση του στεκιού στο Βιολογικό είναι μια καλή επιλογή καθώς με την άριστη σύμπνοια πρυτάνεων, κοσμητόρων, ΜΜΕ θα περνούσε στα ψιλά γράμματα. Οι κρατικοί διαχειριστές, λοιπόν, σε μια προσπάθεια να παραλύσουν καταλυτικά τον κόσμο του αγώνα πυκνώνουν όλο και παραπάνω το σχέδιο της αντι-εξέγερσης, όσο κατά εκατοντάδες στοιβάζονται στα νοσοκομεία, όσο οι κεφαλαιούχοι βιαστές ξεπλένονται σαν αχνός λεκές και όσο τοκογλύφοι παιδεραστές διατηρούν έδρες στην ΑΣΟΕΕ. Είμαστε σθεναρά απέναντι τους, μέχρι την έλευση της αναρχίας, οι καταλήψεις είναι εργαλεία του αγώνα μας ενάντια στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση, εδάφη δημιουργίας και αντίστασης. Έπειτα την πανελλαδική πορεία στις 15/01 των 1.500 ανθρώπων, ο κρατικός εσμός των δυνάμεων καταστολής προχώρησε στην σύλληψη 23 διαδηλωτών/-τριών σε όλο το εύρος του κέντρου.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 17 Γενάρη, 12:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ, ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο,

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616483/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της πορείας στις 15/1

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της πορείας της 15 Γενάρη

Το Σάββατο 15 Γενάρη περίπου 1.500 άτομα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης του Στεκιού στο Βιολογικό. Ήδη όλη την εβδομάδα πριν από την πορεία, η αστυνομία είχε φροντίσει να καλλιεργήσει ένα έντονο κλίμα τρομοκρατίας, τόσο με την εκκένωση του νέου κατειλημμένου χώρου στο ΑΠΘ και τις 15 συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό των ατόμων που βρίσκονταν σε αυτόν, όσο και με τις ανακοινώσεις-διαρροές στα ΜΜΕ για παρουσία ελικοπτέρου και αύρας, αλλά και τις προτροπές σε συνδυασμό με τον Εμπορικό Σύλλογο για κλείσιμο των καταστημάτων, "έκτακτα μέτρα", κοκ.

Στο τέλος της πορείας ακολούθησαν συγκρούσεις διαδηλωτών με τις δυνάμεις καταστολής, που έστησαν μία τεράστια επιχείρηση που κατέληξε σε δεκάδες προσαγωγές και 23 συλλήψεις. Οι κρατούμενες/οι παραμένουν από το Σάββατο στη ΓΑΔΘ, και τη Δευτέρα θα περάσουν από τη διαδικασία του αυτόφωρου, ενώ η συντρόφισσα που αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα θα περάσει και από ανακριτή.

Τη Δευτέρα και κάθε μέρα στεκόμαστε δίπλα σ'εκείνες που βγαίνουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση των καταλήψεων, την εναντίωση στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε αποστειρωμένους χώρους. Δίπλα σ'εκείνους που διώκονται σε μια προσπάθεια του κράτους να φοβίσει όλους όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο: έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης, ισότητας και κοινοκτημοσύνης, χωρίς τάξεις, διακρίσεις και εκμετάλλευση, όπου όλα θα είναι για όλους.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 23 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 15 ΓΕΝΑΡΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 17.01, ΣΤΙΣ 12:00

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά / anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/ίσσες της πανελλαδικής πορείας

15/01/21, έπειτα από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν, οι μπάτσοι προχώρησαν σε συλλήψεις, μια εκ των οποίων κακουργηματικού χαρακτήρα.


Την Κυριακή 16/1 οι συντρόφισσες/οι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια απ' όπου πήραν προθεσμία για Δευτέρα 17/1.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια τη Δευτέρα 17/1 στις 12:00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΡΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνικη Μηχανή