Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συντ/σα για την επίθεση στον Όθωνα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Την Κυριακή 25/09/11 σε τοπική εκδήλωση στο Ρέθυμνο, η συμπολίτης μας Μαρίνα Δημητριάδου έριξε ένα αυγό στον υφυπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Μ. Όθωνα, καταλογίζοντάς του ότι ψήφισε το μνημόνιο. Ο υφυπουργός μιλώντας υποτιμητικά («παγκοσμίως και πανρεθυμνίως άγνωστη που έκανε ένα σόου») για την Μαρίνα και χαρακτηρίζοντας το γεγονός μπροστά στις κάμερες «χωρίς ιδιαίτερη σημασία», αργότερα την ίδια ημέρα της έκανε μήνυση!

Το δικαστήριο που έγινε την επομένη και στο οποίο είμαστε παρόντες περίπου 100 αλληλέγγυοι, ανέβαλε τη δίκη μετά από αίτημα της υπεράσπισης (καθώς ο μηνυτής δεν ήταν παρών ως όφειλε) και την όρισε για την 10/10/2011. Ο υφυπουργός σε νεότερη δήλωσή του λέει ότι «δεν θεωρεί πολιτική άποψη ή διαμαρτυρία την λεκτική βία ή χειροδικία» και ότι «Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η πρακτική ατιμώρητα και περίπου να τη νομιμοποιούμε με την ανοχή μας».

Η ρίψη του αυγού είναι μια ξεκάθαρη πράξη συμβολικής πολιτικής αποδοκιμασίας και επιπλέον είναι νομιμοποιημένη στη συνείδηση του λαού, καθώς αμέσως μετά το γεγονός οι παριστάμενοι έλεγαν: «αυτό που έκανε η κοπέλα, έπρεπε να το κάνουμε όλοι μας».

Ο υφυπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, συνυπεύθυνος για τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό, τον ψεκασμό με ασφυξιογόνα χημικά χιλιάδων πολιτών, θίγεται και θεωρεί τον εαυτό του θύμα επίθεσης! Η στάση του αυτή δείχνει ότι η δωσίλογη κυβέρνηση σκληραίνει απέναντι στη λαϊκή αντίδραση, ολισθαίνοντας συνέχεια και πιο βαθιά στον βούρκο του φασισμού. Η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού είναι πρωτοφανής και πλέον θα περιλαμβάνει και δικαστικές διώξεις. Όμως, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο και μας κάνουν όλους μια γροθιά, αλληλέγγυους.

Αν νομίζει ο Όθωνας και ο κάθε Όθωνας ότι θα σταματήσουμε, να ξέρουν ότι σύντομα θα περάσουμε από πάνω τους σαν οδοστρωτήρες. Είναι ο αναπόφευκτος δρόμος για να ξελασπώσουμε το μέλλον.

Καλούμε: τις πλατείες με λαϊκές συνελεύσεις, τα σωματεία εργαζομένων, τους φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες να στηρίξουν την Μαρίνα με ψηφίσματα αλληλεγγύης.

Όλοι τη Δευτέρα 10/10/2011 στις 9 το πρωϊ στα δικαστήρια Ρεθύμνου

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΚΙΝΗΜΑ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ΄΄ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

πηγή : http://aganaktismenoirethymno.wordpress.com