Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη

✊Αδερφή μου εγώ σε πιστεύω! Καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 21/01 στις 19.00 στο Σύνταγμα

‼️Συνέχεια για την υπόθεση του κυκλώματος κακοποιητών στη Θεσσαλονίκη.

⭕Μετά από την καταγγελία της 24χρονης και τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει και αφορούν και άλλες κοπέλες, πρόκειται για ένα κύκλωμα βιαστών (εξετάζεται και το ενδεχόμενο κυκλώματος μαστροπείας) από υψηλά στελέχη επιχειρηματιών της Αθήνας και

της Θεσσαλονίκης. Ο ακτιβιστής Ilias Gkionis καταγγέλει περιστατικά συνεύρεσης με κοπέλες στην ίδια σουίτα ξενοδοχείου με το κοινό στοιχείο ότι όλες δεν θυμούνται τι είχε συμβεί.

⭕Ο Ilias Gkionis καταγγέλει ότι μέχρι και χτες τα άτομα αυτά συνεχίζουν να προσκαλούν κοπέλες σε αντίστοιχα πάρτυ, γεγονός που μας δείχνει ότι οι θύτες θεωρούν ότι λόγω της ταξικής τους θέσης και του κοινωνικού τους στάτους

(πιθανότατα και του μεγέθους του κυκλώματος) η υπόθεση θα συγκαλυφθεί και θα μείνουν ατιμώρητοι. Σε αυτό το πλαίσιο,

φυσικά η ταξική και κοινωνική θέση των θυτών έχει ήδη παίξει το ρόλο της στην προσπάθεια συγκάλυψης του κυκλώματος από τις δικαστικές αρχές καθώς μόνο ο ένας από τους κατηγορούμενους (Βασίλης Λεβέντης) συνελήφθη άλλα αφέθηκε αμέσως ελεύθερος χωρίς ουσιαστικά καμία κύρωση.

⭕Σε αυτό το γεγονός συνέβαλε και το παραθυράκι που ψήφισε η κυβέρνηση Σύριζα στον νέο Π.Κ εισάγοντας στην τέταρτη παράγραφο του άρθρου για το βιασμό τη διάκριση στην ποινή του βιασμού, στην βάση του αν ασκήθηκε σωματική βία ή όχι.

Στο παραπάνω ξέπλυμα και συγκάλυψη του κυκλώματος προστίθεται και η ρητορική των ΜΜΕ που βαφτίζουν το βιασμό ως ''ροζ πάρτυ'', και αποκρύπτουν τα ονόματα

των θυτών.

⭕Bλέπουμε πόσο διαδεδομένη είναι η κουλτούρα του βιασμού και το victim blaming στην ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που εκφράζεται η άποψη ότι υπαίτια είναι το θύμα που βρέθηκε σε αυτό το πάρτυ και ''πήγαινε γυρεύοντας''. Όλη η αφήγηση περί ροζ πάρτυ στοχεύει στον συντηρητισμό του μέσου έλληνα

οικογενειάρχη που χωρίς καμία ντροπή θα σκεφτεί ότι η ευθύνη βαραίνει την επιζώσα ''για τις κακές της επιλογές'' και όχι τον ίδιο το θύτη.

🌙Από τη μεριά μας, θα φωνάζουμε ξανά και ξανά καμία ανοχή στους βιαστές και σε οποιαδήποτε αντίληψη κατηγορεί τις επιζώσες προσπαθώντας να τα φιμώσει και να κανονικοποίησει τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Για ακόμα μία φορά, καθεμία έχει το δικαίωμα να πάει όπου θέλει, ντυμένη όπως θέλει, να πιει όσο θέλει και να συνευρεθεί αν το θέλει με όσους θέλει, χωρίς να βρεθεί ναρκωμένη και κακοποιημένη. Όποια αντίληψη κατηγορεί το θύμα μεγαλώνει την οργή μας και θα μας βρει παντού απέναντι της.

🌙Στεκόμαστε αλληλέγγυες σε όλα τα θύματα του κυκλώματος βιασμού και θα είμαστε εδώ να παλέψουμε μέχρι τέλους ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη αδερφή μας στην ίδια θέση και οι θύτες να τιμωρηθούν. Παίρνουμε δύναμη από την επιζώσα που καταθέτει ότι ''θα προχωρήσει νομικά και δεν θα κάνει πίσω ώστε να μην συμβεί σε καμία άλλη κοπέλα ότι της συνέβη''. Απέναντι στο κύκλωμα κακοποιητών, το ξέπλυμα από τα ΜΜΕ και την αστική δικαιοσύνη.

✊ Eίμαστε αλληλέγγυες και στον Ilias Gkionis, στον οποίο ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις επώνυμες καταγγελίες αλλά και ο ίδιος καταγγέλει ότι έχει δεχθεί απειλές γενικού περιεχομένου. Θέλουμε να τον στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο ενάντια στις προσπάθειες φίμωσής του.

‼️ Καλούμε σε συγκέντρωση και στη συνέχεια σε πορεία την Παρασκευή 21/1 στο Σύνταγμα στις 19:00, ενάντια στην συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών στη Θεσσαλονίκη.

✊Ενάντια σε πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο, αδελφή μου εγώ σε πιστεύω!

👭 Καμία Μόνη | Κανένα Λιγότερο.

Sabbat - Burn the Rich not the Witch

πηγή : https://www.facebook.com/SabbatFeministCollec…


1 2 3 4 5

ΜΠΑΤΣΟΙ- ΑΦΕΝΤΙΚΑ- ΜΜΕ - ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 24χρονη Γεωργία ναρκώνεται και βιάζεται ομαδικά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που προσπαθεί να φύγει από πάρτι που πραγματοποιείται εκεί από μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, και ενώ είναι ημιλιπόθυμη, τρία άτομα την εγκλωβίζουν και την οδηγούν σε ένα δωμάτιο. Την επόμενη μέρα ξυπνά με εμφανή σημάδια κακοποίησης και βιασμού. Από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει τα γεγονότα. Ενώ βρίσκεται ακόμα σε σοκ, παραμένει για ώρες μόνη της στο αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία υποστήριξη. Εκεί κατονομάζει τον Μάνο Παπαδόπουλο, έναν εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης «Αχίλλειον» ως το άτομο που την οδήγησε στους βιαστές και τον Βασίλη Λεβέντη ως έναν εκ των τριών βιαστών της. Η αστυνομία την «ενημερώνει» ότι πάει να τα βάλει με «επώνυμη οικογένεια» (για ποιο άλλο λόγο πέρα από το να την τρομοκρατήσει;) και μέσα στο αστυνομικό τμήμα η κοπέλα δέχεται απειλές από τον δικηγόρο των βιαστών. Η ίδια αναφέρει ότι αναγκάζεται να περιμένει τρεις ημέρες προτού εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν της κάνουν αμέσως εξετάσεις αίματος μολονότι η ίδια καταγγέλλει ότι ήταν ναρκωμένη, ενώ οι δικαστικές αρχές δεν την καλούν να καταθέσει παρά μόνο 14 μέρες αργότερα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι δύο από τους δράστες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως μάρτυρες αφήνονται ελεύθεροι, δεν γίνεται έρευνα για τα άλλα πρόσωπα και η υπόθεση θάβεται, παρά το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος τις ίδιες μέρες παραδέχεται εμμέσως το γεγονός στα σόσιαλ μίντια. Και όταν πλέον η υπόθεση έρχεται στο φως εξαιτίας της επιμονής της κοπέλας και της δημοσιοποίησης των καταγγελιών της, αρχίζει η επιχείρηση συκοφάντησης της ίδιας και ξεπλύματος των δραστών, με τη χρήση όλων των πατριαρχικών και ταξικών στερεοτύπων να προβάλλονται από τα ΜΜΕ, τα οποία αποκαλύπτουν το όνομα και τη φωτογραφία της παρά τη θέλησή της.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να αναδείξει πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για τη συστηματική εγκληματική δράση ενός κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται επιχειρηματίες, μεγαλοαφεντικά, παράσιτα-γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών και μαφίες, οι οποίοι βασίζονται απροκάλυπτα στην εξουσία που έχουν και στη γνώση τους πως η δράση τους θα υποβαθμιστεί, θα συγκαλυφθεί και θα ξεπλυθεί από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά. Είναι οι ίδιοι που με την εξουσία που κατέχουν εντείνουν τους όρους εκμετάλλευσης στα εργασιακά τους κάτεργα, οι ίδιοι που επιχειρούν να επιβληθούν με τη βία σε όποιο σώμα επιλέξουν. Πρόκειται για μια συνθήκη, την οποία όχι απλά γνωρίζουν οι θεσμοί και επιχειρούν να την καλύψουν αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαιώνισης τους.

Γιατί εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Γιατί είναι οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεσή τους. Απολύουν εγκύους, αθωώνουν βιαστές και γυναικοκτόνους, προωθούν νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις, κρατούν κατά χιλιάδες έγκλειστες πρόσφυγες-μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις πνίγουν στο Αιγαίο, τις απειλούν, τις ξυλοκοπούν και τις βιάζουν στα σύνορα, τις παρενοχλούν σεξουαλικά- όπως καταγγέλλουν οι φυλακισμένες μετανάστριες στην κόλαση της Πέτρου Ράλλη και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και καταστέλλουν αγωνιζόμενες γυναίκες που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην κρατική, καπιταλιστική, πατριαρχική βαρβαρότητα.

Απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκέντρωση: Παρασκευή 21/1 στις 19.00, Σύνταγμα

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Ιανουαρίου 21h


1 2 3 4 5

Καμία συνενοχή. Καμία συνωμοσία σιωπής. Καμία μόνη

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Καμία συνενοχή. Καμία συνωμοσία σιωπής. Καμία μόνη

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι νεαρή γυναίκα κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της από επιφανείς επιχειρηματίες σε πάρτι, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Παρά την καταγγελία, οι κατηγορούμενοι, με την ασφάλεια που τους δίνει η οικονομική τους επιφάνεια και έχοντας κερδίσει χωρίς κόπο τη συνένοχη σιωπή των Μ.Μ.Ε, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

Ένας από τους δράστες παραδέχθηκε (για να ανακαλέσει στη συνέχεια) ότι σε μαγαζί ιδιοκτησίας του, το "Αχίλλειο", έψαχναν γυναίκες για να "ομορφύνουν" τη βραδιά για τους φίλους και τους πελάτες τους. Και μόνο η αντιμετώπιση των γυναικών ως αντικείμενα οδηγεί στη βία εναντίον τους. Βία που περιγράφηκε ως "κατάσταση που παρεκτράπηκε".

Στην πραγματικότητα "παρεκτροπή" στα σχέδια τους δεν ήταν ο βιασμός μετά τη νάρκωση της κοπέλας, αλλά το ότι η ίδια βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει. "Παρεκτροπή" σ' αυτά τα σχέδια είναι η δημοσιότητα που πήρε το γεγονός και η κατακραυγή στα κοινωνικά δίκτυα. Ακόμα χειρότερη γι' αυτούς "παρεκτροπή" είναι οι νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, ανάμεσα σ' αυτές και των εργαζομένων στις επιχειρήσεις των δραστών. Τόσο το θύμα, όσο και νέες καταγγέλουσες και ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που ερεύνησε και ανέδειξε την καταγγελία στα κοινωνικά δίκτυα, δέχονται ήδη απειλές για τη σωματική τους ακαιρεότητα όσο επιθέσεις από τα συστημικά ΜΜΕ τα οποία έχουν βάλει μπροστά την πολυαγαπημένη τους "δολοφονία χαρακτήρα".

Δε γίνεται ο βιασμός να διαβαθμίζεται ανάλογα με το ποιος είναι ο δράστης. Δε μπορεί να είναι ανεκτό οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται ως ύποπτες για το που πάμε, πότε, με ποιον και τι φοράμε. Αλληλεγγύη και στήριξη σε κάθε άτομο και πρωτοβουλία που βοηθά να ξεσκεπαστούν τα κυκλώματα μαστροπείας.

Θεσσαλονίκη, 17/01, Αριστοτέλους & Τσιμισκή

Αθήνα, 21/01, Σύνταγμα

πηγή : https://synantisi.org/kamia-synenochi-kamia-s…


1 2 3 4 5

ΝΑΡ-νΚΑ: Ο φόβος να αλλάξει στρατόπεδο! Καμία μόνη απέναντι στους επιχειρηματίες του κυκλώματος βιαστών.

Κάλεσμα ΝΑΡ-νΚΑ σε κινητοποίηση την Παρασκευή 21/01 στις 19:00 στο Σύνταγμα

Μια 24χρονη κοπέλα, αφού τη νάρκωσαν και τη βίασαν πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, βρήκε το θάρρος να αντιμετωπίσει το «τέρας» κι αυτό που αναδύθηκε είναι η πραγματική βρωμιά της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας που καλύπτει βιαστές, ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από τα σαλόνια της αστικής τάξης! Πρόκειται για ομαδικό βιασμό από άνδρες της -κατά τα άλλα- «καλής κοινωνίας», μεγαλοεπιχειρηματιών με διασυνδέσεις, που με την εξουσία που τους δίνει η θέση και τα λεφτά τους, αποκτούν μεγαλύτερη ευκολία στο να εκβιάζουν, να κακοποιούν και να βιάζουν γυναίκες συγκαλύπτοντας εντέχνως, όπως αποδεικνύεται, όλη τους δράση. Φαντάζει λογικό για αυτούς μετά την ιδιοκτησία των πραγμάτων και την εξουσία επί των εργαζομένων να θέλουν να τους ανήκουν οι άνθρωποι συνολικά και ειδικά οι γυναίκες, ώστε να ικανοποιούν τις πιο χυδαίες και καταπιεστικές ορέξεις τους. Από τη σχέση τους με την «Coca-Cola 3Ε», το «Αχίλλειον» και άλλες εταιρίες μέχρι και την απουσία παρέμβασης από τα αστικά ΜΜΕ, τη δικαιοσύνη και την αστυνομία για πολλές μέρες αλλά και το συνεχές παιχνίδι ξεπλύματος από γνωστούς τους influencers στα social media, σε συνδυασμό με τις καταθέσεις του θύματος και δηλώσεις άλλων γυναικών που βγαίνουν στη δημοσιότητα είναι πασιφανές ότι πρόκεται για ένα ισχυρό, καλά δικτυωμένο κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση απούσα. Ή μήπως όχι; Μετά από μια σειρά ανθρώπων σε θέσεις εξουσίας, σχετιζόμενοι με υπουργούς και στελέχη της ΝΔ, που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια για σεξουαλικά εγκλήματα και συμμετοχή σε αντίστοιχα κυκλώματα, οι δράστες φαίνεται να είναι διαπλεκόμενοι για ακόμη μια φορά με «γαλάζιους» βουλευτές. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης βέβαια, γεμάτη ρατσιστικό και σεξιστικό δηλητήριο, σε σύμπλευση με την ακροδεξιά, συμβάλλει από την πλευρά της στην ένταση των ανισοτήτων και της βίας απέναντι σε γυναίκες και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ταυτόχρονα στο φόβο, τη σιωπή και την αποδοχή. Το αστικό κράτος ούτως ή άλλως ξέρει τους εχθρούς του και δεν πρόκειται να αγγίξει το κεφάλαιο και τα παιδιά του, αλλά και σε κάθε περίπτωση έχει συμφέρον από την ένταση των πατριαρχικών σχέσεων εξουσίας και του σεξισμού για να διασπάσει ακόμη περισσότερο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η στάση της αστυνομίας είναι χαρακτηριστική όταν χτυπά με λύσσα εργαζομένους/ες, φοιτητές/ριες, διαδηλωτές/ριες, τους φτωχούς και τους αδύναμους, αλλά προστατεύει τους εργοδότες των YAVA, τους ιδιοκτήτες του «Αχίλλειον», τους θύτες σεξιστικής και ρατσιστικής βίας κ.ο.κ.. Και τα ΜΜΕ των μεγάλων ομίλων, βγαλμένα από τα σπλάχνα της αστικής τάξης, ακολουθούν με τη σειρά τους, όταν από τη μία προβάλλουν δήθεν φεμινιστικές απόψεις μέσω γνωστών τηλεπερσόνων, όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της επιζώσας κι όχι των βιαστών, αναπαράγουν το victim blaming δίνοντας χώρο σε σεξιστικές απόψεις που ρίχνουν το φταίξιμο στις γυναίκες που πηγαίνουν στα πάρτι, ντύνονται με συγκεκριμένο τρόπο, και ξεπλένοντας τους επιχειρηματίες παρουσιάζοντας το προφίλ τους ως «ευεργέτες» και «οικογενειάρχες».

Να είμαστε ξεκάθαροι ότι όσοι εμπλέκονται σε αυτόν το βιασμό, αλλά και σε άλλους που δεν έχουν βγει ακόμη στο φως, οργανώνουν και συμμετέχουν στο κύκλωμα το οποίο πιθανόν να είναι ταυτόχρονα και κύκλωμα μαστροπείας, δεν πρέπει να αφήσουμε να τη γλυτώσουν! Η σύγκρουση με εκπροσώπους της αστικής τάξης και του εγχώριου κεφαλαίου απαιτεί μαζική πολιτική δράση των «από κάτω», πρώτα από όλα για να προστατευτούν τα θύματα και επιπλέον για να χτυπηθεί ουσιαστικά η εγχώρια «ελίτ» και η ίδια η κουλτούρα του βιασμού που αναπαράγεται από τον ολοκληρωτικό καπιταλισμό, τις «αξίες» και τον «πολιτισμό» του. Τα ημίμετρα δε βοηθάνε και το παραθυράκι που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον Ποινικό Κώδικα για τη διάκριση στην ποινή του βιασμού, στη βάση του αν ασκήθηκε σωματική βία ή όχι, είναι επίσης τροχοπέδη. Φυσικά όμως χρειάζεται και σύγκρουση με κάθε μορφή της πατριαρχίας, σεξιστικής βίας και έμφυλων διακρίσεων, όπου και με όποιον τρόπο εμφανίζονται, ανεξάρτητα ποιος ειναι κάθε φορά ο φυσικός τους φορέας.

Για την 24χρονη και για τις υπόλοιπες γυναίκες που καταγγέλουν το συγκεκριμένο κύκλωμα επιβάλλεται να ορθώσουμε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης! Η χειραφέτηση των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+, που κατά δεκάδες υφίστανται τη σεξιστική βία καθημερινά, ακόμη κι αν δε γνωστοποιούνται όλα τα περιστατικά, πρέπει να γίνει υπόθεση του μαζικού κινήματος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση! Για να τελειώνουμε με κάθε είδους πατριαρχική και σεξιστική αντίληψη, διάκριση και εξουσία, να δώσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι δεμένος με την πάλη για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος εξουσίας και της καπιταλιστικής κυριαρχίας που θεωρεί τον κόσμο της δουλειάς αναλώσιμο.

  • Αλληλεγγύη σε όλες τις επιζώσες του κυκλώματος βιασμού!
  • Άμεση καταδίκη όλων των ενόχων και εμπλεκόμενων! - Να αποκαλυφθούν τα πραγματικά τους ονόματα και το σύνολο της δραστηριότητάς τους.
  • Όχι στη φίμωση όσων στηρίζουν τις επιζώσες. Καμιά δίωξη στον ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη.
  • Τώρα κρατική χρηματοδότηση για πανελλαδικές δημόσιες-δωρεάν δομές τοπικών ιατροδικαστικών κέντρων και μονάδων περίθαλψης & ενδυνάμωσης των κακοποιημένων γυναικών

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 21/01 στις 19.00 στο Σύνταγμα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://nka.gr/nar-nka-o-fovos-na-allaxei-str…


1 2 3 4 5

ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΜΟΝΗ | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/01, ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

⚡ Μετά από την καταγγελία της 24χρονης αδερφής μας που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει τους τρεις βιαστές της, οι οποίοι τη νάρκωσαν και τη βίασαν, τα νέα στοιχεία είναι πολλά και φαίνεται να αφορούν και άλλες κοπέλες. Πρόκειται λοιπόν για ένα κύκλωμα βιαστών πλούσιων μεγαλοεπιχειρηματιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

🔕 Παρά την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρήθηκε από τα ΜΜΕ, το κύμα οργής και αλληλεγγύης στην αδερφή μας που κατήγγειλε τον βιασμό της είναι τεράστιο.

🌈 Το φεμινιστικό και αλληλέγγυο κίνημα, πάντα θα προσπαθεί να κρατήσει ορατό το έγκλημα, για να ζητήσει δικαίωση. Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε μέχρι να μην μπορεί κανείς να κάνει πια τα στραβά μάτια, μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη!

☂️ Απέναντι στις απόψεις που έρχονται να κακοποιήσουν και να τραυματίσουν ξανά τις επιζώσες εμείς δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε πως τα σώματά μας δεν αποτελούν ιδιοκτησία και πεδία μάχης, ό,τι και αν φοράμε, όπου και αν βρισκόμαστε, όσο χρονών και να είμαστε.

✊ Δεν θα κουραστούμε να φωνάζουμε: "Χωρίς συναίνεση είναι βιασμός!"

👭 Στέλνουμε όλη μας την αλληλεγγύη και την αγάπη στην αδερφή μας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην αποσιωπηθεί η ιστορία της και να ακουστεί η φωνή της δυνατά και καθαρά, όπως και όσο εκείνη θέλει.

✊ Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δημιουργηθούν ασφαλείς χώροι, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δομές πρόληψης και φροντίδας σε κάθε πόλη, γειτονιά, πανεπιστήμιο και εργασιακό χώρο, όπου οι κακοποιημένες γυναίκες θα μπορούν να καταφύγουν, να μιλήσουν, να φροντιστούν χωρίς να πρέπει να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχες ή να περιμένουν μήνες.

💜 Δεν είσαι μόνη!

🕖 Κακοποιητές ο χρόνος σας τελειώνει!

📣 Παρασκευή 21/01, στις 19:00, στο Σύνταγμα

πηγή : https://www.facebook.com/sineleusi8m/