Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

Πανελλαδική Μέρα Δράσης

ΜΑΤ και καταστολή αντιπροτείνει η κυβέρνηση στα αιτήματα για στήριξη του Ε.Σ.Υ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια

Πάτρα, 12:00, πλατεία Γεωργίου

Τρίκαλα: 12:00, πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τη δυστοπική εικόνα δυνάμεων καταστολής στην είσοδο νοσοκομείου αντικρύσαμε για ακόμη μια φορά το πρωί της 16/01, όταν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ζητώντας να μην ανασταλούν οι εφημερίες τους. Η αναστολή των εφημεριών είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδος από τον Υπ. Υγείας για τη μετατροπή τμήματος του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, αρχικά για 3-4 εβδομάδες, που αμέσως έγιναν 6. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η αποδυνάμωση αυτή του ενός από τα μόλις 3 δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής δε θα διατηρηθεί επ' αόριστον. Αντιθέτως, ενδείξεις υπάρχουν για το αντίθετο, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το αυτονόητο: δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους!

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 50 από τις 280 κλίνες του, αριθμός ήδη ανεπαρκής. Στην εξίσωση προστίθεται και η χρήση του νοσοκομείου για φιλοξενία παιδιών υπό εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης, με την πρωτοβουλία του Ρόταρυ της Περιφέρειας 2470, μιας γκρούπας «φιλάνθρωπων» επιχειρηματιών και ομίλων που επιδίδονται σε «κοινωφελείς δράσεις», όπως μάλλον χαρακτηρίζουν το σταδιακό σακάτεμα ενός ήδη μικρού δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο βόρειο τομέα Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον δύο ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία. Υπεραρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μιας αστικής ελίτ αποφασισμένης να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, εκφραζόμενης από μια κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 820 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας!

Τη στιγμή που το Ε.Σ.Υ. όχι μόνο δεν έχει λάβει καμία στήριξη μέσα στα δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτή χρησιμοποιείται και ως πρόφαση για τον περιορισμό της λειτουργίας του (!), η μόνη απάντηση σε όποιον τολμά να αντιδράσει είναι ΜΑΤ και καταστολή. Όταν ο μέσος εργάτης καταναλώνει το σύνολο του πενιχρού μισθού του σε πάγια έξοδα επιβίωσης, η κυβέρνηση μας περιπαίζει με επιδόματα - ψίχουλα και «αύξηση» 2% του κατώτατου μισθού, λες και για να καλυφθούν οι υπέρογκες αυξήσεις τιμών που έχουν επιβάλλει σε βασικά αγαθά (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα κτλ.), έλειπαν μόλις 13 ευρώ/μήνα! Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης και απαντάμε με αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές, ενάντια στην απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.
  • Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών - Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.
  • Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

@antepithesitonergazomenon.blogspot.com - Τηλ. Επικοινωνίας: 697 861 3964

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15975