Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 11.30

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση του Συντάγματος

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η πανδημία του Covid-19 επιτάχυνε την πολιτική και οικονομική κρίση του συστήματος.

Τα τελευταία 2 χρόνια οι λαοί ολόκληρου του κόσμου πληρώνουν με βάρβαρο τρόπο τα σπασμένα ακόμη μιας κρίσης του συστήματος.

Μπροστά στα μάτια τους αποκαλύπτεται ακόμη πιο έντονα ο παρασιτικός και δομικά κρισιακός χαρακτήρας του συστήματος, εργατικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις τσακίζονται, οι δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες κουρελιάζονται, το σύστημα με όχημα την πανδημία προχωρεί σε βαθειά καπιταλιστική αναδιάρθρωση.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον, είναι ακόμη ένα επεισόδιο, το πιο χαρακτηριστικό, για τον τρόπο που η εξαρτημένη άρχουσα τάξη του τόπου μας αντιλαμβάνεται την ζωή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, με καθαρά αναλώσιμους όρους επιβίωσης του υπερκέρδους που βγάζει από την εργατική μας δύναμη.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κατεύθυνση του διεθνούς ιμπεριαλισμού, η άρχουσα τάξη και το εκτελεστικό της όργανο, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προχωρούν στην ανοσία της αγέλης με ταυτόχρονο συντριπτικό τσάκισμα της ποιότητας ζωής της εργατικής τάξης.

Μπροστά στην καπιταλιστική κερδοφορία και την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής, κανένα μέτρο υγειονομικής-ταξικής-λαϊκής αυτοπροστασίας δεν λαμβάνεται από κεφάλαιο-κράτος- κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται όντας θετικοί, με την καραντίνα να μειώνεται για να υπηρετήσει τις ορέξεις της εργοδοσίας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε σχολεία που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας της υγείας, την ίδια στιγμή που η δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει μετατραπεί σε ταξικό σφαγείο για τους μαθητές των φτωχών εργατικών-λαϊκών οικογενειών και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Η ίδια κατάσταση ακριβώς επικρατεί και στα πανεπιστήμια, με ταυτόχρονη σκληρή ταξική επίθεση απέναντι στο λαϊκό άσυλο αγώνα και προετοιμασία της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Τα ήδη κατεστραμμένα δημόσια νοσοκομεία από τα αρπακτικά του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, ενώ οι υγειονομικοί απέναντί τους βρίσκουν τις κρατικές κατασταλτικές συμμορίες απέναντι σε κάθε τους διεκδίκηση (Παίδων Πεντέλης).

Παράλληλα με την επίθεση στην υγεία του λαού, η τρομακτική ακρίβεια και η αύξηση των τιμών σε βασικά κοινωνικά αγαθά (ενέργεια-τρόφιμα) κουμπώνει με το τεράστιο εβδομαδιαίο κόστος σε SELF TEST-RAPID TEST-PCR TEST με τον μισθό μας να μην φτάνει ούτε για το νοίκι.

Δεν πρέπει να εμπιστευτούμε σωτήρες ροζ και σοσιαλδημοκρατικής απόχρωσης που περιμένουν καρτερικά να έρθουν οι εκλογές για να κατασπαράξουν την λαϊκή δυσαρέσκεια, και τελικά να χειροτερέψουν κι αυτοί με τη σειρά τους την ζωή μας ως υπηρέτες του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Δεν πρέπει να ποντάρουμε σε κανένα σκοταδιστικό-αντιδραστικό-αντιεμβολιαστικό κίνημα στο οποίο συγκροτείται το φασιστικό παρακράτος και θεριεύει ο ανορθολογισμός, με πολιτικά μικροαστικό χαρακτήρα.

Ίσα-ίσα αυτό μόνο βολικό για το σύστημα μπορεί να είναι και δημιουργεί όρους αντιδραστικοποίησης του εργαζόμενου λαού, την στιγμή που τα ταξικά μας αδέρφια στις χώρες του τρίτου κόσμου και στην Λατινική Αμερική διεκδικούν δωρεάν εμβόλια για τον εργαζόμενο λαό.

Απέναντι σε αυτή την συντριπτική και μονόπλευρη ταξική επίθεση, είναι αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μαχητική εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση μέσα από την δημιουργία πανεργατικού-παλλαϊκού μαχητικού κινήματος.

Τα ταξικά σωματεία και συνδικάτα, οι συλλογικότητες γειτονιάς, πολιτικές οργανώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς και του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικές καταλήψεις οφείλουν να συντονιστούν, να συνεργαστούν και να οργανώσουν την μαζική-λαϊκή-δυναμική αντίσταση και αυτοάμυνα απέναντι στη πολιτική συστήματος- κυβέρνησης για ενίσχυση του χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν υγείας και εναντίωσης απέναντι στις αυξήσεις τιμών και την ακρίβεια.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος να συναντηθούμε μαζικά, οργανωμένα και πλατιά το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα, να σμιλέψουμε την ταξική-λαϊκή ενότητα και να δώσουμε μια πρώτη μαζική και δυναμική απάντηση απέναντι στη πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησης.

Συγκέντρωση Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 - Σύνταγμα

Προσυγκέντρωση 11:30 - Προπύλαια

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ-ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ- ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ

Δωρεάν PCR/Rapid/Self τεστ σε όλες και όλους. Δωρεάν διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας - πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων

Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών,νέα νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μαζικός Εμβολιασμός

Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.

Οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Κανένας άνθρωπος χωρίς εγγυημένο εισόδημα. Αυξήσεις στους μισθούς,τις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας .

Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής.

Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόστιμα, απαγορεύσεις και απολύσεις Καμία αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους- κανένα πρόστιμο για μη εμβολιασμένο. Κάτω η πολιτική της ατομικής ευθύνης

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου - Γκύζη]

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…