Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 στις 8.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στις φυλακές Λάρισας και Δομοκού

[ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1]

Στις 9 Φλεβάρη 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Φλεβάρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις φυλακές Δομοκού και Λάρισας εν όψει του εφετείου (9.02) των συντρόφων Β. Σταθόπουλου και Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Κυριακή 30.01

Προσυγκέντρωση 8:00 στο Πολυτεχνείο - Αναχώρηση 8:30

13:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΟΜΟΚΟΥ

17:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις 08/11/19 η γιάφκα του Χολαργού, που όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ βρίσκεται στα εξάρχεια, της Κυψέλης και το όνομα της Επαναστατικής Αυτοάμυνας φιγουράρουν σε κάθε ειδησεογραφικό πάνελ. Η 'τεράστια επιτυχία' της αντιτρομοκρατικής, κλειδώνει με δυο συλλήψεις, εκ των οποίων η μια είναι του αναρχικού Β. Σταθόπουλου, απαγωγές συντρόφων/ισσών και πολύωρες ανακρίσεις σχετικά με τον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη, ο οποίος επέλεξε το δρόμο της παρανομίας, ενώ επιστεγάζεται με μπάτσους και πολιτικούς να ανταλλάζουν εκατέρωθεν συγχαρητήρια.

Η σύλληψη του συντρόφου Β. Σταθόπουλου καταλήγει σε βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο άμεσα ο Δ. Χατζηβασιλειάδης καταρρίπτει, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την απαλλοτρίωση και τη φύλαξη του οπλισμού που βρέθηκε, ξεκαθαρίζοντας πως ο Σταθόπουλος δεν έχει καμία σχέση. Παρόλα αυτά, το κατηγορητήριο στήνεται με συνοπτικές διαδικασίες, ζητείται από συγκατηγορούμενο της υπόθεσης να υποδείξει τον Β. Σταθόπουλο ως ένοχο, ενώ στη συνέχεια εντάσσεται και ως πειστήριο DNA, το οποίο δε φέρει κανένα σημείο ταύτισης. Ουσιαστικά, η πραγματική κατηγορία είναι η αλληλεγγύη του απέναντι στον αναρχικό Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Στις 16/03/21 ξεκινά η δίκη των Β. Σταθοπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη, με τον δεύτερο να δικάζεται ερήμην. Έπειτα από περίπου ένα μήνα, ο Β. Σταθόπουλος κρίνεται ένοχος για: Διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο 187Α, Κλοπή ΟΠΑΠ, Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάζεται σε 19 έτη φυλάκισης, ενώ ο Δ. Χατζηβασιλειάδης για: Διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο 187Α, Για κλοπή ΟΠΑΠ, Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, Ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και καταδικάζεται σε 16 έτη φυλάκισης.

Έπειτα από ενάμιση χρόνο στην παρανομία, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης συλλαμβάνεται στις 09/08/21 λίγο μετά από την απαλλοτρίωση υποκαταστήματος της Alpha bank, στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Η συνέχεια πάνω κάτω γνωστή, άρθρα και ρεπορτάζ για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής, που έπειτα από μέρες παρακολούθησης κατάφερε να πιάσει τον ''τρομοκράτη'' που διέφευγε του νόμου, ενώ στην πραγματικότητα η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από ΔΙΑΣ που ουδεμία ιδέα είχαν για το ποιόν είχαν συλλάβει. Στο σύντροφο επιβλήθηκαν εκ νέου κατηγορίες περί: Ληστείας, Διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας-οπλοκατοχής-οπλοχρησίας, Απλής οπλοφορίας-οπλοκατοχής, Κλοπής κατ' εξακολούθηση, Πρόκλησης επιβλαβών παρενοχλήσεων και Απείθειας.

Το εφετείο των δυο συντρόφων ορίστηκε 9/02/22.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ: Οι διώξεις και οι φυλακίσεις συντρόφων, πάντοτε θα αποτελούν μια ακόμη αφορμή για την ανάπτυξη της πολύμορφης αναρχικής δράσης, μια ακόμη αφορμή να οξύνουμε τον πόλεμο ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.

ΜΟΝΑΧΑ H ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ
Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ
ΕΦΕΤΕΙΟ 9/02/22

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.exnet

saekm.espivblogs.net