Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 18.00

Συγκέντρωση και πορεία γειτονιάς με αφορμή περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24/1, 18:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 20 Γενάρη, στην περιοχή της Αγυιάς, 29χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της από τον 42χρονο άντρα της μπροστά στα μάτια του 17 μηνών παιδιού της. Η γυναίκα μπόρεσε να στείλει μήνυμα στο 112 κι έτσι ο κακοποιητής σύντροφος και πατέρας συνελήφθη.

Το εν λόγω περιστατικό έμφυλης βίας είναι ένα από τα πολλά, από τα καθημερινά που μαθαίνουμε. Το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες και καθημερινά περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων. Η έμφυλη καταπίεση εντείνεται όσο εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία και όσο βαθαίνει η κρίση. Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί εξουσιαστικοί πυλώνες επιχειρούν να μεταφέρουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης στην κοινωνία. Η επίθεση στη θηλυκότητα προσπαθεί να μας υπενθυμίσει την γυναικεία μας φύση ή τη σεξουαλικότητά μας ως κάτι βάσει του οποίου καταπιεζόμαστε και βασανιζόμαστε περαιτέρω.

Τώρα λοιπόν, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να παραμείνουμε στους δρόμους του αγώνα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο. Μα κυρίως οφείλουμε να στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Να προστατεύουμε η μία την άλλη, να βρίσκουμε όλους τους τρόπους να σταθούμε στιβαρά στα πόδια μας και να τσακίσουμε τους κακοποιητές και το σύστημα που τους πριμοδοτεί.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουαρίου 16h