Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Είναι εντελώς ξένο στην αντίληψη μας το να φωτογραφηθούμε ή να δημοσιοποιήσουμε την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες/ισσες που κάναμε τις προηγούμενες μέρες. Γιατί μια τέτοια ενέργεια είναι ακριβώς αυτό που καταδικάζουμε. Είναι η φιλανθρωπία αυτών που μας πετάνε ένα ξεροκόμματο, καλώντας τα κανάλια για να διαφημίζονται.

Δεν πιστεύουμε λοιπόν στην φιλανθρωπία, αλλά στην αλληλεγγύη

Γιατί όπως λέει και ο Γκαλεάνο : Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλον.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο που στήριξε την καμπάνια διανομής ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες/ισσες που ζούν στην πόλη, ότι το προηγούμενο διάστημα καλύψαμε προσωρινά κάποιες από τις στοιχειώδεις ανάγκες σε πάνω από 30 οικογένειες.

Επίσης οφείλουμε όχι μια τυπική ευχαριστία, αλλά μια ουσιαστική αναγνώριση της δύναμης που μας έδωσε η ανταπόκριση σας για να συνεχίσουμε. Γιατί βλέπουμε ότι όσα προσπαθούμε να κάνουμε έχουν έμπρακτα αποτελέσματα και ότι η αλληλεγγύη αποκτά υπόσταση ως πράξη συλλογικής αντίστασης χωρίς να μένει στα λόγια.

Η εγκληματική πολιτική του ελληνικού κράτους και της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες συνεχίζεται: με παράνομες και εγκληματικές επαναπροωθήσεις, με το κλείσιμο των συνόρων, που οδηγεί σε άλλους επικίνδυνους δρόμους με συνέπεια τα ναυάγια, με την φυλάκιση τους στα σύγχρονα στρατόπεδα/κολαστήρια και με την μη χορήγηση του πενιχρού επιδόματος για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα, αλλά το αποτέλεσμα των εγκλημάτων των ισχυρών του κόσμου .

Εμείς δεν θα αφήσουμε τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες μόνους/ες απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα

Συνεχίζουμε την καμπάνια για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:

Την Τετάρτη 26/1 17.00-19.00 και

Το Σάββατο 29/1 12.00 -15.00

στον κοινωνικό χώρο paratod@s Φαρμακίδου 4

Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη πρώτης ανάγκης και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό διακριτικά στο κουτί της εισόδου... (για την οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας και για την μαζική αγορά τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης).

Επίσης αναζητούμε παραγωγούς για για να προμηθευτούμε τρόφιμα, χωρίς μεσάζοντες

Ελάτε να ενημερωθείτε από τα μέλη της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας για το πως μπορείτε να συμμετέχετε στην καμπάνια και στις δράσεις.

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/Αντιρατσιστική-Πρωτο…0]=68.ARBwQaVM0jCbpFSqiuC_sTp6TwfEaEev45gyk2ORDgBOsMN2yTyKgPbtG9BN7Tb73iiWas2iHpIxPuiuSxvnLH1ZMvI08Ru4s7TxLQ868lcjYnQbsEptbK1hoqxN2nLYwVGNgL1M9LDJ4kZkR6tV9uSUBA5juteWIqCGjDwaYP0R9mlb-9jcgMtQ8cx46aCotZMRutry7sX5-v8970tyVXtMFurKgY-0h4mmdAf1fm4ixIGvPEiq20VZOpFtOet1tX3fltaSVPNyNAtGY6Dc8DgidVIy2wDKTEk88NOQR4S54uyiaZt9hgVbtgiW1gefZUmeHQdjVJ8bSce7VLLqJL_vXXZ505R9tlpuCKbOthZJ904SMNTWi-gRst4XSKN5cuvrWrrDKJvPg9haEzaTWnLKidw0BQ