Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

(αναβάλλεται) Συγκέντρωση Αλληλεγγύης ενόψει της πολιτικής δήλωσης του Μ.Σεϊσίδη

Λόγω αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων το εφετείο του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και η συγκέντρωση αλληλεγγύης αναβάλλονται

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

Λόγω αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, την Πέμπτη 27/1 και Παρασκευή 28/1, το Εφετείο του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και η Συγκέντρωση αλληλεγγύης αναβάλλονται. Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση όταν προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία της δίκης.

Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την πολιτική δήλωση ("απολογία") του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος.

«Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο εγώ προσωπικά ως αναρχικός θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος.»

Μ.Σεϊσίδης

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86583/


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης ενόψει της πολιτικής δήλωσης του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη στο εφετείο για τη ληστεία της ΕΤΕ στη Σόλωνος

ακριβής τοποθεσία : (οδός Λουκάρεως, 6ος, Δ 120 Α)

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

«Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο εγώ προσωπικά ως αναρχικός θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος.»

Μ.Σεϊσίδης

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου η πολιτική δήλωση ("απολογία") του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη στο εφετείο για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος.

Συνεχίζεται στο εφετείο Αθηνών, η δίκη σε β' βαθμό του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη για την υπόθεση, με δημοσιογραφικούς όρους, των «ληστών με τα μαύρα». Στις 16/1/2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί καταδίωξη των ατόμων, τόσο από τον φρουρό της τράπεζας όσο και από τούς μπάτσους που έφτασαν στο σημείο. Στη συμπλοκή μαζί τους, ο Γιάννης Δημητράκης πέφτει τραυματισμένος και συλλαμβάνεται. Η «αποκάλυψη» ότι ο Γ. Δημητράκης είναι αναρχικός οδηγεί σε ένα παραληρηματικό αμόκ διωκτικές αρχές και ΜΜΕ.Ο χολιγουντιανός τίτλος «οι ληστές με τα μαύρα» κατακλύζει πλέον τα δελτία ειδήσεων, τους τίτλους των εφημερίδων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Όμως για να υπάρχει «ομάδα» χρειάζονται και μέλη: έτσι εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για τους Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη καθώς και για το Γρηγόρη Τσιρώνη οι οποίοι ωθούνται να βγουν στην παρανομία. Η στοχοποιησή τους λάμβάνει τεράστιες διαστάσεις διαμέσου αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων, όπου παρουσιάζονται συνεχώς ως δράστες ληστειών τραπεζών και ενεργειών αντάρτικου πόλης δημιούργώντας ένα κλίμα εντυπώσεων προεξοφλώντας την ενοχή τους. Το 2009 και επί των ημερών του Χρυσοχοΐδη το κράτος επικήρυξε τους Μ. Σεϊσίδη, Σ. Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Μετά τη σύλληψη του Σίμου Σεϊσίδη και αργότερα του Γρηγόρη Τσιρώνη στις δίκες που ακολούθησαν, αθωώθηκαν και οι δύο από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης παρέμεινε σε καθεστώς φυγοδικίας και για τις διωκτικές αρχές αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας των "ενόχων", της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα». Στις 4/8/2016 οι Μάριος Σεϊσίδης & Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς χωρίς να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Οδηγούνται στο Α.Τ. της πόλης, όπου αρνούμενοι να δώσουν στοιχεία και αποτυπώματα, ξυλοκοπούνται άγρια από τους μπάτσους. Στη Γ.Α.Δ.Α. οι άντρες της αντιτρομοκρατικής βασανίζουν εκ νέου τους δύο συντρόφους για την απόσπαση αποτυπωμάτων και DNA.

Στη δίκη που θα ακολουθήσει ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης θα καταδικαστεί στην εξωφρενική ποινή κάθειρξης των 36 ετών, για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τριών απόπειρων ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύστασης συμμορίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αναρχική ιδιότητα του συντρόφου αποτέλεσε για την αστική δικαιοσύνη το πιό επιβαρυντικό στοιχείο για την καταδίκη του.

Αναγνωρίζοντας την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει.

Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του. Αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με το κράτος και τους μηχανισμούς του και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος στον αγώνα που δίνει είτε μέσα στις δικαστικές αίθουσες είτε εντός των τειχών.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86561/