τι; : πορεία θεματική : υγεία

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία για την υγεία

1/2/22 - 1 Φλεβάρη - Πανεργατικός ξεσηκωμός για την Υγεία

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 12-λήξη βάρδιας για όλο το Δημόσιο

Απεργιακή συγκέντρωση 1μμ Υπ. Υγείας - Πορεία στη Βουλή

• Μαζικές προσλήψεις

• Καμιά απόλυση

• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

• Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

• Στη δουλειά οι συνάδελφοι σε αναστολή

• Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας

Την 1η Φλεβαρη όλη η Υγεία απεργεί και διαδηλώνει και μαζί της θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί η ΑΔΕΔΥ προχωράει σε πανελλαδική σταση εργασίας για όλο το δημόσιο. Εκείνη την ημέρα πρέπει να σημάνει πανεργατικό ξεσηκωμό απέναντι στην κυβερνηση της ΝΔ που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα αίσχη της μέσα στον χιονιά.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατάφεραν να βυθίσουν την Αττική μέσα στο χάος μεσα σε δυο μέρες. Οδηγοί εγκλωβισμένοι για ώρες, επιβάτες παγιδευμένοι και τραυματισμένοι σε τρένο, ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτρικό, χιλιάδες αναγκασμένοι να περπατούν μέσα στα χιόνια με τις συγκοινωνίες παραλυμένες.

Η ιδιωτικοποιημένη Αττική Οδός καταδίκασε οδηγούς να τρέμουν μέσα στο κρύο για ώρες, η ιδιωτικοποιημένη ΤΡΕΝΟΣΕ προκάλεσε σύγκρουση αντί για βοήθεια σε αμαξοστοιχία, η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, το ιδιωτικοποιημένο Φυσικό Αέριο στέλνει εξωφρενικούς λογαριασμούς στα νοικοκυριά. Και δίπλα σε όλα αυτά έρχονται οι περικοπές να αφήσουν τους Δήμους χωρίς προσωπικό για το άνοιγμα των δρόμων, τις Συγκοινωνίες χωρίς λεωφορεία και προσωπικό, τους άστεγους, τους πρόσφυγες, κάθε ευάλωτη ομάδα χωρίς ίχνος προστασίας.

Ολες οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, που ειναι το πρότυπο για τον Μητσοτάκη και θέλει να ιδιωτικοποιήσει σταδιακά όλο το δημόσιο, έδειξαν οτι το μόνο που τους ενδιάφερει ειναι τα κερδη τους και οχι οι ανθρώπινες ζωές. Γι' αυτο την 1η Φλεβαρη θα βρεθούμε όλοι στον δρομο, απεργώντας για να ανατρέψουμε αυτην την βαρβαρη δολοφονική πολιτική και την κυβερνηση που την εφαρμόζει. Που σκοτωνει καθημερινά με την εγκληματική διαχείρηση για την πανδημία, και τις περικοπές στις υπηρεσίες που εχουμε αναγκη.

Η ΝΔ κατάφερε να είναι η μαύρη εξαίρεση στις χώρες της Ευρώπης που ενώ ο εμβολιασμός παντού μείωσε τους θανάτους από κόβιντ, στην Ελλάδα έμειναν κολλημένοι στους 100 κάθε μέρα. Ακόμα και ο Τσιόδρας με την περιβόητη μελέτη του έφτασε να παραδέχεται ότι αυτό γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δέκα χιλιάδες λείπουν από το ΕΣΥ σε σχέση με το 2020 (αναστολές και συνταξιοδοτήσεις) και το υπόλοιπο προσωπικό έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της εξουθένωσης. Σ' αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν και όλες οι απουσίες συναδέλφων λόγω του ότι νοσούν και οι ίδιοι χωρίς ρεπό και άδειες. Την ίδια ώρα που τα κρούσματα σπάνε όλα τα ρεκόρ (πχ. Αγρίνιο) οι διοικήσεις με τις ευχές του Υπουργείου ξεκινούν διαγωνισμούς για επαναφορά των εργολάβων. Ο Πλεύρης ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζομένων σε αναστολή στα τέλη του Μάρτη, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ βρίσκονται στον αέρα και χιλιάδες επικουρικοί και νοσηλευτές πάνε για απόλυση στις 31 Μάρτη.

Τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Τέτοια που δεν έχουμε ξαναδεί τα δύο χρόνια της πανδημίας. Γι΄αυτό τρέχουν να "επιτάξουν" παρατασιακούς ειδικευόμενους από όποια ειδικότητα για να καλύψουν τα τραγικά κενά και με εσωτερικές μετατάξεις και εντέλλεσθε να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Στις 16 Ιανουαρίου σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης ενάντια στην εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει το νοσοκομείο εκτός εφημεριών για να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Ο αγώνας των εργαζόμενων και η μεγάλη συμπαράσταση, φόβισαν την κυβέρνηση, παρά τα ΜΑΤ που έστειλαν στην κινητοποίηση της Κυριακής για να καταλάβουν το προαύλιο του νοσοκομείου. Το σχέδιο της κυβέρνησης να υποβιβάσει και τελικά να κλείσει το τρίτο μόλις παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας εξοργίζει τους πάντες. Δεν το κατάφεραν οι Σαμαροβενιζέλοι, το παλεύουν τώρα οι Πλεύρηδες.

Στο Αγία Όλγα, στο Σισμανόγλειο, στο Έλενα, στον Άγιο Σάββα, στο Αγρίνιο, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία οι συνάδελφοι συνέχεια αγωνίζονται, πολιορκούν τις διοικήσεις, προχωρούν σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να σκορπάνε το θάνατο στους φτωχούς, τους απλούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Με απεργιακό ξεσηκωμό μπορούμε να τους στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων για να σώσουμε τους ασθενείς μας, τα νοσοκομεία μας και τις ζωές μας.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας με αιχμή την Υγεία είναι σωστή και ανταποκρίνεται στην ανάγκη όλων μας για απεργιακή σύγκρουση και κλιμάκωση ενωτικά και συντονισμένα. Θα βρεθούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς που συγκρούνται με την εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Που παρόλο που εχει 80.000 κρούσματα στα σχολεία δεν παίρνει κανενα απολύτως μετρο. Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους των Δήμων όπου χιλιάδες συμβασιούχοι που στήριξαν τις δημοτικές δομές με την πανδημία, οδηγούνται στις 31 Μάρτη στην απολυση.

Όλοι μαζί μπορουμε να τσακίσουμε, Πλεύρηδες, και Μητσοτάκηδες.

κάλεσμα : ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

πηγή : https://sekonline.gr/images/general/220201Ape…


Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ καλεί στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Υγεία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας/πορεία προς τη βουλή την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στη 1 μμ.

post image

Κάλεσμα στην απεργία & συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας 1/2 στις 13.00

Το σχέδιο υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων σε δομές πρωτοβάθμιας υγείας (Κέντρα Υγείας) είναι εν εξελίξει και μάλιστα οι εξελίξεις τρέχουν!

Τα [δημόσια νοσοκομεία] μετατρέπονται σε μονοθεματικά κορονο-νοσοκομεία (δίχως τακτικά ιατρεία) και εμβολιαστικά κέντρα (βλ. Παίδων Πεντέλης, μετακίνηση ειδικευόμενων της Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία στο Γουδή στο Mega εμβολιαστικό κέντρο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κ.α.).

Οι υποτυπώδεις δομές πρωτοβάθμιας υγείας -οι τόσο απαραίτητες εν μέσω μιας πανδημίας και πλήθους άλλων, ακόμα σοβαρότερων, προβλημάτων υγείας- έχουν υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο.

Να πώς έχει στρωθεί ήδη ο δρόμος για την εκτίναξη της κερδοφορίας ιδιωτών γιατρών και ιατρικών κέντρων.

Να πώς η κρατική διαχείριση της πανδημίας λειτούργησε αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της τεχνητής συμπίεσης των κοινωνικών, ιατροφαρμακευτικών αναγκών- όποια δεν είχε να τα σκάσει αναγκαστικά καθόταν σπίτι και περίμενε στωικά!

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μοντέλο συρρίκνωσης του ΕΣΥ προέρχεται από τον κλάδο των logistics (βλ. σχεδιασμός Hub-and-Spoke) και αποβλέπει στη "βελτιστοποίηση των διαδρομών εμπορευμάτων από ένα σημείο σε ένα άλλο".

Να λοιπόν πώς μας αντιλαμβάνονται: σαν κομμάτια μολυσματικούκρέατος που περιφερόμαστε από το ένα τμήμα στο άλλο, προκαλώντας στο ενδιάμεσο μποτιλιάρισμα στις δομές υγείας.

Η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν μόνο η αρχή.

Όπως όλες περιμέναμε, σταδιακά θα αποκαλύπτονται οι πραγματικοί σχεδιασμοί πίσω από την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και τους άνω των 60 και τις συνακόλουθες μαζικές απολύσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ καλεί στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία για την Υγεία και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας/πορεία προς τη βουλή την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στη 1 μμ.

Ενάντια στο μεθοδικό ξήλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας

Ενάντια σε παλιές και νέες υποχρεωτικότητες, τις πιστοποιήσεις υγειονομικών φρονημάτων και τα πρόστιμα

Καμία αναστολή εργασίας, καμία απόλυση

Άμεση κατάργηση του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

κάλεσμα : Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ