Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 στις 12.00

Μικροφωνική για τη δολοφονία της Όλγας στο Κερατσίνι

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Στις 17 Νοέμβρη η 8χρονη Όλγα δολοφονείται στο εργοστάσιο της Αλλατίνη και της Κ. Σαραντοπούλου Α.Ε στο Κερατσίνι.

Εγκλωβίστηκε στις 17:30 από την μεταλλική πόρτα του εργοστασίου που έκλεινε. Όταν, μετά από 20 λεπτά, την είδαν οι εργαζόμενοι, η αντίδρασή τους ήταν να επικοινωνήσουν με τους προϊσταμένους. Εκείνοι, με πλήρη απαξίωση για την ζωή της Όλγας, τους είπαν να αποχωρήσουν από το εργοστάσιο και αυτοί έφυγαν προσπερνώντας, με αισχρό και άθλιο τρόπο, το παιδί που βρισκόταν αναίσθητο στο πάτωμα. Στις 18:30 ένα φορτηγό της εταιρίας εισέρχεται στον χώρο του εργοστασίου και ξανακλείνει την πόρτα πάνω στην Όλγα. Εν τέλη το παιδί θα το απεγκλωβίσουν από την πόρτα στις 21:00... όπου στο νοσοκομείο θα διαπιστωθεί ο θάνατός του.

Μιλάμε για μια δολοφονική εγκατάλειψη του παιδιού και μια προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από τα αφεντικά, τους προϊσταμένους και τους εργαζομένους. Καθοριστικός παράγοντας σε αυτήν την εγκατάλειψη ήταν ότι η Όλγα ήταν Ρομά.

Απέναντι στα Ρομά και στα υπόλοιπα περιθωριοποιημένα κομμάτια των από τα κάτω, το κράτος θεσμοθετεί το ρατσισμό και τα αφεντικά δείχνουν ακόμα μεγαλύτερη απαξίωση και μίσος.

Οι εργαζόμενοι, και αυτοί με την σειρά τους, αδιαφορώντας για την ζωή της Όλγας, αποδεικνύουν πόσο εμετικός μπορεί να γίνει ο ατομισμός, ο ρατσισμός, η σύμπλευση με τις εντολές των αφεντικών.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στην Πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

κάλεσμα : Συνέλευση για τη δολοφονία της Όλγας στο Κερατσίνι

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86568/